in

A Quiet Place’in Öncesini Anlatacak Filmin Tam Adı Belli Oldu

Sessiz Bir Yer’in yeni filmin adı A Quiet Place: Day One oldu. Önceki yapımın öncesinde geçecek yeni film, felaketin ilk gününü konu edinecek.

A Quiet Place: Day One
- Reklam -
- Reklam -

A Quiet Place: Day One filmi geliyor. Sessiz Bir Yer spin-off filminin resmi adı belli oldu. Öncül bir macera olacağı kesinleşen yapım 2023 yılında gösterime girecek.

Başrolde de yer alan Jon Krasinski, uzaylı istilasından kurtulan bir aile hakkında korku filmi olan Sessiz Bir Yer filmini 2018’de gerçekleştirdi ve iyi bir seyirci kitlesine ulaştı. Yapım, sadece 17 milyon dolarlık bir bütçeyle gişede 341 milyon dolar hasılat yaparak Paramount için büyük bir başarı elde etti. Elbette, bu başarı sonuçsuz kalmadı ve serinin devam macerası olan A Quiet Place Part II, 2021’de vizyona girdi.

Aslında çok daha öncesinde sinemalara gelecek olan yapım, Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. Çıkış yaptığı tarihlerde, pandemi rekoru kırdı ve önemli bir kilometre taşı olan 100 milyon dolarlık barajı kısa sürede aştı. Küresel çapta ise 297 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Bu rakam, ilk filmden daha az gibi gözükse de, pandemi sonrası normalleşme sırasında gösterime giren ilk filmlerden olduğu ve çoğu ülkede de gösterim alamadığı için iyi bir rakam olarak kabul edildi.

- Reklam -

A Quiet Place: Day One Filmi Asıl Seriden Bağımsız Olacak

A Quiet Place: Day One

Fakat macera henüz tamamlanmış değil. Hayranlar şu anda 2025’te vizyona girecek olan A Quiet Place Part III ve 2023’te çıkacak bir spin-off filmini bekliyorlar. Her iki yapımla ilgili bilgiler gizli tutulsa da, Paramount’un kısa süre önce CinemaCon’da gerçekleşen etkinliği ile merakla beklenen 2023 spin-off’u hakkında birkaç önemli bilgi ortaya çıktı.

Filmin adı resmi olarak A Quiet Place: Day One olarak açıklandı. Bu başlık her şeyi anlatmıyormuş gibi, Paramount ayrıca filmin bir prequel (öncül yapım) olduğunu da doğruladı.

- Reklam -

A Quiet Place: Day One, asıl seriden bağımsız olarak olayların başladığı güne odaklanacak. Asıl serinin çıkış noktasını da oluşturacak olan uzaylı istilasının nasıl gerçekleştiği daha farklı bir şekilde ele alınacak. Sessiz Bir Yer 2’de özet şeklinde gösterilen bu birinci günün spin-off yapımda nasıl ele alınacağı merak ediliyor. Şu an için filmin oyuncu kadrosu ile ilgili de herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Filmin yönetmenliğini, Nicolas Cage’li Pig filmini de yönetmiş olan Michael Sarnoski üstlenecek. Yapım, daha önce de açıklandığı gibi 31 Mart 2023 tarihinde vizyonda olacak.

Sessiz Bir Yer’in ilk iki filmini nasıl bulmuştunuz? Spin-off macerasından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Digital Spy

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

That '90s Show ilk bakış netflix

That ’90s Show Dizisine İlk Bakış: Red ve Kitty Yıllar Sonra Tekrar Bir Arada

cehennem boş tüm şeytanlar burada çekimleri

Özgürcan Uzunyaşa’nın Yeni Filmi “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”nın Çekimleri Başladı