in ,

Adrien Brody’den Yıllar Sonra Gelen İtiraf: “Jack Nicholson 2003 Oscar Adaylarına Boykot Çağrısı Yaptı”

Adrien Brody, Jack Nicholson’ın 2003 Akademi Ödülleri’ni ABD’nin Irak’ı işgali dolayısıyla boykot etmek istediğini ve o yılki adayları evine davet edip Oscar’ı protesto etmeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.

Adrien Brody: "Jack Nicholson Oscar Adaylarına Boykot Çağrısı Yaptı"
- Reklam -
- Reklam -

Adrien Brody, 2003 Oscar Ödül Töreni hakkında dikkat çekici ayrıntılar paylaştı. The Pianist filmi ile akıllarda kalan ünlü oyuncu, Jack Nicholson’ın ABD’nin Irak’ı işgaline karşı tepki göstermeleri için en iyi erkek oyuncu dalındaki oyunculara 75. Akademi Ödülleri Töreni’ne katılmamaları çağrısında bulunduğunu söyledi. Brody, bu teklifi neden kabul etmediğini de anlattı.

Adrien Brody’nin Sunday Times’a verdiği söyleşide Jack Nicholson’ın 2003 yılında Irak Savaşı nedeniyle Oscar’ı protesto etmek istediğini söyledi. ABD’nin Irak’ı işgali 2003 yılında gerçekleştirilen Oscar töreninden birkaç gün önce yaşanmıştı. Brody, röportajında Nicholson’ın o sene en iyi aktör dalında aday olan herkesi evine davet ettiğini ve bu savaşa nasıl cevap vermeleri gerektiğini sorduğunu dile getirdi. Daha sonrasında bütün adaylara Oscar’a katılmayarak tepki göstermeleri gerektiğini ekledi.

Brody ise durumu kendi açısından şu şekilde değerlendiriyor:

- Reklam -

“Ben de ‘sizi bilmiyorum ama ben gidiyorum’ dedim. Yani bilirsiniz ‘görünmem lazım ailem geliyor ve bu öyle sık gerçekleşen bir şey değil. Hem hepiniz Oscar’ı kazandınız, gitmeseniz de olur ama ben bunu yapamam’ dedim.”

Adrien Brody En İyi Erkek Oyuncu Dalında 75. Oscar Ödülleri’nin Kazananı Olmuştu

Adrien Brody: "Jack Nicholson Oscar Adaylarına Boykot Çağrısı Yaptı"

Adrien Brody o sene Roman Polanksi’nin yönettiği The Pianist filminde gösterdiği performans ile Oscar’a aday olmuştu. Ayrıca kendisi kategoride ilk defa aday olan isimdi. Brody ile birlikte About Schmidt filmiyle Jack Nicholson, Adaptation filmi ile Nicolas Cage, Gangs of New York filmi ile Daniel Day-Lewis ve The Quiet American filmi ile Michael Caine da en iyi erkek oyuncu dalında o yıl Oscar’a aday gösterilmişti. Nicholson’ın önerisine rağmen bütün adaylar Oscar törenine katılmış ve ödülü kazanan isim de Brody olmuştu. Başarılı aktör ödülü alırken Irak’ın işgal edilmesinden de bahsetmişti:

- Reklam -

“Bu gece çok fazla hüzünle doluyum çünkü çok garip bir zamanda ödül alıyorum. Bu filmdeki deneyimim, savaş zamanlarında insanların üzüntüsünün, insanlıktan çıkarılmasının ve savaşın yansımalarının çok farkında olmamı sağladı. Kime inanıyorsanız, Tanrı ya da Allah, sizi korusun ve barışçıl ve hızlı bir çözüm için dua edelim.”

Ayrıca Brody’nin ödülü kazanması gecenin en büyük sürprizi olarak görülmüşü. Eleştirmenler daha önce SAG Awards ve BAFTA ödüllerini kazanan Daniel Day-Lewis’in Akademi Ödülü’nün de sahibi olacağını tahmin ediyordu.

Siz Jack Nicholson’ın Oscar protestosu ve Brody’nin kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Panther 2 cekimleri

Black Panther’ın İkinci Filmi “Wakanda Forever”ın Çekimleri Tamamlandı

J.K. Rowling, Rusya Lideri Putin'e Sert Dille Cevap Verdi

J.K. Rowling, Kendisini Örnek Gösteren Rusya Lideri Putin’e Sert Dille Cevap Verdi