in

Aladdin 2 Filminin Çalışmaları Resmen Başladı

Aladdin 2 filmi resmen geliyor. Disney, geçen yıl yeniden çevrimi ile beyaz perdeye taşıdığı Aladdin için yeni bir devam filmi yapacak.

Aladdin 2
- Reklam -
- Reklam -

Disney, klasik yapımlarından olan animasyon filmi “Aladdin“in 2019 yapımı yeniden çevriminden oldukça memnun kalmış olmalı. Stüdyo, şimdilerde bir devam filmi için kolları sıvadı. Aladdin 2 resmen geliyor!

Disney klasiklerinden sayılan Aladdin’in live-action uyarlaması ilk defa geçen yaz vizyona girmişti. Will Smith lamba cini, Mena Massoud Aladdin ve Naomi Scott Prenses Jasmine’e hayat vermişti. Yönetmen koltuğunda ise Guy Ritchie oturuyordu.

Geçen yaz vizyona giren ve canlı aksiyon türünde olan film, 1992 tarihli orijinal Disney animasyonu “Aladdin” filminden uyarlanmıştı. Film, sihirli bir cin yardımıyla Prenses Jasmine’in gönlünü kazanan sokak çocuğu Aladdin’i konu alıyordu. Yapım yalnızca ABD’de 355 milyon dolar, küresel gişede ise 1.05 milyar dolar hasılat elde etti. Gelen haberlere göre Disney resmen Agrabah’a geri dönmeye karar verdi, çünkü canlı aksiyon şeklinde çekilecek devam filminin geleceği resmi olarak kesinleşti.

- Reklam -

Aladdin 2 Filminin Konusu Binbir Gece Masalları’nda Saklı

Disney yaz aylarında ikinci filme fikir üretmek üzere bir yazarlar toplantısı gerçekleştirdi. Yine de bir sonraki filmin arkasındaki fikir şu an için açıklanmış değil. Şu noktada stüdyo ve yapımcılar Ali Baba ve Kırk Haramiler ile Sinbad’ı da barındıran Ortadoğu halk masalları koleksiyonlarından ve Binbir Gece Masalları’ndan özgün hikâyeler araştırıyorlar.

Filmin yapımcılığını, başrollerini Anthony Hopkins ve Jonathan Pryce in paylaştığı “The Two Popes”un altında imzası bulunan Dan Lin üstleniyor.

Aladdin 2

Lin, Aladdin 2 için, “1992’de çekilen animasyonun devam filmi niteliğinde olan The Return of Jafar and Aladdin and the King of Thieves’e bağlı kalınmayacağını ve bütünüyle orijinal bir fikirle gelineceğini” ifade ediyor.

Stüdyonun senarist olarak John Gatis (Flight, Real Steel) ve Andrea Berloff (Straight Outta Compton, The Kitchen) ile çalışacağı ise kesinleşen bilgiler arasında.

İkinci film için elbette Guy Ritchie’nin yönetmen koltuğuna oturması ve başrollerden Mena Massoud, Naomi Scott ve Will Smith’in de canlandırdıkları rollere geri dönmesi bekleniyor. Ancak senaryo son halini alana kadar yine de kesinleşmiş bir oyuncu anlaşması söz konusu değil.

- Reklam -

Dan Lin film hakkında şunları söylüyor:

“Filmi ilk yaptığımızda yapabileceğimiz en iyi filmi yaparak, masalsı atmosferini korumayı istedik ve izleyicilerin daha fazlasını görmek isteyip istemeyeceklerini söylemesini beklemeyi tercih ettik. Gerçekten de geri dönüşler bir devam filminin istendiği yönünde oldu. Çok sayıda hayran mektubu aldık ve izleyen insanlar filmi arkadaşlarına ya da ailelerine önerdiler. Orijinal Aladdin serisinin üzerinden tekrar tekrar geçtik ve insanları etkileyen şeylerin ne olduğuna dair hala çalışıyoruz. Anlatacak daha çok hikâye var.”

Aladdin 2

Disney’in animasyon filmlerini gerçek oyuncularla yeniden çekme konusundaki deneyimi yıllar içerisinde oldukça evrildi. Başarılı uyarlamalar olduğu gibi beklentinin altında kalan işlerde oldu. Geçen yaz sinemalarda gösterime giren Aladdin’in canlı aksiyon versiyonu da, kesinlikle bu başarılı uyarlama kategorisine giriyor. En azından gişe hasılatına baktığımızda bunu söylemek mümkün.

Aladdin 2 için henüz bir vizyon tarihi belirlenmiş değil.

Siz bu haberi nasıl karşıladınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Will Smith’li Yeni Aladdin Uyarlaması Olmuş mu?

* 2019’un En Çok Gişe Yapan Filmlerine Disney Damgası

Kaynak: The Hollywood Reporter

Buse Arıs

1996 İzmir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Eğitim hayatının soğukluğu fantastik edebiyata ilgisini canlandırdı. Yaşına bakmadan hâlâ iyi bir masal okuyucusudur. Çeşitli sinema filmleri ve kitaplar, çizgi romanlar hakkında çoğunlukla sözlüklerde eleştiriler/incelemeler yazar. İleride felsefe alanında yüksek lisans yapmak istemekte.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Jafar karakteri çok kötü seçilmiş bence. Ben Kingsley daha iyi olurdu gibi geliyor bana.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amazing Stories Fragman

Amazing Stories: Steven Spielberg’ün Yeni Dizisinden Fragman

venom 2 Carnage

Venom 2 Filmindeki Cletus Kasady’den İlk Görüntüler