in

Ant-Man 3 Çekimleri Kapadokya’da Gerçekleştiriliyor: Bakan Açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanı, Ant-Man 3 filmi çekimlerinin Kapadokya dahil birçok bölgede gerçekleştiğini açıkladı. Yeni Marvel filmi Türkiye’den esintiler taşıyacak!

Ant-Man 3 Çekimleri Kapadokya
- Reklam -
- Reklam -

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ant-Man 3 filmi çekimlerinin Kapadokya ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde çekildiğini duyurdu. Bakan, yeni Marvel filmi dışında Türkiye’de çekimleri devam eden diğer Hollywood filmleriyle ilgili bilgiler de paylaştı.

Bakan Ersoy, şu anda Antalya’da çekimleri devam eden ve başrolünde Jason Statham’ın yer aldığı Guy Ritchie filmi Five Eyes setini ziyaret etti. Ziyareti sırasında Türkiye’deki filmcilik sektörüne dair açıklamalarda da bulunan Ersoy, yabancı prodüksiyonları Türkiye’ye davet etmek için yasa çıkarıldığını belirtti.

“Bu aslında bizim bir seneden fazladır üzerinde çalıştığımız projelerden bir tanesi. Projenin meyvelerini topluyoruz. ’Yabancı film yapım desteği’ adı altında, bu projelerin gerçekleşmesi için geçen sene bir yasa değişikliğine gittik, yeni bir yasa çıkarttık. Dünyanın birçok ülkesinde de olan bir yasa. Yabancı prodüksiyonları ülkeye davet etmek için destek programı açıklıyorsun. Bu program kapsamında ülkenize geliyorlar. Romanya’da, Bulgaristan’da ve Arap ülkelerinde de var.”

- Reklam -

bakan ersoy jason statham guy ritchie

Ant-Man 3 Çekimleri Kapadokya Bölgesinde Gerçekleşiyor

Türkiye’nin film sektörü adına doğal bir platoya sahip olduğunu da belirten Bakan Ersoy, aynı zamanda büyük bütçeli filmlerin ülkemizde yaptığı çekimler sırasında maddi anlamda sundukları katkıya da değindi. Ünlü isimlerin Türkiye’ye gelmesi ile hem sinema sektörü destekleniyor hem de ülkenin tanıtımı için reklamlarda kullanılabiliyor. Ayrıca yerel prodüksiyon firmaları da desteklenmiş oluyor. Hollywood yapımları genellikle figüran için doğrudan Türkiye’den oyuncular ile anlaşıyorlar. Sanayi sitesindeki ustadan oyunculara kadar birçok kişi bu sayede iş olanağına erişiyor.

“Ünlü film yapımcılarının Türkiye’de film çekmesini ve onların izlenimlerini diğer yapımcılarla paylaşmasını sağlamanız gerekiyor. Kanun aslında ’gel’ kısmı için. Mesela Antalya gün ışığından en uzun süreli ve en iyi yararlanan yerlerden biri dünyadaki. Bunlar Türkiye için bir avantaj ve film sektörü için çok önemli bir konu.”

Bakan ayrıca merakla beklenen yeni Marvel Sinematik Evreni filmi Ant-Man 3’nin çekimlerinin de ülkemizde, Kapadokya bölgesinde yapıldığını sözlerine ekledi.
“Şu an ’Ant-Man’ var, o da Kapadokya dahil birçok bölgede çekiliyor.”

Bazıları Sahneleri ile de Olsa Türkiye’de Çekilen Hollywood Filmleri

Yolu Türkiye’den geçen Hollywood filmlerine aslında pek de uzak değiliz. Bu zamana kadar Dan Brown’ın Inferno (Cehennem) romanından uyarlanan ve başrolünde Tom Hanks’in yer aldığı Ron Howard imzalı film bunlardan birisi. Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Sarnıcı Türkiye’den karşımıza çıkan kareler arasında.

- Reklam -

Bir diğer dikkat çeken Hollywood filmi ise Russell Crowe’un The Water Diviner (Son Umut) yapımı olmuştu. Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii gibi mekânlar filmde yer bulmuştu. Yapımda Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz gibi yerli oyuncular da yer almıştı.

Skyfall James Bond Kapalıçarşı

Sam Mendes’in yönettiği 2012 yapımı James Bond filmi Skyfall da ülkemizden sahneler ağırlayan yapımlar arasında. İstanbul, Adana, Kuşadası ve Fethiye bölgelerinde gerçekleştirilen çekimler arasında Kapalıçarşı’nın çatısındaki sahne hayli konuşulmuştu. Skyfall, Rusya’dan Sevgilerle ve Dünya Yetmez sonrası ülkemizde çekilen üçüncü James Bond filmi olarak da karşımıza çıkıyor.

Ant-Man 3 filminin ve diğer Hollywood yapımlarının Türkiye’de çekilmiş olması sizleri de heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Umalım da çekim yaparken doğal güzelliklerimize zarar verip sonra da çekip gitmesinler. Buna benzer şeylerin yaşandığını hatırlıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George Saunders Röportajı

George Saunders Röportajı: “Kitaplar, Film ve Televizyon için İhmal Ediliyor”

Ağabeyim Orhan Veli - Seray Şahinler

Ağabeyim Orhan Veli Kitabı, Ünlü Şairin Saklı Anılarına Işık Tutuyor