in

Oyuncu Art LaFleur 78 Yaşında Hayatını Kaybetti

Art LaFleur hayatını kaybetti. En çok Sokak Arkadaşları serisindeki Babe Ruth’un hayaleti rolüyle tanınan aktör, 78 yaşındaydı.

art lafleur vefat
- Reklam -
- Reklam -

Art LaFleur vefat etti. The Sandlot ve Field of Dreams’deki rolleriyle tanınan aktör, 10 yıldır mücadele ettiği Parkinson hastalığına yenilerek 78 yaşında aramızdan ayrıldı.

Yıllar boyunca çeşitli sinema ve televizyon yapımlarında rol alan Art LaFleur, son büyük rolünü 2006 yılında vizyona giren Noel Baba 3’te (The Santa Clause 3: The Escape Clause) Diş Perisi rolüyle üstlenmişti. LaFleur’un oyunculuk kariyeri 1986’da Sylvester Stallone tarafından yazılan aksiyon filmi Cobra, 1988’in klasik korku filmi The Blob ve 1989’daki efsanevi beyzbol filmi Field Of Dreams dahil olmak üzere kayda değer yapımlarla başladı. Ancak kendisine asıl ün kazandıran yapım ise 1993 yılında yayınlanan klasik filmi Sokak Arkadaşları’ndaki (The Sandlot) Babe Ruth’un hayaleti rolüyle oldu.

Sevilen birçok replikle dolu olan seride LaFleur, Benny’ye aralarında en önemlilerinden bir tanesini şu şekilde söylemişti: “Unutma evlat, kahramanlar ve efsaneler vardır. Kahramanlar hatırlanır ama efsaneler asla ölmez. Kalbinin sesini dinle evlat, böylece asla yanılmazsın.”

- Reklam -

Art LaFleur Ölüm Haberi Eşi Tarafından Paylaşıldı

Art LaFleur Ölüm Haberi

LaFleur’un eşi Shelley, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Parkinson Hastalığı ile 10 yıldır mücadele eden eşini kaybettiklerini duyurdu. Aktörün çalışmalarının hayranlarına ne kadar kahkaha ve neşe getirdiğini ve hayatını böyle cömert ve özverili bir adamla geçirdiği için ne kadar şanslı olduğunu söyledi.

- Reklam -

“10 yıllık bir savaştan sonra hayatımın aşkı vefat etti. Sandlot’taki Babe Ruth, The Santa Clause 2 ve 3’teki Diş Perisi ve Field of Dreams’deki Chick Gandil gibi rolleriyle pek çok insanı kahkahalara boğdu. Oyunculuğuna devam eden ama daha da önemlisi ailesi ve arkadaşları için kim olduğunu bilen, cömert ve özverili bir adamdı. Onu ziyaret ettiğimiz her sette, oyuncular ve ekip kendilerini tanıtıyor ve Molly, Joe ve bana Art’ın bizden nasıl gurur ve sevgiyle bahsettiğini anlatıyordu. Bana değer veren ve hayran olduğum bir adamla 43 yıllık bir ilişkim olduğu için çok şanslıydım. Sanat hayattan daha büyüktü ve bizim için dünyayı ifade ediyordu.”

Art LaFleur’un hangi yapımlarını izlediniz? Aktörle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı 1. Bölüm İncelemesi

Zaman Çarkı 1. Bölüm İncelemesi: Işığın ve Gölgenin Sonsuz Savaşı

Tom ve Jerry Gerçek İsimleri Multiversus

Tom ve Jerry’nin Gerçek İsimleri Ortaya Çıktı: MultiVersus Oyunu ‘Büyük Sırrı’ Bozdu