in

Apple, Filmlerdeki Kötü Karakterlerin iPhone Kullanmasını İstemiyor

Knives Out filminin yönetmeni Rian Johnson, Apple şirketinin filmlerde kötü karakterlerin kendi ürünlerini kullanmasına karşı olduğunu belirtti.

Rian Johnson apple
- Reklam -
- Reklam -

Şirketlerin ürünlerini tanıtım ve koruma konusunda birçok farklı yollar denediğini biliyoruz. Ancak ortaya atılan son iddia, teknoloji devlerinin bile neler yapabileceği konusunda önemli bir örnek sunuyor. Dünyanın en prestijli markaları arasında sayılan ve ürünleriyle adından sıkça söz ettiren Apple, ünlü senarist ve yönetmen Rian Johnson’ın söylediğine göre filmlerdeki kötü karakterlerin iPhone kullanmasına izin vermiyor.

iPhone, iMac, Macbook ve iPod gibi birçok ürünün sahibi olan Apple, geçtiğimiz sene Netflix ve Disney+ gibi kendi çevrimiçi yayın platformu Apple TV+’ı da açtı. Dizi ve sinema sektörüne göz kırpan Apple, geçen seneye kadar yönetim kurulunda Disney’in eski CEO’su Bog Iger’ı da barındırıyordu. Üstelik Disney+ve Apple TV+’ın yayın tarihlerinin çakışmaması için gerekli adımları da kendisi atmıştı.

2019 yapımı Knives Out filmiyle adından söz ettirmeyi başaran Rian Johnson, Vanity Fair dergisine konuştu. Başrollerinde Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas ve Jamie Lee Curtis gibi isimlerin olduğu Knives Out’un ikinci filmini çekmeye hazırlanan Johnson, Apple hakkında da bazı dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

apple bina

Apple, Ürünlerinin Kullanımına Dair Filmlere Müdahalede Bulunuyor

“Ayrıca, komik başka bir şeyden bahsetmek istiyorum ve açıkçası bunu söylemem gerekip gerekmediğini de bilmiyorum. Ayıp bir şey olması nedeniyle değil, ileride yazacağım gizem türündeki filmim konusunda her şeyi mahvedebileceği için.

Apple filmlerde iPhone’ları kullanmanıza izin veriyor ama -bir gizem filmi yazıyorsanız burası çok önemi- kötü adamların iPhone kullanmasına müsaade etmiyor. Ah, olamaz. Bu açıklamamdan sonra filmlerinde gizli olması gereken kötü bir adamı olan her yönetmen beni öldürmek isteyecek.”
Ticari markalarının, logolarının ve ürünlerinin; pazarlamadan filmlere ve ürün yerleştirmeye kadar herhangi bir yerde kullanılması hakkında Apple’ın kısıtlayıcı bir şirket olduğu daha önce de bilinen bir şeydi. Ancak söz konusu yapımlara bu denli müdahale ettiği yeni bir bilgi olarak karşımıza çıktı.

knives out

- Reklam -

92. Oscar Ödülleri’nde En İyi Özgün Senaryo Oscarı’na da aday olan Knives Out, dünya çapında 300 milyon doların üzerinde bir gişe başarısı elde ederek adından söz ettirmeyi başarmıştı. Bu başarı sonrasında filmin devamı için geçtiğimiz günlerde bir onay haberi gelmişti. İkinci film için konu henüz açıklanmamış olsa da, Daniel Craig’in canlandırdığı Dedektif Benoit Blanc karakterinin yeni maceraları yapımın odağı olacak.

Apple ile ilgili gelen bu itiraf konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* İnsanlar, Elfler Kadar Uzun Yaşayabilir mi? Harvard Profesörü Açıkladı

Kaynak: Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    En iyisi Linux zaten. :slight_smile:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok saçma ya :smiley:

  3. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    Ne alakası var? :smiley: :laughing:

  4. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Haber başlığını okurken kahkaha attım. :joy: Bu kadar kontrolcü olunmaz ki. Bu arada bir dizi veya filmde apple görünce “yine mi elma reklamı” diyenlerdenim. :laughing:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Candyman 2020

Candyman İlk Fragman: Korkunun Kült Yapımı Geri Dönüyor!

46. Altın Kelebek Ödülleri İptal Edildi

46. Altın Kelebek Ödülleri İptal Edildi