in

Alex Kurtzman: “The Mummy Filmi Hayatımın En Büyük Başarısızlığıydı”

Alex Kurtzman, The Mummy filmi hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, 2017 tarihli yapımı hayatının en büyük başarısızlığı olarak tanımlıyor.

Alex Kurtzman the mummy açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Alex Kurtzman, 2017 yılında vizyona giren The Mummy filmi hakkındaki hislerini paylaştı.

Star Trek serisinin beğenilen yapımcısı ve Showtime üzerinden yayınlanacak The Man Who Fell to Earth dizisinin başındaki isim Alex Kurtzman, The Mummy filmi hakkındaki sessizliğini bozdu. Yönetmen, filmin profesyonel ve kişisel hayatındaki en büyük hata olduğunu söylüyor.

Tom Cruise, Russel Crowe ve Sofia Boutella gibi isimleri kadrosunda barındıran The Mummy beyaz perdeye çıktığı dönemde film eleştirmenleri tarafından başarılı bulunmamıştı. Bu durum gişe gelirine de yansımış ve film yapımcısına yaklaşık 95 milyon dolar zarar ettirmişti. Diğer taraftan The Mummy Universal Pictures bünyesinde başlayacak olan ve Universal Monsters karakterlerini temel alan Dark Universe serisinin ilki olma özelliğine sahipti. Ancak filmin olumsuz yorumlar alması ve gişe gelirinin beklenenin çok altında kalmasıyla sadece The Mummy filminin devam yapımı değil tüm proje rafa kaldırılmak zorunda kalmıştı.

- Reklam -

Filmin yönetmeni Alex Kurtzman ise yapımın çıkışından yaklaşık beş sene sonra Mumya‘ya dair sessizliğini bozdu. Yönetmen filmin kendisi için büyük bir hata olduğunu söylerken şu anda bulunduğu yere gelmesinde bu hataların önemli olduğunu da ekliyor:

“Başarılı bir şekilde yaptığınız şeylerden hiçbir şey öğrenemezsiniz ancak başarısızlıklarınız size bir şeyler öğretir cümlesini doğru buluyorum. Dolayısıyla (The Mummy filmi) benim hem profesyonel hem de kişisel hayatımın en büyük başarısızlığıydı. Size ‘keşke’ dediğim milyonlarca şey sayabilirim ama diğer taraftan bana kelimelerle anlatılamayacak güzellikte hediyeler de verdi. O filmi yapana kadar gerçekten bir yönetmen değildim. Şimdi anladığım birçok şeyi o hataları yapmasaydım anlayamazdım. Acımasız olduğunu biliyorum ama o hataları yapabilme lüksüne eriştiğim için mutluyum. Çünkü onlar beni sağlam ve daha iyi bir film yapımcısı olduğum kişi haline getirdi.”

Alex Kurtzman the mummy hakkında

Alex Kurtzman: “Bundan Sonrası Çok Daha İyi Olacak”

Diğer taraftan kendisinin tecrübe ettiği bu yolculuktan başarılı yönetmenlerin de geçtiğini vurgulayan Kurtzman önündeki projelere umutla baktığını ekliyor:

- Reklam -

“Yani, eğer tarihe bakarsanız muhteşem şeyler yapan kişilerin eserlerinin en büyük başarısızlıklarından sonra geldiğini görebilirsiniz. Her biri size bunu söyleyecektir. Dolayısıyla ben de geçmişime saygıyla bakıyorum. Bu noktaya gelmem biraz sürdü fakat bundan sonrası daha iyi olacak.”

Alex Kurtzman hâlihazırda Star Trek: Discovery serisinin yapımcı koltuğunda çalışmaya devam ediyor. Gelecek yıllarda ise yönetmeni oldukça yoğun bir dönem bekliyor. Henüz ismi açıklanmayan Frankestein ve Dracula filmlerine imza atacak Kurtzman aynı zamanda Now You See Me filminin üçüncü yapımında idari yapımcı olarak yer alacak.

Siz 2017 yapımı The Mummy hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Playlist

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Bir Eski Mısır hayranı olarak filmin bazı sahnelerini beğenmiştim.Fakat senaryonun bütünlüğü çok kötüydü. Düşünülmüş işler vardı, Mumya Giger’in tasarımlarına benziyordu. Yinede hem film olarak, hemde Eski Mısırla ilgili yazmaya çalıştığım senaryolarda ilham kaynağım olamadı. Al mummia 1966 ve 2000li yıllardaki filmleri çok daha üst düzey filmler.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Mumya filmlerini pek sevmem. Korkudan ve gerilimden hep uzaktır benim için. Bu da kendini ciddiye almaya çalışan bir filmdi ama güzel değildi. Benim en sevdiğim mumya filmi 1999 yapımı The Mummy’ dir. :slight_smile:

    the-mummy-1999

  3. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Sinemaya gidip büyük bir hayal kırıklığıyla geri döndüğümü hatırlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Northman İncelemesi kuzeyli

The Northman İncelemesi: Shakespeare Esintili Bir Viking Masalı

beta berk bayındır ölüm

Ünlü Rap Müzisyeni Beta, 8. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti