in

Arnold Schwarzenegger Neden Bir Türlü Barbar Conan Rolüyle Geri Dönemediğini Açıkladı

Ünlü aktör Arnold Schwarzenegger, kendisini yıllar içinde neden yeni bir Barbar Conan filminde göremediğimizi detaylı bir şekilde açıkladı.

Conan
- Reklam -
- Reklam -

Arnold Schwarzenegger‘in Barbar Conan rolü kendisi için şöhrete giden büyük adım oldu. 1982’de çıkan Conan the Barbarian filmi büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştu. Oyuncu 1986 yılında Conan rolüne bir kez daha büründü ancak bu kendisi için Conan’ın sonu oldu. Peki kendisini neden yıllardır Conan olarak göremedik?

Bildiğiniz gibi Arnold Schwarzenegger 2000’lerin başında politika ile içli dışlı hâle gelmişti. 2003 yılında California valisi olarak seçildi ve bu oyunculuk kariyerini dolaba kaldırdığı anlamına geliyordu. Kendisi kısa süre önce oyunculuk kariyerine devam etmeye başladı. Oynamak istediği karakterlerden biri de hepimizin çok sevdiği Conan karakteri. Ancak Conan’ın haklarının sahibinin düşündüğü farklı şeyler var.

Arnold Schwarzenegger The Arnold Fans ile yaptığı söyleşide yeni bir Conan filminde kendisini göremememizin nedenlerini açıkladı. Söylediğine göre film haklarının sahibi oldukça genç bir isim ve kendisi Hollywood’da yükselmek istiyor. Bu oldukça zor. TV dizisi yapılmak istenmiş, anlaşma iptal olmuş. Netflix ile bir iş yapılmak istenmiş, iptal olmuş. Daha sonra da sinema filmi yapmak istemiş. 2011’deki Jason Mamoa’lı filmi hatırlarsanız gişede çakılmış ve eleştirmenler tarafından ateşe tutulmuştu.

- Reklam -

Arnold seriyi kurtarmanın yolunun asıl filmlerin köklerine dönmek olduğunu düşünüyor. Hatta kendisi hakların sahibini yıllardır ikna etmeye çalışıyormuş. Arnold’ın isteği, çok iyi bir yönetmenle yola çıkılıp kendisinin Conan olarak oynatılması yönünde. Hatta bunun için bir senaryo bile neredeyse hazır. Yapılması gereken tek şey hak sahibinin onay vermesi.

- Reklam -

Kendisini tekrar Conan olarak görmek harika olurdu. Umarız bu hareket olumlu sonuçlanır ve Conan’ı tekrar tüm ihtişamıyla görmüş oluruz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Onayı kaptı diyelim; Arnold’u, yaşını da düşünürsek, Kral olarak mı, İmparator olarak mı izleriz?

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Arnold’ın gönlü Kral Conan’dan yana. Fena da olmazdı hani. Ama Conan markası popülaritesine karşın ne sinemada ne de oyunlarda tutunabildi. Halbuki potansiyeli büyük.

    Amazon’un yapacağı dizi nasıl olacak acaba?

  3. Avatar for Lezek Lezek dedi ki:

    Conan fikri ilk çıktığında güzel, ilginç bir fikirdi. Robert E. Howard öldükten sonra da çizgi romanlarla büyüyerek devam etti. İlk film belki zirve noktasıydı. Yalnız günümüzde bu fikir o kadar çok esin kaynağı olup o kadar farklı varyasyonu yapıldı ki artık muhtemelen o kadar da ilgi çekici değil.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bazen yenilenmek gerekir. Conan için de bu geçerli bence. Örneğin, Hellboyun ilk iki filmi çok iyiydi. Ama, yeniden çevrilen versiyonunun fragmanlarına baktım, yeni hali de oldukça başarılı duruyor. Jason Mamoa çok başarılıydı bence, Conan rolünde. Film kötüydü. Senaryo kötüydü. Conan çok sert bir karakterdir. Jason Mamoa sanki biraz naif yansıtılmış. Arnold’un filmlerinde o sertliği hissedebiliyorduk. Soğuk ve keskin bakışlar. Bu işte Jason Mamoa’da yoktu. Yeni filmde de, o keskin ve soğuk bakışlar olmalı. Kısaca, Conan duygusuz yansıtılmalı bence. :slight_smile:

  5. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bence yeniden Arnold Schwarzenegger ile çekilmeli, çünkü onun dediği gibi köküne dönmeli bu film serisi. Hem senaryosu hazır, hem Arnold hazır, hem biz hazırız, daha ne diyeyim :stuck_out_tongue:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

sivas hobbit evleri ust

Sivas’taki “Hobbit Evleri” Hizmete Açıldı

Yazarlarının Kaleminden: Yüksek Doz Çürüyüş

Yazarlarının Kaleminden: Yüksek Doz Çürüyüş