in

Rust Setinde Talihsiz Kaza: Alec Baldwin, Görüntü Yönetmenini Öldürdü

Alec Baldwin “Rust” filminin setinde patlayan silahıyla görüntü yönetmeninin ölümüne neden olurken yönetmeni ise ağır yaraladı.

Alec Baldwin görüntü yönetmeni öldürdü
- Reklam -
- Reklam -

Alec Baldwin Rust filminin setinde kurusıkı silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden oldu. Beklenmedik bir şekilde patlayan silah, yönetmen ve senarist Joel Souza’nın ağır yaralanmasına neden oldu.

It’s Complicated, The Departed ve The Cooler ile tanınan ABD’li aktör Alec Baldwin, kullandığı kurusıkı silahın patlamasıyla bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu.

ABD’nin New Mexico eyaletinde çekimleri devam eden Rust adlı bağımsız filmin prodüksiyonu yaşanan olaylar üzerine bir sonraki açıklamaya kadar ara verildi. Oscar adaylığı da bulunan Alec Baldwin çekimler sırasında dolu kurusıkı silahını kullanması üzerine filmin görüntü yönetmenini ve yönetmenini yaraladı. Helikopter ambulans ile en yakın hastaneye kaldırılan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi. Yönetmen Joel Souza’nın ise yaralandığı ve tedavisine kaldığı hastanede devam ettiği açıklandı. Yönetmenin güncel sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

- Reklam -

Alec Baldwin set

Santa Fe Şerifi’nin sözcüsü Juan Rios, Baldwin’in dedektifler tarafından sorgulandığını aktardı. Açıklamalara göre kendi isteğiyle gönüllü olarak polis merkezine giden Baldwin, ifadesini tamamladıktan sonra merkezden ayrıldı. Yaşanan olay hakkında henüz bir suçlama ya da gözaltı yapılmadığı da aktarıldı.

Polis silahın “değiştirilmiş olabileceği” ihtimali üzerinde duruyor.

Alec Baldwin “Rust” Setinde Korkunç Bir Kazaya Karıştı

Akıllara 1993 yılında The Crow filminin çekimleri sırasında yaşamını yitiren Amerikalı aktör Brandon Lee’yi getiren bu talihsiz olay hakkında henüz yeni detaylar açıklanmadı.

1800’lerde geçen western türü bir film olan Rust’ta başrol olarak oynayan Alec Baldwin, aynı zamanda filmin yapımcısı konumunda. Baldwin filmde yanlışlıkla birisini öldüren 13 yaşındaki çocuğun dedesi Harlan Rust karakterine hayat veriyor. Rust, aynı zamanda başına defalarca ödül konmuş bir kanun kaçacağı.

Yapımın oyuncu kadrosunda Baldwin’e Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher ve Jensen Ackles gibi isimler eşlik ediyor. Filmin prodüksiyonu yaşanan korkunç olaydan sonra belirsiz bir süreliğine durduruldu.

halyna hutchins
Halyna Hutchins

42 yaşındaki Ukraynalı görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, Kuzey Kutup Dairesi’nde ren geyiği ve nükleer denizaltılarla çevrili bir Sovyet askeri üssünde büyümüştü. Son olarak 2020 yılında Archenemy filminde görev alan Hutchins, 2019 yılında American Cinematographer dergisi tarafından yükselen bir değer olarak tanıtılmıştı.

Baldwin’in 2017 Yılında Attığı Tweet Yeniden Gündeme Geldi

Oscar adayı oyuncu 2017 yılında bir polis cinayeti sonrasında attığı ironik Tweet’te, “Birini yanlışlıkla öldürmek nasıl bir his merak ediyorum,” ifadelerini kullanmıştı. Oyuncunun paylaştığı haber, bir polis memurunun otoparkta bir şüpheliyle boğuşup ardından şüpheliye defalarca ateş etmesi hakkındaydı.

- Reklam -

Söz konusu Tweet gündem olmuş durumda ve birçok kişi bu gönderiyi alıntılayarak aynı soruyu ünlü oyuncuya yöneltiyor.

Alec Baldwin görüntü yönetmeni öldürdü

Ayrıca 4chan sitesinden yapılan başka bir paylaşım dikkat çekiyor. Haber henüz resmi kanallar tarafından duyurulmadan önce bir kullanıcı Alec Baldwin’in sette iki kişiyi vurduğunu söyledi.

“Alec Baldwin sette iki kişiyi dolu silahla vurdu. Olayı birazdan duyacaksınız”

Alec Baldwin olaya dair bir açıklamada bulunmadı. Ancak oyuncunun avukatı onun adına yaptığı açıklamada sette bir “kazanın” yaşandığını ve “kurusıkı silahın ateş aldığını” söyledi. Baldwin 2014 yılında polisle karıştığı kavga ile gündeme gelmişti. Daha sonrasında 2018 yılında New York’ta karıştığı bir kavga sonrası öfke sorunları olduğu ve bununla ilgili çeşitli rehabilitasyon programlarına katıldığı biliniyor.

Filmde görüntü yönetmeni olarak çalışan Hyalna Hutchins, henüz iki gün önce setten yaptığı paylaşımda filmin bir parçası olmaktan oldukça mutlu olduğunu dile getirmişti.

Siz bu korkunç olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Reuters,The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bobby Roth Türkiye'de T World

Bobby Roth Türkiye’de: Ünlü Yönetmen Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Evreni için Çalışacak

Good Omens 2. Sezon Çekimleri

Good Omens 2. Sezon Çekimleri Başladı: David Tennant’tan İlk Kare