in ,

74. Cannes Film Festivali Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı

74. Cannes Film Festivali Ödülleri kazananları belli oldu. Fransız yönetmen Julia Ducournau, tarihte Altın Palmiye’yi kucaklayan ikinci kadın oldu.

74. Cannes Film Festivali Ödülleri Kazananları
- Reklam -
- Reklam -

74. Cannes Film Festivali ödülleri kazananları açıklandı. Dün akşam düzenlenen ödül töreninde sinema Avrupa’nın en prestijli yarışmalarından birisinde daha kazananlar ödüllerine kavuştu.

1946 yılından beri Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en önemli film festivallerinden birisi olarak gösterilen yarışmada kazananlar belli oldu.

Bu sene 6-17 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen festival, geçen yıl Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok festivalde olduğu gibi iptal edilmişti.

- Reklam -

Ana Yarışma kategorisinde Asghar Farhadi, Paul Verhoeven, Leos Carax, Wes Anderson ve François Ozon gibi kendisini kanıtlamış yönetmenler yarıştı.

Cannes Film Festivali’nin büyük ödül Altın Palmiye’nin (Palme d’Or) jürisine ise Spike Lee başkanlık yaptı. Kendisine eşlik eden isimler arasında Mati Diop, Maggie Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Jessica Hausner, Mylène Farmer, Tahar Rahim, Kleber Mendonça Filho ve Song Kang-Ho yer aldı.

Altın Palmiye ödülü, Fransız yönetmen Julia Ducournau’nun oldu. Ducournau, başrollerini Vincent Lindon, Agathe Rousselle ve Garance Marillier’in paylaştığı Titane filmi ile ödüle layık bulundu. Böylelikle Fransız yönetmen 1993 senesinde bu ödüle layık görülen Jane Campion sonrasında, Altın Palmiye’yi kazanan ikinci kadın oldu.

Titane – Julia Ducournau 74 cannes film festivali kazananları
Julia Ducournau

İşte 74. Cannes Film Festivali Ödülleri Kazananları

Ana Yarışma

Altın Palmiye: Titane – Julia Ducournau

Grand Prix: A Hero – Asghar Farhadi & Compartment No.6 – Juho Kuosmanen

En İyi Yönetmen: Leos Carax — Annette

En İyi Erkek Oyuncu: Caleb Landry Jones – Nitram

En İyi Kadın Oyuncu: Renate Reinsve – The Worst Person in the World (Verdens verste menneske)

Jüri Özel Ödülü: Memoria – Apichatpong Weerasethakul & Ahed’s Knee – Nadav Lapid

- Reklam -

En İyi Senaryo: Drive My Car – Ryûsuke Hamaguchi

Diğer Ödüller

Altın Kamera Ödülü: Murina – Antoneta Alamat Kusijanovic

Kısa Film Dalında Altın Palmiye: All the Crows in the World – Tang Yi

Kısa Film Özel Mansiyon: August Sky (Ceu de Agosto) – Jasmin Tenucci

FIPRESCI

Ana Yarışma: Drive My Car – Ryûsuke Hamaguchi

Belirli Bir Bakış: Playground (Un monde) – Laura Wandel

Yönetmenlerin 15 Günü: Feathers – Omar El Zohairy

Siz 74. Cannes Film Festivali Ödülleri kazananları arasında hangi yapımları merak ediyorsunuz? İzleme listenize aldığınız filmler var mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for collona collona dedi ki:

    Öncelikle tabii ki Altın Palmiye’yi kazanan Titane filmini merak ediyorum. Yönetmenin Raw filmini izleyip beğenmiştim. Bunda daha feci şeyler göreceğimiz kesin. Sonrasında çok sevdiğimiz Ozoncuğumuzdan Tout s’est bien passé ve Trier’den Verdens verste menneske.

    Listemdeki diğer filmler ise: Annette, Benedetta, The French Dispatch ve Drive My Car. Farhadi ne kadar ödül almış olsa da filmini hiç mi hiç merak etmiyorum açıkçası. Bir de Gaspar Noe’nin Vortex’ini epey merak ediyorum. Lux Æterna’yi yeni izledim ama 50dk olduğu için doyamadım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

studio ghibli filmleri

Ülkelere Göre Anime Devi Studio Ghibli’nin En Popüler Filmleri

Çember - Meşa Selimoviç

Balkan Edebiyatının Güçlü Sesi Meşa Selimoviç’in Son Eseri Çember Türkçede