Menu
in ,

Andy Weir İmzalı Project Hail Mary Uyarlaması Ryan Gosling ile Geliyor

The Martian’ın yazarı Andy Weir yeni bilimkurgu kitabı “Project Hail Mary”yi duyurdu. Kitap, başrolünde Ryan Gosling’in yer alacağı bir filme de uyarlanacak.

The Martian’ın (Marslı) yazarı Andy Weir geçen günlerde yeni kitabının isminin Project Hail Mary olacağını duyurdu. Kitabın 2021 baharında Penguin Random House Yayınevi tarafından yayımlanması planlanıyor. Kitap, The Martian’da olduğu gibi dünyayı kurtarmak üzere önemli bir göreve çıkmış olan yalnız bir astronot hakkında olacak.

Bu duyuruyla beraber kitabın sinemaya uyarlanma projesinin de MGM şirketi tarafından alındığı belirtiliyor. Deadline’a göre filmde yer alacak olan Ryan Gosling filmin yapımcılığını da Ken Kao ile birlikte üstlenecek. Ken Kao’yu ise daha önce Mid90s’in yapımcısı, The Favourite’ın başyapımcısı olarak görmüştük.

Andy Weir’ın ilk romanı The Martian da sinemaya uyarlanmış ve Oscar’a aday gösterilmişti. Yazarlığını Drew Goddard’ın yaptığı filmin yönetmeni Ridley Scott, başrolü de Matt Damon’dı. 2015 yılında gösterime giren film Uluslararası Toronto Film Festivali’ndeki ilk gösteriminden sonra dünya çapında 630 milyon dolar hasılat elde etti. Ayrıca 2016 yılında En İyi Film dalında aday gösterildi.

- Reklam -

The Martian romanı ise ilk defa 2011 yılında okurla buluşmuştu. Andy Weir bu romanıyla Hugo Ödülleri’nde En İyi Yeni Yazar için Astounding Ödülü‘nü (eski adıyla John W. Campbell Ödülü) aldı.

Andy Weir, The Martian’dan sonra Artemis adlı romanını 2017 yılında yayımladı. Artemis, Ay’da kurulan ilk şehirde yarı zamanlı kaçakçılık yapan bir kişi üzerinde duruyor. Weir’ın Phil Lord ve Chris Miller gibi yönetmenler ile Artemis’in sinemaya uyarlanması konusunda görüştüğü söyleniyor.

Andy Weir Tarafından Kaleme Alınan Project Hail Mary Filminde Başrol Ryan Gosling

Project Hail Mary’de bir astronotu canlandıracak olan Ryan Gosling ise uzaya yabancı değil. Gosling, daha önce Damien Chazelle’in 2018 yapımı First Man adlı filminde Neil Armstrong’u canlandırmıştı. Teknik anlamda oldukça etkileyici olan bu film ile En İyi Aktör dalında bir adaylık alamadı.

Pek çok yapımın koronavirüs salgını sebebiyle durdurulduğu şu dönemde anlaşması yapılan ilk büyük proje olan Project Hail Mary’nin gösterim tarihi belli değil. Kitabın 2021 baharında yayımlanacağını düşünürsek film için uzun bir süre bekleyeceğiz gibi duruyor.

Peki, yeni kitap ve film uyarlaması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Andy Weir’la Ay’da Gerçekçi Bir Şehir Kurmak

Kaynak: Indie Wire

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version