in

Aquaman 2 ve Shazam 2, Warner Bros.’un Yaşadığı Finansal Karmaşaların Ardından Yeniden Ertelendi

Aquaman ve Shazam’ın devam filmleri yeniden ertelendi. Kararın, Warner Bros. Discovery’nin 2022 içerisinde yalnızca üç büyük film yayınlayacak bütçeye sahip olduğu için alındığı belirtiliyor.

Aquaman 2 ve Shazam 2 ertelendi Warner Bros. Discovery
- Reklam -
- Reklam -

Aquaman 2 ve Shazam 2 filmleri bir kez daha ertelendi. Ancak bu seferki ertelenme gerekçesi filmlerin henüz tamamlanmamış olmasından değil, Warner Bros. Discovery’nin parası bittiğinden dolayı oldu.

HBO yapımları, Christopher Nolan filmleri ve Harry Potter gibi film ve televizyon serilerinin arkasındaki şirket olan Warner Bros., yakın zamanda Discovery ile birleşti ve Warner Bros. Discovery adı altında içerik sunmaya başladı. Birleşmeden sonra şirketin başına CEO göreviyle gelen David Zaslav bazı tartışmalı kararlar aldı. Örneğin, Leslie Grace’in başrolde olduğu yeni Batgirl filminin 90 milyon dolarlık üretim harcamasına rağmen iptal edildiği açıklandı. Takip eden haftalarda, özel orijinal içerikleri de de dahil olmak üzere 40’tan fazla içerik HBO Max’tan kaldırıldı ve birçok hayranın en sevdikleri yapımların geleceği hakkında endişelenmesine neden oldu. Son olarak yayın servisinden yüzlerce Susam Sokağı bölümü kaldırılmıştı.

Warner Bros. Discovery

- Reklam -

Şimdi Warner Bros. Discovery bir başka rahatsız edici duyuru yaptı. Uzun zamandır beklenen devam filmi Aquaman and the Lost Kingdom ve Shazam! Fury of the Gods yeni ertelemeler aldı. Shazam’ın devam filmi 23 Aralık 2022’de vizyona girecekti. Ancak bunun yerine 3 aylık bir ertelemeyle, normalde Aquaman 2’nin vizyona gireceği tarihe, yani 17 Mart 2023’e ertelendi. Aquaman ve Kayıp Krallık ise, tam 8 ay sonrasına, 25 Aralık 2023’e alındı. Ben Affleck’li yeniden çekimler nedeniyle filmin erteleme ihtimali bulunsa da, hiç kimse bu kadar ileri bir tarihe alınmasını beklemiyordu.

Aquaman 2 ve Shazam 2 Filmleri 2023 Yılına Kaldı: Warner Bros. Finansal Açıdan Sorun Yaşıyor

Böylece uzun süredir beklenen DC Sinematik Evreni filmleri, en az üç defa erteleme almış oldu. Önceki ertelemeler, tahmin edileceği gibi Koronavirüs pandemisinin getirdiği gecikmeler nedeniyleydi. Ancak bu seferki ise biraz daha farklı.

The Hollywood Reproter yazarı Borys Kit, Warner Bros. Discovery’nin mali durumu hakkında bir güncelleme paylaştı. Kit’e göre stüdyo “finansal bir karmaşa” içinde ve bu yeni tarihler, stüdyonun bu yıl mali açıdan sadece üç büyük filmi yayınlayabileceğini gösteriyor. Bunlar da sırasıyla Don’t Worry Darling (23 Eylül), Black Adam (21 Ekim) ve House Party (9 Aralık).

Warner Bros. Discovery Borys Kit

- Reklam -

Kit’in iddiaları şirket tarafından yalanlanmış değil. Kısa süre çıkan bir haberde de stüdyonun birleşme sonrası 3.41 milyar dolar kaybettiği açıklanmıştı. Haliyle böyle bir kararın çıkması ve iddialar hiç de mantıksız gözükmüyor.

Bu yıl DC adına vizyona girecek tek bir film kaldı. Dwayne Johnson’ın başrolde olduğu Black Adam, 21 Ekim 2022’de beyaz perdedeki yerini alacak.

Söz konusu ertelemeler ve Warner Bros. Disovery’nin son finansal durumu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce köklü stüdyo işleri tekrar yoluna sokabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Onlarca milyon dolar harcanıp bitmiş yayınları iptal ederek, filmleri yayınlayacak paramız yok diyerek erteleyip hiçbir şey yayınlamadan nasıl para kazanmayı ve kazanamadıkları parayla ertelenen filmleri nasıl yayınlamayı düşünüyorlar acaba?

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Madem 3 film yayınlayacak kadar paran var adı sanı bilinmeyen 2 film yerine bu iki filmi koysana vizyona da onları ertelesene. Eğer yayınlayabileceği Black Adam ile beraber diğer iki film, Shazam ve Aquaman’den daha fazla bekleniyorsa neyse de öyle bir durum da yok sanırım.

    Karışık oldu biraz filmlerin adını yazmaya üşendiğim için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ilteriş kağan yazıt metinler

Türk Adının Geçtiği İlk Yazıtın Ön Okumasından Kesitler Paylaşıldı: Moğolistan’da Tarihi Keşif

BioShock filmi yönetmeni belli oldu

Francis Lawrence, Netflix’in “BioShock” Uyarlamasının Yönetmeni Oldu