in

Oscarlı Aktör Al Pacino, Favori “The Godfather” Filmini Açıkladı

Al Pacino, The Godfather üçlemesinde en sevdiği filmi açıkladı. Oscarlı aktör, uzun yıllardır devam eden tartışmaya kendi perspektifinden bir yanıt veriyor.

Al Pacino The Godfather Favori
- Reklam -

Al Pacino, favori The Godfather filmini anlattı. Francis Ford Coppola’nın Baba üçlemesinde Michael Corleone’ye hayat veren aktör, performansıyla hafızalara kazınmıştı.

1992 yılında Scent of a Woman ile Oscar ödülü kazanan Al Pacino; sinema perdesindeki yükselişine 1972 tarihli The Godfather filmiyle yapmıştı. Yıldız aktör 1974 ve 1990’daki iki devam filminde de Don Corleone rolünü yinelemişti.

Geçen çarşamba günü New York’taki kültür merkezi 92NY’ın 150. yıl kutlamaları kapsamındaki etkinliğe katılan Al Pacino, The Hollywood Reporter’a konuştu.

- Reklam -

Yıllardır birçok izleyici tarafından tartışılan, “En iyi Godfather filmi,” meselesine serinin yıldızından da bir yanıt geldi. Pacino’nun gönlünden geçen yapım The Godfather Part II (Baba 2) oldu.

Al Pacino’dan “The Godfather Part II” Açıklaması

Al Pacino ilk iki filme dair şunları kaydetti:

“Gerçekten daha… sanatsal olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum. Filmde Bob de Niro ile oynadığım için küçümsemek ya da aşırı mütevazı olmak gibi bir niyetim yok. Ama aynı zamanda, bu farklı bir film.”

“Görüyorsunuz. The Godfather daha eğlenceli. The Godfather II ise Francis için daha kişisel bir film. İlk filmi geçenlerde yine izledim. Bir sahnede her zaman iki – üç şey birden oluyor. Hep hikâyenin içindesiniz, ilerliyorsunuz.

Al Pacino The Godfather Favori Film

Pacino ayrıca 1972 tarihli ilk filmin hikâye anlatımı konusunda en iyisi olduğunu belirtirken filmin kasvetli ve ağır ilerleyen tarafına da dikkat çekiyor.

- Reklam -

Her iki film de Hollywood’un başyapıtları arasında sayılsa da birçok eleştirmen ikinci filmin ilkini gerisinde bıraktığını savunuyor.

Pacino da bu görüşe katılanlar arasında. 82 yaşındaki oyuncu Baba serisi hakkındaki sözlerini, “The Godfather Part II’da anlatım daha çizgisel bir hâle geliyor. Daha farklı, kasvetli ve ağır. Fakat onun harika bir film olduğunu söylemeliyim,” diyerek tamamlıyor.

Al Pacino The Godfather Favori Baba

Oyuncu ayrıca Paramount+ The Godfather’ın yapım sürecine odaklanan Paramount+ dizisi The Offer’ı izlediğini de belirtiyor.

“Yaklaşık yarısı doğruydu. Bu gerçekten şok edici.”

Siz Al Pacino’nun görüşlerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Huffpost

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ChatGPT Yeni Özellikleri ile Artık Çok Daha Güçlü

ChatGPT Artık Çok Daha Güçlü: Resim Çizdirebiliyor, Alışveriş Yapabiliyor ve Tweet Atabiliyor

Terzi Fragmanı Yayında: Çağatay Ulusoy Başrolde

Çağatay Ulusoy’lu Yeni Netflix Dizisi “Terzi”den İlk Fragman