in ,

A Nightmare on Elm Street İçin Yeni Fikir Arayışları Başladı

A Nightmare on Elm Street (Elm Sokağında Kâbus) serisinin yayın hakları Wes Craven’ın mirasçılarına geri döndükten sonra yeni film ve televizyon yapımları için fikir arayışı başladı.

A Nightmare on Elm Street
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaya Fred Krueger’ı tanıtan A Nightmare on Elm Street (Elm Sokağında Kâbus) serisini, 1984 yılında Wes Craven yazıp yönetti. Film, oldukça popüler olarak hemen seri haline geldi tabii. İlk filmden sonra toplam altı film çekildi. Ayrıca seriye ek olarak 13. Cuma karakteri Jason Voorhees ile ortak bir film ve 2010 yılında yapılan yeniden çekim bir film de bulunuyor. 2015 yılında vefat eden Wes Craven’ın mirası ise Fred Krueger ile yaşamaya devam ediyor diyebiliriz.

Craven’ın isteği bu yönde olmasa da Elm Sokağında Kâbus, yapılan en uzun soluklu korku serilerinden biri olma özelliğini koruyor. Craven, öylesine yapılmış devam filmleri olsun istemiyordu ancak bu kararları veren o değildi. Devam filmlerinin başarılı olacağının garantisi olmadığı için film haklarını devretmek zorunda kaldı. Bu yıl ise Elm Sokağında Kâbus’un 35. yıldönümü ve bu süre zarfından sonra film yapımcıları filmlerinin yayın haklarını yeniden alabiliyor. Birkaç ay önce hiç gecikmeden filmin yayın hakları geri alındı ve görünen o ki seriyi devam ettirme konusunda da zaman kaybedilmiyor.

Robert Englund Role Bir Kez Daha Talip

Elm Sokağında Kâbus

- Reklam -

Bloody Disgusting’e göre, sadece yeni bir film değil, ayrıca muhtemelen HBO Max platformunda yayınlanacak bir dizi için yeni fikirler bulunmaya çalışılıyor.

Hatırlarsanız Robert Englund, Fred’i bir filmde yeniden canlandırabileceğini daha önce söylemiş ve Nancy Thompson’ı canlandıran Heather Langenkamp da Elm Sokağı’na yeniden dönmeye istekli olduğu belirtmişti. Eğer iki oyuncu da yeni bir yapımda yer almayı kabul ederse, orijinal seriden yıllar sonra geçen bir film yapılabilir diyebiliriz. Ancak şimdilik konu ile ilgili pek fazla detayın olmadığını da belirtelim.

- Reklam -

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Wes Craven‘sız yeni bir A Nightmare on Elm Street filmi sizce nasıl olur?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Doksanların Korku Şöleni

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Hortlatıp kötü yapımlar ortaya çıkaracağınıza orjinal seriyi remastered yapıp Netflix gibi dijital platformlara koyun da nostalji yapalım.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İzlediğimiz zamanlarda çocuktuk ve korkutmuştu. Tekrarlarını bile severek izlemiştik ama artık korkutmaz. Dediği gibi yeni fikirlerle korkutabilirse korkutur. Ayrıca dizisi hiç çekilmez. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haluk Bilginer

Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri’nden Ödülle Döndü

Game of Thrones

Game of Thrones Dizisine Alternatif Final Bekleyenleri Heyecanlandıran Gelişme