in

Alejandro G. Iñárritu Yeni Filminde Meksika’nın Yakın Geçmişine Odaklanacak

Alejandro G. Iñárritu yeni filminde doğduğu topraklara geri dönüyor. Iñárritu tıpkı Alfonso Cuarón’un Roma’da yaptığı gibi; bu defa memleketinde geçen bir yapım üzerine çalışıyor.

Alejandro G. Iñárritu
- Reklam -
- Reklam -

The Revenant, 21 Grams, Biutiful ve Amores perros filmleriyle tanınan Meksikalı yönetmen Alejandro G. Iñárritu; şu sıralar ilgilendiği projenin hazırlıklarıyla gündeme geldi. Yapılan ilk test çekimlerinden anlaşıldığı üzere filmin konusuna dair bazı detaylar ortaya çıktı. Iñárritu, yeni filminde kendi memleketi olan Meksika’nın yakın geçmişine odaklanacak.

Oscar, BAFTA, César ve Altın Küre gibi pek çok saygın ödülün sahibi olan başarılı yönetmen izleyicinin karşısına son olarak The Revenant ile gelmişti. Leonardo DiCaprio, Tom Hardy ve Will Poulter’lı kadrosuyla dikkat çeken yapım 3 dalda Oscar almıştı. Film, aynı zamanda Leonardo DiCaprio’ya da oyuncu olarak ilk Akademi ödülünü kazandırmıştı.

2015 tarihli The Revenant sonrası yönetmeni yalnızca iki kısa film projesinde (Carne y Arena ve Nike: Air Moves You) görebildik.

- Reklam -

Alejandro G. Iñárritu’nun böylece uzun zamandır merakla beklenen yeni uzun metrajı ortaya çıkmış oldu. Şimdilerde Meksika’nın başkenti Mexico City’de bulunan yönetmen, yeni filmi için mekân seçimi ve kamera testleri yapıyor.

The Revenant leonardo dicaprio film

Iñárritu’ya bu çalışmalarda eşlik eden isim ise görüntü yönetmeni Bradford Young. Bir defa Oscar’a da aday olmuş olan görüntü yönetmenini Arrival, A Most Violent Year, Solo: A Star Wars Story ve Selma filmlerinden hatırlıyoruz.

Iñárritu ile daha önce Birdman ve The Revenant yapımlarında çalışan görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki ise bu projede yer almıyor.

Alejandro G. Iñárritu Yeni Filminin İlk Detayları Oldukça Kısıtlı

Iñárritu’nun henüz ön hazırlıklarını yürüttüğü filmin konusuna dair bilinenler oldukça az. Yapılan tahminlerin çoğu test çekimlerine dayanıyor. Oyuncuların 90’lı yıllara ait kostümlerle kamera karşısına geçtiği ve o yılların politikacıları arasında yer alan Carlos Salinas de Gortari ve José López Portillo’nu figürlerinin bulunduğu aktarılıyor.

- Reklam -

Ayrıca yine 90’ların meşhur çocuk karakteri Pajára Peggy gibi giyinmiş bir oyuncunun sette yer aldığı ve Meksikalı komedi dizisi El Chavo del Ocho (1972–1984) adlı yapıma benzer kurulumların bulunduğu söyleniyor.

Alejandro G. Iñárritu

Filmin prodüksiyon sürecinin Nisan 2020’de başlaması bekleniyordu. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yapımın çekimleri şimdilik ertelenmiş durumda.

Tıpkı Alfonso Cuarón’un Roma filminde doğduğu topraklara dönmesi gibi Iñárritu’nun da benzer bir yolu izleyeceği tahmin ediliyor.

Peki sizin Alejandro G. Iñárritu’nun yeni filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* 2000’li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 9 Bilimkurgu Filmi

Kaynak: The Film Stage

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

defending jacob fragman

Defending Jacob Dizisinden İlk Fragman

The Walking Dead 10. Sezon Final Erteleme

The Walking Dead 10. Sezon Final Bölümü Ertelendi