in ,

Akira’nın Gerçek Oyuncularla Çekilen Sinema Filmi İçin Çalışmalara Başlandı

Yapımcılığını Leonardo DiCaprio’nun üstlendiği, gerçek oyuncularla çekilecek Akira filminin hazırlıkları başladı.

akira ust
- Reklam -
- Reklam -

Hollywood sevilen mangaları sinemaya uyarlamaya doymayacak gibi gözüküyor. Bu sefer de karşımızda Warner Bros’un 2008’den beri gerçekleştirmeye çalıştığı Akira filmi var. Üstelik Leonardo DiCaprio‘nun yapımcılığıyla…

Cowboy Bebop’un live-action (gerçek oyuncularla çekilen) uyarlamasından sonra bir süre daha böyle haberler gelmez diyorduk ama yanıldık. The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre Warner Bros ve Caprio’nun film stüdyosu Appian Way, ünlü mangayı ikinci kez beyaz perdeye uyarlamak için çalışmalara başladı. Caprio yapımcı koltuğunu Andrew Lazar (Akıllı Ol, Mortdecai) ile paylaşacak.

California Film Komisyonları’nın Film ve TV Vergi Kredisi Programı’nın yayınladığı vergi indirim tablosunda 18.5 milyon dolarlık bir vergi kredisi aldığı açıklanan Akira filminin 71 gün içerisinde tamamlanması beklenen çekimleri henüz başlamadı. Ama bahsettiğimiz bu vergi indiriminden yararlanması için 180 gün içerisinde çekimlere başlanması gerekiyor.

- Reklam -

Başlamak için zamanla yarışan projenin henüz oyuncu kadrosu belli değil, ama söylentilere göre yönetmenini çoktan bulundu. Son olarak yönettiği Thor: Ragnarok filmiyle herkesin beğenisi toplayan Taika Waititi ünlü animenin uyarlaması için kolları sıvamış gibi gözüküyor.

İlk kez 1982 yılında manga olarak yayımlanmaya başlayan Akira, 1988’de yılında yazarı Katsuhiro Ôtomo tarafından uzun metrajlı bir animasyon filmine de uyarlanmıştı. Kendi öyküsünü en iyi şekilde beyaz perdeye taşıyan yazar, hem mangasının hem de filminin arkasında çok tutkulu bir hayran kitlesi bıramışktı. 2060 yılında geçen film ve manga, 3. Dünya Savaşı’nın ardından yıkılan Tokyo’nun yerine kurulan Neo-Tokyo’da Tetsuo ve Keneda adındaki iki dostun hikayesini anlatmaktadır. Gerek hikayesi gerek ise anlatım tarzıyla modern animeler için bir milat olarak kabul edilir.

- Reklam -

Artık bu sene içerisinde size daha ne kadar ünlü animelerin uyarlanma haberini yapabilirim inanın bilmiyorum. Ama şu an tek bildiğim şey söz konusu uyarlamaların güzel olmaları için dua edecek olmam. Önce Cowboy Bebop, şimdi de Akira. Allah’ım sen aklıma mukayyet ol.

Peki, siz ne diyorsunuz bu haber hakkında? Sizce Akira daha önce çıkan live-action uyarlamalar gibi bizi üzecek mi, yoksa çok mu temkinli yaklaşıyorum bu habere? Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyorum.

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yapımcı da yönetmen de tahmin yapmayı güçleştiriyor.

    Ghost in the Shell’in gişedeki başarısızlığından sonra yeni uyarlamaların onay alması zor olur, diyordum; engel olmamış. Tabii bu proje uzun süredir vardı. Ne bileyim, GitS’in akıbeti projeye karşı destekçileri temkinli yaklaştırır, demiştim.

    Acaba Alita Battle Angel’ın bu sürece etkisi oldu mu? 1 milyar barajını aşmadı, fakat GitS kadar da yerden yere vurulmadı da.

    Neyse… Umarım iyi bir iş ortaya koyarlar.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel şeyler oluyor, devam devam :smiley:

  3. Avatar for SgtSact SgtSact dedi ki:

    Bir düzeltme; anime ve manga 2060 yılında değil, 2019 yılında geçiyor. Ayrıca animenin yönetmeni Katsuhiro Otomo, aynı zamanda serinin mangakası.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Animeleri ve mangaları japonlar çekmesin mümkünse. Titan faciasından sonra dileğim işin ehli yönetmenler çeksin şu yapımları. En büyük korkum One Pounch Man ve One Piece gibi yapımların saçma şekilde sinemaya aktarılması. Hiç yapmasınlar ondan iyi.

  5. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    http://www.awakenakira.com/

    Birkaç arkadaş Akira anısına bir yıl uğraşarak bunu yapmış. Bırakın filmi de bunlar yapsın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Teftiş - Josh Malerman

Josh Malerman Rüzgârı “Teftiş” ile Esmeye Devam Ediyor

panin labirenti kitap

Guillermo del Toro’nun Klasiği Pan’ın Labirenti Roman Oluyor