in

Amazon Prime Video’nun İlk Türk Yapımı Filminde Başrol Murat Boz Oldu

Amazon Prime Video ilk Türk yapımı filmi için kolları sıvadı. “Rüyanda Görürsün” adını taşıyacak yapımın başrolünde Murat Boz yer alacak.

Amazon Prime Video ilk türk yapımı film murat boz
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Prime Video ilk Türk yapımı filmi için çalışmalarına hız kazandırdı. Türkiye’deki yatırımlarını artırmaya hazırlanan platform ilk Türkiye orijinal filminin başrolünü Murat Boz olarak belirledi. Rüyanda Görürsün adlı yapımın yönetmenliği Cemal Alpan’a ait olacak.

Amazon, geçen mart ayında Türkiye’deki müşteri talebini karşılayabilmek için 100 milyon dolarlık bir lojistik yatırımı gerçekleştirmişti. E-ticaret devi, aynı zamanda Prime Video üzerinden de Türkiye’deki çalışmalarını hızlandırmaya başladı.

Netflix’in Hakan: Muhafız ile, Disney Plus’ın ise Kaçış ile başlattığı Türkiye orijinali yapımlara Amazon Prime Video’dan cevap Rüyanda Görürsün olacak.

- Reklam -

Dünya çapında The Lord of the Rings: The Rings of Power gibi işlere imza atan platform, farklı ülkelerdeki orijinal içeriklerinin sayılarını da artırmayı sürdürüyor.

TV100’den Birsen Altuntaş’ın haberine göre daha çok müzisyen kimliğiyle tanınan Murat Boz, Rüyanda Görürsün’ün başrolünü üstlenecek.

Amazon Prime Video İlk Türk Yapımı Filmi “Rüyanda Görürsün” ile Geliyor

Filmin yönetmen koltuğunda, Ahsen Eroğlu ve Mine Tugay’lı Merve Kült filmini çeken Cemal Alpan yer alacak.

Öte yandan bu proje, 42 yaşındaki Murat Boz’un ilk film deneyimi değil. Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral Müzik Ödülü gibi müzik ödüllerinin sahibi olan Boz, daha önce Hadi İnşallah, Kardeşim Benim, Dönerse Senindir ve Öldür Beni Sevgilim gibi yapımlarda rol almıştı. Oyuncu ayrıca 28 Temmuz’da Netflix’te yayınlanmaya başlayacak Zeytinağacı adlı dizide de boy göstermişti.

Amazon Prime Video ilk türk yapımı film murat boz rüyanda görürsün

- Reklam -

Filmin senarist koltuğunda daha önce Bir Umut Yeter, Kâğıt Ev ve Aşk Mantık İntikam dizilerinde görev almış Umut Açıkalın yer alıyor.

Yapımda Murat Boz’a eşlik edeceği belli olan ilk isim ise Burcu Özberk oldu. Özberk daha önce Aşk Mantık İntikam, Çocukluk, Afili Aşk ve Aslan Ailem gibi yapımlarda oynamıştı.

Amazon, Türkiye’den Memnun

Geçen günlerde Bloomberght’ye konuşan Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Türkiye’deki ilgiden memnun olduklarını kaydetmişti.

Marriott aynı zamanda 7,90 TL’lik Prime üyeliği ücretine zam yapmayacaklarını kaydetmiş, Türkiye için uzun soluklu bir stratejileri olduğunu kaydetmişti.

Sizin Amazon Prime Video’nun ilk Türkiye orijinali yapımı hakkındaki beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Aviendha Aviendha dedi ki:

    Bu platformlar Türkiye’ye gelince neden yaz dizisi modunda saçmalıklar çekmek için yarışıyor? Netflix zaten öyle, Disney’in duyurduğu yapımlar da aynı kalitede olacak gibi ve şimdi de Prime🙄

  2. Avatar for deeepreader deeepreader dedi ki:

    Sanırım genel izleyici kitlesini çekmek için. Diğer içerikleri tüketenler zaten platforma üye oluyor hemen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Billy Summers İncelemesi: Stephen King'in Sniper'ı

Billy Summers İncelemesi: Stephen King’in “Infinite Jest” Okuyan Kiralık Katili

Johnny Depp türkiye konser - hollywood vampires

Johnny Depp Türkiye’ye Geliyor: Müzik Grubu “Hollywood Vampires” ile Konser Verecek