in

Anaconda Film Serisi Yeniden Çekilecek

Anaconda film evreni sıfırlanıyor. Yeni nesil bir canavar filmi için senarist koltuğu Evan Daugherty’ye emanet edildi.

Anaconda
- Reklam -
- Reklam -

1997 yılında vizyona giren Jennifer Lopez’li Anaconda filmiyle başlayan furya 2015 tarihli Lake Placid vs. Anaconda filmine kadar devam etmişti. Kısa zamanda kendi film serisine kavuşan Anaconda, şimdi de evrenini sıfırlayarak (reboot) yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Son yıllarda eski yapım filmleri sıfırlayarak yeni nesil izleyiciye sunmak ya da onlara devam/öncül yapımlar çekmek gittikçe moda halini almaya başladı. Columbia Pictures da bu konuda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

İlk Anaconda’nın yeniden çevrimi olarak tasarlanan filmin senaryosu Tomb Raider, Teenage Mutant Ninja Turtles, Divergent ve Snow White and the Huntsman filmlerinin senaristi Evan Daugherty tarafından kaleme alınacak.

- Reklam -

Sniper, Fire on the Amazon ve Crime Zone gibi filmleri yöneten Luis Llosa’nın yönettiği ilk Anaconda filmi Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Jonathan Hyde ve Owen Wilson gibi oyuncuları barındırıyordu. Bir belgesel ekibinin Amazon ormanlarında devasa boyutta bir anakonda ile olan mücadelesini beyaz perdeye getiren film, döneminde oldukça dikkat çekmeyi başarmıştı.

Anaconda

90’lı yılların öne çıkan canavar filmlerinden birisi olan Anaconda, gece yarılarında televizyonda gösterilen korku filmleri kuşağının aranan yapımları arasında yer alıyordu. Ne eleştirmenlerden ne de izleyicilerden tam puan alabilen film; yine de kendi içinde kayda değer bir izleyici kitlesi yaratmayı başarmıştı.

45 milyon dolarlık bütçesiyle 136 milyon dolar hasılat elde eden Anaconda’nın devamı ise kaçınılmaz olmuştu.

Anaconda 2: The Hunt for the Blood Orchid 2004’te, Anaconda 3: Offspring 2008’de, Trail of Blood 2009’da ve son olarak da Lake Placid vs. Anaconda 2015 yılında seyirciyle buluşmuştu. Aradan geçen 5 yıl sonra ise artık evreni sıfırlama zamanı.

Yeni Anaconda Filminin Senaryosu Evan Daugherty’ye Emanet

Yepyeni bir ekip ve oyuncu kadrosuyla karşımıza çıkacak olan filmin senaryosunu Amerikalı senarist Evan Daugherty kaleme alacak.

- Reklam -

Devam yapımlarıyla B-Film kategorisine giren yapımın geri dönüş sebebi için ise Jason Statham’lı 2018 yapımı Meg filmi gösteriliyor. Jaws’ın izinden giden Meg, düşük bütçeli bir köpekbalığı filmi. Columbia Pictures Meg’in gişe başarısından sonra benzer formatta bir Anaconda filmiyle beyaz perdeyi eski dostuyla yeniden tanıştırmayı planlıyor.

Anaconda 1997 yeniden

Proje, şimdilik bir film serisi olarak tasarlanıyor. Ancak senaryonun ortaya çıkmasından sonra, iş televizyon dizisine doğru da evrilebilir.

Yeni nesil canavar filmlerinde aranan kan gerçekten Anaconda’da mı, bunu hep birlikte göreceğiz. Filmin yönetmeni, oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi henüz belirlenmiş değil.

Peki sizin bu yeniden çevrim kararına tepkiniz ne oldu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Doksanların Korku Şöleni

* Tüm Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi

Kaynak: THR

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir fabrika kimyasal atıklarını gizlice Anaconda’ nın olduğu nehre boşaltsın ve Anaconda bu kimyasallardan etkilensin. Etkilenmiş bir şekilde nehirde gezerken güneş patlamalarından yayılan radyasyon dünyayı vursun. Radyasyon ve kimyasallardan etkilenen yılanımız hızlıca evrim geçirsin ve değişik ölümcül özellikler kazansın; zehir, yediği/ısırdığı canlıların özelliklerini kopyalayabilme gibi. Sonra ısırdığı bir insana kendi içinde gelişen parazitlerini bulaştırsın. Bu parazitler diye gider bu iş.

    Özetle çekmeyin abii! :smiley: :smiley: :smiley:

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Artık anaconda,javs ve pirana filmi çekmek yasaklansın,televizyon kanallarında bu düşük bütçeli filmleri görmekten bıktım.Sürekli verip verip duruyorlar. Umarım güzel bişey olur dicemde bu filmlerin her türlü senaryosunu izlemiş gibiyim, beni şaşırtmaları gerekiyor. Zombi anaconda yada uzaylı anaconda yaparlarsa belki şaşırabilirim. Ama karada yüzen köpek balığı filmini gördüğüm için şaşırmam artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.K. Rowling

J.K. Rowling, Cormoran Strike’ın 5. Kitabını Tamamladı

inceleme lejyon 2 brandon sanderson

Lejyon: Kayıp Cesedin Peşinde – Sanderson Konuya Isınırsa