in

Danny Boyle, Yıllardır Beklenen “28 Days Later”ın Üçüncü Devam Filmini Yönetmek İstiyor

28 Months Later filmi Danny Boyle’a emanet edilebilir. Ünlü yönetmen, “28 Gün Sonra” ile başlayan seriye üçüncü bir bölüm çekmeye istekli.

28 Months Later filmi danny boyle ile gelebilir
- Reklam -
- Reklam -

28 Months Later filmi Danny Boyle imzasıyla gelebilir. Ünlü yönetmen, 28 Gün Sonra‘ya yeni bir devam bölümü çekmeye sıcak bakıyor.

Slumdog Millionaire ile Oscar kazanan 127 Hours ve Shallow Grave gibi yapımlarla adından söz ettiren Danny Boyle, uzun zamandır beklenen serinin akıbetine dair yeni açıklamalarda bulundu.

Kıyamet sonrası dönemde geçen 28 Days Later filmi 2002 yılında vizyona girmiş ve postapokaliptik bir dünyada, bir grup insanın hayatta kalma çabasını konu almıştı. Senaryosu Alex Garland imzasını taşıyan yapımın oyuncuları arasında Cillian Murphy, Naomie Harris ve Christopher Eccleston da yer alıyordu.

- Reklam -

2002’deki filmi, 2007 yılında 28 Weeks Later takip etti. Virüsten 28 hafta sonrasına odaklanan devam filminde yönetmen koltuğu bu defa Juan Carlos Fresnadillo‘ya emanet edilmişti.

28 Months Later filmi danny boyle

Şimdi ise yaşananlardan 28 ay sonrasını işlemesi planlanan 28 Months Later filmi hakkında yeni gelişmeler var.

28 Months Later Filminin Senaryosu Hazır

Danny Boyle, NME‘de yayınlanan ve ilk filmin 20. yıldönümü özel programında; serinin üçüncü filmi için bir senaryo yazıldığını ve yeni filmin üzerine gitme zamanının geldiğini açıkladı.

Alex Garland tarafından yazılan 28 Months Later senaryosunu yönetmene istekli olduğunu açıklayan Boyle şunları kaydetti:

“Filmi yönetmeyi çok isterim. Aslında bunu gerçekleştirmek için çok iyi bir zamandayız. Her neyse, göreceğiz… kim bilir?”

Boyle, eski bir yapımın devam filminin gündemde olmasını makul karşıladığını şu sözlerle açıklıyor:

- Reklam -

“Bu yapıma tekrar odaklanabiliriz. Çünkü şu sıralar sinema sektöründe olan şeylerden birisi, sizi sinemaya götürecek büyük bir nedene ihtiyaç duyduğunuz gerçeğiniz. Nedenler giderek daha da azalıyor. Top Gun: Maverick veya Marvel gibi bir film olmadığı sürece, film şirketleri insanları sinemaya getirmekte zorlanıyorlar. Üçüncü bir 28 Days Later, eğer düzgün çekilirse insanları salonlara çekerdi.”

28 Months Later

İlk filmin yıldızı Cillian Murphy ise şu yorumda bulunuyor:

“Bence bu konuda bir sorun var. Artık 20 yaş daha büyüğüm. Ama ne zaman Danny ya da Alex’le karşılaşsam yeni filmden bahsederim. Dört ya da beş yıl önce bir Cadılar Bayramı’nda, filmi çocuklarıma gösterdim ve çok sevdiler. 20 yıllık bir film için harika bir şey bu.”

Serinin üçüncü filmi için, şimdilik Alex Garland imzalı senaryo dışında belli olan bir detay bulunmuyor.

Siz 28 Months Later filmi için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

wbd harry potter suparman filmleri

WBD CEO’su, Harry Potter ve Superman Gibi Franchise’lara Odaklanacaklarını Açıkladı

ingiltere parlamento kütüphane

İngiliz Parlamentosu, Hükümeti Kütüphanelere Destek Olmaya Çağırdı