in

“Alita: Savaş Meleği” Filmini Beklemeye Değdi mi? [Video]

Bu cuma vizyona girecek “Alita: Battle Angel” (Alita: Savaş Meleği) filmini basın gösteriminde izledik ve spoiler’sız olarak ilk yorumlarımızı canlı yayında paylaştık.

alita inceleme
- Reklam -
- Reklam -

Yukito Kishiro’nun mangasından uyarlanan ve 26. yüzyılda yaşanan bir hikayeyi anlatan Alita: Battle Angel’da Alita, kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde, tanımadığı bir gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita, yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo ise Alita’nın geçmişini hatırlaması için, anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde eder. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita, arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır.

James Cameron‘un yapımcılığını ve senaryosunu da üstlendiği Alita: Savaş Meleği’ni uzun süredir bekliyorduk. Nihayet bu cuma gösterime girecek olan filmi basın gösteriminde izledik ve sürprizbozansız (spoiler’sız) olarak ilk görüşlerimizi anlattık.

Hakan Tunç ve Atakan Uçarın filmle ilgili düşüncelerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz!

- Reklam -
- Reklam -
YouTube video

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu hafta gideceğim. Merakla beklediğim bir filmdi. James Cameron bugüne kadar beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı.

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    İnceleme videosunda arkadaş çok net özetlemiş,çizgi dünya çok güzel,grafikler çok güzel,alita çok güzel ama hikaye yok.Hikayesinin iyi olmamasını geçtim, anlamsız ise kurgu berbat bir film olmuş o zaman.son 7-8yıldır sinema söktörü çöktü valla artık adam akıllı film çıkmıyor.

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Filmi biraz önce izledim(sinema çekimi).sinema çekimi izlememe ragmen %99 olarak gcı efekti kullanarak film çekilmiş oldugunu farkettim,yani animasyon filimine 2-3 tane gerçek oyuncu yerleştirmişler :slight_smile: eminim sinemada izleyince grafikler insanın ağzını açık bırakabilir ama hikaye ve konu olarak 7,5’lik bir film değil en fazla 5 puan olması lazımdı.Hikayede kopukluk yok ama var olan hikayede beş para etmez yani valla sinemaya gidip bu filme para kaptıracaklara şimdiden geçmiş olsun :). Kayıptıhtım’ın video incelemesinde arkadaş habire motorball diyordu %100 hakveriyorum almamsız şekilde çok fazla ağırlık verilmiş.

    Edit:mangası var bence onu okuyun daha fazla keyif alırsınız.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Konu olarak seni tatmin etmeyen ne ? Sonuçta, Mangası ile paralel bir konu işlendi diye biliyorum. Mangalar genelde böyle; konu yönünden mükemmeller; ama, işleniş olarak genelde zayıf kalıyorlar. Bu da sanırım o türden.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    2018’deki önbakış/beklenti yazımı şöyle bitirmiştim:

    Şimdi, dediklerinizi kendi nazarımda toparlarsam, izlemekten pişman olmayacağım ama umut ettiğim kadar da potansiyelinin üstüne çıkamamış.

    :thinking: İzlerim be! Sinema perdesine her zaman bu kıvamda seyirlik filmler uğramıyor :sweat_smile:

    Ah, James Cameron, ah! Teknik anlamda varlığına güvendim, yan mahallede geçen dünyanın kaderini değiştirme hikâyelerine olan merakını unuttum :sweat_smile: Alita’nın mangadaki maceraları ana evrende geçen yan hikâyeler kıvamındaydı. Örneğin, Alita’nın ilk büyük düşmanı, Alita onu durdurduğu için kinlenen belalının biriydi. Ha, daha sonraki hikâyelerde uçan kentin büyük gizemi üzerine ilerlemişti ama bu karakterin (Alita’nın) kişisel hedefleri doğrultusunda ilerleyen olay örgüsünden çok da sapılmıyordu.

    Anlaşılan filmdeyse Alita her şeyin merkezinde. “Niye her şey bu kızın başına geliyor?” sorusunu cevaplamak ve mevzunun büyüklüğüyle izleyiciyi çekmek için bu kötü bir karar değil. Fakat! Fakat, sonuç, haklı olarak “Bu kız her şeyin anahtarıysa…” tümcesiyle başlayan sorular oluşturmuş :sweat_smile: Olay akışı Alita’nın önemi üzerinden gitmeseydi belki de olumsuzlaşan yönler olumluya bile evrilebilirdi?

    Neyse, daha filmi izleyemeden bu kadar tahlilde bulunmam hata. İzleyeceğiz, izleyeceğiz :sweat_smile: Alita!!! Ya da, Gunnm!!! :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

re legion inceleme

Re-Legion ve Yitip Giden Siberpunk Potansiyeli Üzerine

mahser stephen king

Mahşer’in Yeni Dizisi Yolda