in ,

Akademi’den Spielberg’ü Üzecek Karar: Netflix Filmleri Oscar’da Yarışmaya Devam Edecek

Netflix filmlerinin Oscar’da yarışmaması için başvuruda bulunan Steven Spielberg’e üzücü haber geldi. Akademi kararını verdi: Çevrimiçi yayınlanan filmlerle yola devam!

netflix oscar spielberg
- Reklam -
- Reklam -

Alfonso Cuarón’un Netflix yapımı Roma filmini Oscar yarışında görmek Steven Spielberg gibi yönetmenleri kızdırmıştı. Televizyon şovlarını Oscar’da görmek istemediğini belirten Spielberg’e ise Netflix’in yanıtı gecikmemişti. Ünlü yönetmenin Akademi’ye yaptığı başvuru nihayet sonuçlandı.

Akademi’deki oylama Netflix filmlerinin Oscar’da yarışmasına imkân veren maddenin devamına karar verdi.

Oscar Ödülleri’nde çevrimiçi yayın yapan platformlardaki filmlerin de yarışa girmesine karşı olanlar şimdilik istediklerini alamadı. Steven Spielberg’ün konu hakkında kural değişikliğini talep eden başvurusu, oylama sonucu reddedildi.

- Reklam -

Böylelikle Akademi, başta Netflix olmak üzere Amazon Prime, Disney+ ve Apple TV+ gibi platformlarda yayınlanan filmlerin Oscar yarışında yer alabileceğinin altını bir kez daha çizmiş oldu.

Bahsi geçen madde şöyle: Los Angelas’taki sinemalarda en az 7 gün boyunca gösterilen her film Oscar için değerlendirmeye dahil etme ehliyeti veriyor.

Yani 7 günlük bir sinema macerasından sonra filminizi çevrimiçi platformlarda göstermeye devam edebilirsiniz.

- Reklam -

Steven Spielberg netflix hakkinda

Akademi Başkanı John Bailey konu hakkında şöyle konuştu:

“Sinema sanatının ayrılmaz parçası olarak sinema salonu deneyimini destekliyoruz, aramızdaki fikir tartışmasına ağırlığını koyan bu olmuştur. Kurallarımız sinema salonunda gösterim talep ettiği gibi aynı zamanda Oscar değerlendirilmesine gönderilecek geniş çaplı bir film seçkisine izin veriyor.

“Sinema sanayimizdeki derin değişiklikleri daha fazla incelemeyi ve üyelerimizle bu meseleler hakkında tartışmaları devam ettirmeyi planlıyoruz.”
Netflix, bir yandan Disney+, Apple Tv+ ve Amazon Prime gibi platformlarla yarışırken bir yandan da sinema sektörünü derinden etkilemeyi sürdürecek adımlar peşinde.

Bu maceranın nasıl sonuçlanacağını, sinemanın geleceğini nasıl etkileyeceğini kestirmek güç. Bakalım yedinci sanat yeniliklerle dolu bu yeni gündemde kendisini nasıl konumlandıracak?

GÜNCELLEME: STEVEN SPIELBERG’TEN CEVAP GECİKMEDİ
Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers endgame poster

Avengers: Endgame – Spoiler’sız Ön İnceleme Videosu

captain america cok yasa hydra ust1

Captain America’nın Olay Yaratan “Hail Hydra” Macerası Artık Türkçe