in ,

Alain Delon, Ötanazi ile Hayatına Son Vermek İstiyor

Alain Delon, ötanazi yoluyla hayatına son vermek istediğini açıkladı. Ünlü Fransız aktör, sağlık durumunun kötüleştiğini ve artık eskisi gibi olmadığını söyledi.

Alain Delon ötanazi
- Reklam -
- Reklam -

Alain Delon, ötanazi ile hayatına son vermek istiyor. 86 yaşındaki ünlü Fransız aktör, sağlık durumunun her geçen gün daha da kötüleştiğini açıkladı ve oğlu Anthony Delon’dan da süreçte kendisine destek olmasını istedi.

Usta oyuncu Alain Delon, ötanazi talebi ile gündeme geldi. Fransız aktör ve iş insanı olarak tanınan sanatçı ayrıca Avrupa’nın en önemli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Özellikle 1960’ların ve 70’lerin önemli filmlerinde yer alan Delon, engelli bir yaşlı adam olmak ve hastalıktan muzdarip olmak istemediğini ve bu nedenle ötanazi yoluna başvurmayı düşündüğünü belirtti.

1935 yılında Fransa’da dünyaya gelen Alain Delon, Rocco and His Brothers / Rocco ve Kardeşleri (1960), Plein Soleil / Kızgın Güneş (1960), L’Eclisse / Batan Güneş (1962), The Leopard / Leopar (1963), The Yellow Rolls-Royce / Sarı Otomobil (1965), Lost Command / Zafer Yolları (1966) ve Le Samouraï / Kiralık Katil (1967) gibi filmlerle adını duyurdu ve dünyaca tanınan bir isim haline geldi. Son olarak 2008 yılında çıkan Asteriks Olimpiyat Oyunları’nda ve 2012 tarihli Happy New Year, mothers! filmlerinde yer alan oyuncu, sağlık sorunları nedeniyle 10 yıldır herhangi bir yapımda yer almıyor.

- Reklam -

Oyuncu Fransa’nın Oscarı sayılan César ödülünü kazanmış; Cannes Film Festivali ve Berlin Uluslararası Film Festivali’nde onur ödülüne layık görülmüştü.

Alain Delon, Şu Anda Ötanazinin Yasal Olduğu İsviçre’de Yaşıyor

Alain Delon ötanazi ölüm

Oyuncu, RTL’e verdiği bir röportajda, oğlu Anthony Delon’dan bu konuda sonuna kadar kendisine eşlik etmesini istediğini söyledi. Ancak kendisi gibi bir sinema oyuncusu olan oğlunun bu isteğini reddettiğini sözlerine ekledi. Son yıllarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan Delon, 2019 yılında felç geçirmişti.

- Reklam -

Şu anda ötanazinin yasal ve izinli olduğu İsviçre’de yaşayan Delon, bu şekilde hayatına son vermeye kararlı gibi gözüküyor.

Ötanazi, acıyı hafifletmek için kasıtlı olarak hayatına son verme uygulaması olarak biliniyor. Bazı ülkeler bu işleme izin verirken, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede “aktif ötanazi” işlemi yasal olarak kabul edilmiyor.

Alain Delon’ın ötanazi kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Republic World

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Demin adamın bir videosuna denk geldim bu konudan alakasız,şimdi bu haber.Duvara çarpma etkisi bu olsa gerek.

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Me too babo ok. Ne tesadüf.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

True Detective 4. sezon

True Detective 4. Sezon Geliştirme Aşamasında: “Night Country” Hazırlıkları Başladı

Edgar Rice Burroughs kimdir hayatı ve yaşam öyküsü

Edgar Rice Burroughs Kimdir? Tarzan ve John Carter’ın Yazarının Yaşam Öyküsü