in

Artemis Fowl Sinemalar Yerine Disney+’a Geliyor

Artemis Fowl filmi, Koronavirüs salgını nedeniyle sinemaları es geçip doğrudan Disney+ platformunda yayınlanacak.

artemis fowl disney plus
- Reklam -
- Reklam -

Artemis Fowl, yaşanan Koronavirüs pandemisi nedeniyle sinemalara gelmek yerine doğrudan Disney+ platformunda yayınlanacak.

Eoin Colfer’in aynı isimli çok satan kitap serisinden uyarlanan film aslında her şey yolunda gitseydi Ağustos 2019 tarihinde yayınlanacaktı. Ancak hayranların ilk fragmanın yayınlanması sonrasında verdikleri tepki sonucunda yeniden kurgu için vizyon tarihi ileri atıldı.

Disney, resmi bir basın açıklaması yaparak geçen ay yeni fragmanı yayınlanan Artemis Fowl’u bu şekilde yayınlayacakları için heyecan duyduklarını söyledi. Disney+ İçerik ve Pazarlama Başkanı Richy Strauss’un mesajı şu şekildeydi:
İzleyicilere, mevcut ortamda sinemalara gidemedikleri için Disney+’ta Artemis Fowl’un galasını sunmaktan heyecan duyuyoruz. Yönetmen Kenneth Branagh ve muhteşem kadrosu, hayranları yıllardır ekranda hayata geçirilmeyi bekledikleri kitabın canlı ve fantastik dünyasına götürüyor. Disney+ ’ın yaz serisine mükemmel ek olan harika bir aile eğlencesi geliyor.
artemis fowl disney

- Reklam -

Film için yayınlanan resmi özet metni de şu şekilde verildi:
Bu fantastik ve büyüleyici macerada, uzun bir suçlu soyundan gelen 12 yaşındaki dahi Artemis Fowl, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan babasını bulma yolculuğuna çıkar. Sadık koruyucusu Butler’ın yardımıyla Artemis babasını bulmak için yola koyulur. Bunu yaparak eski bir yeraltı medeniyeti olan perilerin inanılmaz gelişmiş dünyasını ortaya çıkarır. Babasının ortadan kaybolmasının bir şekilde gizli ve münferit peri dünyasına bağlı olduğunu düşünen kurnaz Artemis, tehlikeli bir plan oluşturur. Hatta planı o kadar tehlikelidir ki, nihayetinde kendisini tamamen güçlü perilerle tehlikeli bir akıl savaşında bulur.

Artemis Fowl Ne Zaman Yayında Olacak?

Aslında yapılan bu değişiklik film adına alınacak en mantıklı karar oldu. Çünkü uzun süredir film adına yapılan değişiklikler, kitap serisinin hayranlarını oldukça öfkelendirmişti. Bu da özellikle günümüzde yaşanan sorunların ardından yeni bir ertelemeyle sinemalara gelecek filmin gişe hasılatının pek de iyi olmayacağını gösteriyordu. Kitaplardan bağımsız bir senaryo her zaman kötü olacak demek anlamına gelmiyor elbette. Örneğin Ejderhanı Nasıl Eğitirsin üçlemesi kitaplarla çok az uyuşmasına rağmen başarılı olmuştu. Ancak hayranların birçok öğenin çıkarılması sonucunda hayal kırıklığına uğraması anlaşılabilir bir durum.

Artemis Fowl

Peki film Disney+’ta ne zaman gösterime girecek? Artemis Fowl, vizyon tarihinde herhangi bir değişiklik olmadan 29 Mayıs 2020 ’de platformdaki yerini alacak.

- Reklam -

Kitap serisini sizler okumuş muydunuz? Alınan bu kararı mantıklı buluyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Disney Filmlerinin Yeni Vizyon Tarihleri Belli Oldu

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peren Ercan - Kuyrukname

Peren Ercan Yeni Romanı “Kuyrukname” ile Geri Döndü

Quentin Tarantino Luke Cage

Quentin Tarantino, Luke Cage Filmini Neden Çekmediğini Açıkladı