in

Russell Crowe Karşımıza Neredeyse Aragorn Rolüyle Çıkacakmış

Usta aktör Russel Crowe, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Viggo Mortensen’in yerine Aragorn rolüyle karşımıza çıkabilirmiş!

Russell Crowe - Aragorn
- Reklam -
- Reklam -

Birçok filmde oldukça farklı rollerde gördüğümüz Russell Crowe, neredeyse Yüzüklerin Efendisi film serisinde Aragorn rolünü canlandıracakmış. Fakat usta aktör, yönetmen Peter Jackson ile aralarında geçen garip bir telefon konuşmasından sonra bu rolü pas geçmeye karar vermiş.

Oscar ödüllü oyuncu, Howard Stern’in radyo programında Aragorn rolünün kendisine teklif edildiğini ve eğer kabul etseydi ayrıca filmin gelirlerinden % 10 alacağını söyledi. Stern ise bunun yaklaşık 100 milyon dolar ettiğini hesapladı.

En nihayetinde rolü bildiğiniz gibi Viggo Mortensen kaptı.

- Reklam -

Crowe, Yüzük Kardeşliği filmini referans göstererek şunları söyledi:

“Peter Jackson’ın beni filmde istemediğini düşündüm çünkü benimle konuşması için onu zorladılar. Bilirsiniz, bir zamanlar herkes beni tüm rollerde görmek istiyordu.”

Hem Peter hem de Crowe Yeni Zelandalı. Bu yüzden olsa gerek ki Crowe, yaptıkları telefon görüşmesi sırasında Jackson’ın ses tonundaki değişikliklerin, onun bu konu hakkındaki hislerini ele verdiğini söyledi.

“Onunla telefonda konuşuyordum ve bu şey gibiydi, ne yaptığımı bile bilmediğini düşünüyorum. Sadece onun kafasında başka bir oyuncunun olduğunu içgüdüsel olarak biliyordum ve sonunda ortaya çıktı ki bu Viggo idi. Ona istediği oyuncuyu seçme hakkı verilmeliydi.”

Russell Crowe Aragorn

- Reklam -

Russell’a, Warner Bros. Jackson’ı Aragorn rolünü kendisine vermesi için mi zorluyordu, diye sorulduğunda aktör bunu doğruladı. Russell bu kadar çok para kazanan ve sevilen bir serinin içinde yer almadığı için pişman olup olmadığını hiç düşünmediğini belirtirken şunları da ekledi:

“Bu durum sadece insanların benim için tüm bunları hesaplayacak kadar nazik ve kibar olduğu röportajlar sırasında aklıma geliyor.”

Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Russell Crowe, bizim Viggo Mortensen’den daha iyi bir performans sergileyebilir miydi?

Düşüncelerinizi Forumlarımızda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Week


* Kesinleşti: Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Aragorn Olacak

* Viggo Mortensen’den Genç Aragorn’a Tavsiyeler

* Orta Dünya’da Gördüğümüz En Güçlü 8 Kılıç

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şöyle bir bakınca olabilirmiş aslında. Olsaymış bugün ‘‘Usta aktör Viggo Mortensen, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Russel Crowe’ un yerine Aragorn rolüyle karşımıza çıkabilirmiş!’’ haberi okurduk. :smiley:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bilemiyorum. Kariyerlerini karşılaştırınca Viggo Mortensen’in LOTR’den önceki filmlerde aldığı roller, gelecekte (yani şimdi) üne kavuşup kavuşmayacağı hususunda pek ipucu vermiyor. Ona kıyasla Russell Crowe’un Gladiator öncesinde de başrolünü paylaştığı yapım sayısı fazla.

    Rolü Crowe alsaydı, muhtemelen haberin başlığı “Ünlü [Tanınmış] Karakter Oyuncusu Viggo Mortensen…” ile başlaması daha muhtemel. Belki o haberde “ünlü” sıfatı bile olmayacaktı; "oyuncu"yla başlayacaktı.

    Tabii Gladiator’le yıldızı daha da parlamasaydı, belki Crowe da sadece sinefillerin bilip takip ettiği isimlerden olacaktı.

    Ah, şu sinema dünyası ve ünlülük işi gerçekten ne olacağı kestirilemez bir şey.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şeki Han Sarayı

Azerbaycan Mimarisinin Önemli Parçalarından Şeki Han Sarayı Dünya Miras Listesi’nde

Netflix

Netflix Geri Adım Atıyor: Film Bütçelerinde Kemer Sıkılacak