in ,

Alan Rickman, Kanserle Mücadele Ederken Harry Potter’a Neden Devam Ettiğini Anlatıyor: “Bu Senin Hikâyen”

Alan Rickman kaleme aldığı günlüklerde kanserle mücadele ettiği dönemde Harry Potter filmlerinde oynamaya neden devam ettiğini açıklıyor.

alan rickman harry potter günlük
- Reklam -
- Reklam -

Alan Rickman imzalı günlükler Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman yakında okurla buluşacak. Ünlü oyuncunun hayatından kesitler taşıyan eserde, aktörün aldığı kimi kritik kararların perde arkası da gün yüzüne çıkıyor.

Alan Rickman tarafından yazılan günlüklerde usta oyuncunun neden Harry Potter filmlerinde rol almaya devam etme kararı aldığı gözler önüne seriyor. Severus Snape rolü ile akıllara kazınan Rickman, maceranın sonunu görmek istediğini söylüyor.

Günlüklere dair bazı kesitlerin paylaşılmasıyla birlikte oyuncunun yaşamına dair kimi ayrıntılar da netleşmiş oldu. Rickman’ın sağlık sorunlarına rağmen neden Harry Potter filmlerinde rol almaya devam ettiğine dair yazdığı kısımlar gündem oldu.

- Reklam -

alan rickman harry potter

Harry Potter serisinin beşinci filmi olan Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter and the Order of the Phoenix) yapımından önce Alan Rickman bazı ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmıştı. Aktör 2005 yılında agresif prostat kanseri teşhisi almış ve bununla ilgili olarak tedavi görmeye de başlamıştı. Ancak problem ilerlemiş ve başarılı oyuncu cerrahi müdahale geçirmek zorunda kalmıştı.

Hastaneden taburcu olduktan bir hafta sonra günlüğünde süreci değerlendiren Rickman, Harry Potter serisinde karanlık ve gizemli iksir profesörünü canlandırmaya devam etmesi gerektiğini yazmıştı.

“Sonunda Harry Potter 5 için evet dedim. Ne heyecanlı ne de üzgünüm. (Zihnimdeki) argümanın kazananı, ‘Bu işin sonunu gör, bu senin hikâyen,’ diyendi.”

Alan Rickman, Harry Potter’ın Sonuna Dair Rowling’den Tüyo Almıştı

2007 yılında, kendi karakterinin J.K. Rowling tarafından yazılan ve serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (Harry Potter and the Deathly Hollows) kitabında yaşadıklarına dair fikirleri de günlüklerinde kendisine yer buluyor.

“… Son Harry Potter kitabını okumayı bitirdim. Snape kahramanca ölüyor ve Potter çocuklarına onun şimdiye kadar tanıdığı en cesur adam olduğunu söylüyor. Hatta çocuğuna Albus Severus ismini veriyor. Bu çok önemli bir geçiş aşamasıydı. Jo Rowling’in yedi yıl önce verdiği ufacık bir bilgi -Snape’in Lily’yi sevmesi- bana tutunacak o dalı sundu.”

- Reklam -

alan rickman severus snape

Daha sonrasında Rowling ile ilk konuşmalarını yazan aktör Snape karakteri için aklındaki soru işaretlerinin nasıl silindiğinden bahsediyor:

“(Rowling) biraz gergin bir şekilde bana Snape’in arka planına dair bazı bilgiler verdi. Onunla konuşmak hikâyeler yaratan birisiyle değil onların içinde yaşayan birisiyle konuşmak gibiydi.”

Henry Holt Yayıncılık etiketini taşıyacak Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman kitabı 18 Ekim 2022 tarihinde okurları ile buluşacak. Eserin Türkçeye tercüme edilip edilmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Siz Alan Rickman’ın notları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    YKY el mi atsa acaba :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher 3 sezon çıkış tarihi netflix

Netflix’in The Witcher Dizisinde Beklenen 3. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

2022 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Kazananı Mehmet Eroğlu

Erdal Öz’ün Anısına Verilen Edebiyat Ödülünde 2022 Yılının Kazananı Belli Oldu