in

9 Kere Leyla: Ezel Akay’ın Haluk Bilginer’li Filmi Doğrudan Netflix’e Gelecek

9 Kere Leyla, Netflix Türkiye orijinal yapımı olarak geliyor. Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği film sinemaları es geçerek doğrudan dijital platformda yayınlanmaya hazırlanıyor.

9 kere leyla ezel akay
- Reklam -

Ezel Akay’ın yönetmenliğini üstlendiği ve uzun süredir beklenen 9 Kere Leyla filminin kaderi belli oldu. Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu’nun başrollerini paylaştığı film, Netflix Türkiye orijinal içeriği olarak doğrudan dijital platformda yayınlanacak.

Ezel Akay tarafından yönetilen filmin ilk fragmanları aslında geçen sene dönmeye başlamıştı. Hayranlar uzun süredir başarılı yönetmenin yeni yapımını bekliyorlardı. Üstelik kadrosunda Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Elçin Sangu, Fırat Tanış ve Alican Yücesoy gibi isimleri de barındırdığı için seyirciler çok daha heyecanlı bir şekilde filmin beyaz perdeye gelmesini bekliyordu. Ancak filmin vizyon tarihi ne yazık ki Koronavirüs’ün ülkemize de geldiği ve yasakların başladığı döneme denk geliyordu.

Normalde 20 Mart 2020’de yayınlanması gereken 9 Kere Leyla, pandemi salgını nedeniyle ertelenmiş ve yeni vizyon tarihi de duyurulmamıştı. Uzun bir süre boyunca filmle ilgili herhangi bir haber çıkmaması da izleyicileri oldukça meraklandırmıştı. Nihayet, bekleyiş sonra erdi ve Ezel Akay’ın yeni filminin doğrudan Netflix’te yayınlanacağı duyuruldu.

- Reklam -

9 kere leyla netflix türkiye

9 Kere Leyla Ne Zaman Yayınlanacak?

Netflix Türkiye’nin yaptığı duyuruda filmin konusu şu şekilde açıklandı:
Bir evlilik, iki aşk, üç bela, Dokuz Kere Leyla… Adem (Haluk Bilginer), güzeller güzeli metresi Nergis (Elçin Sangu) için Leyla (Demet Akbağ) ile 20 yıllık evliliğini bitirmeye karar verir. Ancak Leyla’dan doğal bir yolla kurtulması neredeyse imkansızdır. Diğer yandan bu duruma bir çözüm bulamazsa, yasak aşkı Nergis, çok yakında parmaklarının arasından kayıp gidecektir. Üstelik Adem tüm bu aşk trafiğininin arasında kendisine ait antika el yazmasının peşinde olan Mahdum Bey (Fırat Tanış) ve kıskanç avukatı Haris (Alican Yücesoy) ile de uğraşmak zorundadır.
Senaristliğini de yine Ezel Akay’ın üstlendiği yapımda kendisine Adnan Yıldırım, Özlem Lale ve Uğur Saatçi eşlik ediyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan, kurgusunu Ömer Özyılmazel, müziklerini ise Ender Akay yapıyor. 9 Kere Leyla, 4 Aralık 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Netflix, Türkiye yatırımlarını artırarak devam edecek gibi görünüyor.

- Reklam -

9 kere leyla filmi

9 Kere Leyla’nın doğrudan Netflix’e gelmesi durumunu nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Cleopatra Filminde Gal Gadot’un Başrol Olmasıyla “Kültürel Beyazlatma” Tartışmaları Alevlendi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

azizler taylan biraderler netflix türkiye

Azizler: Taylan Biraderler’den Netflix Türkiye Filmi

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? Yılmaz Erdoğan

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?: Yılmaz Erdoğan’ın Klasik Oyunu 18 Yıl Sonra Netflix Filmi Oluyor