in ,

Artemis Fowl Filmi Yeni Fragmanıyla Karşımızda

Artemis Fowl filminden yeni fragman ve vizyon tarihi geldi. Disney’in ertelenen fantastik uyarlama yapımı yeniden karşımızda!

Artemis Fowl disney+
- Reklam -
- Reklam -

Bir süredir haber çıkmayan Disney’in Artemis Fowl uyarlaması filminden yeni fragman bugün paylaşıldı. Yapım geçen yıllarda pek çok haberle ve hatta fragmanla karşımıza çıkmış ancak daha sonra belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Ağustos 2019’da yayınlanması planlanan Artemis Fowl, şimdi yeni fragmanı ve yeni vizyon tarihi ile tekrar karşımızda. Yapım, 90 dakikalık süreyi aşmaması için yeniden kurguya girmişti.

İrlandalı fantazi ve bilimkurgu kitapları yazarı Eoin Colfer tarafından kaleme alınan, ülkemizde de bir dönem yayımlanan Artemis Fowl kitaplarından uyarlanan film; fantastik edebiyat tutkunlarının uzun süredir radarındaydı.

- Reklam -

Dünyanın en genç suç dehası olarak adlandırılan Artemis Fowl, on iki yaşında bir çocuk. Yanında ise devasa kahyası var. Ailesinin servetini ve itibarını geri kazanmak için Peri Halkı’nın hazinesine göz diken Fowl, okurunu yıllar boyunca fantastik dünyalara konuk etmişti.

Artemis Fowl Fragmanı – Yeni

YouTube video

Kadrosundaki isimlerle de dikkatleri üzerine çeken yapım, önümüzdeki mayıs ayında vizyona girecek.

Artemis Fowl Oyuncu Kadrosu ve Teknik Ekip

Filmin başrolünde genç yetenek Ferdia Shaw karşımıza çıkıyor. Shaw, daha önce herhangi bir yapımda boy göstermemiş bir isim. Bu yüzden performansı oldukça merak ediliyor.

Mulch Diggums rolünde ise daha önce Beauty and the Beast’te karşımıza çıkan Josh Gad yer alacak. Filmin yan rollerine göz atmamız gerekirse Yarbay Root rolünde Oscar ödüllü bir isim, Dame Judy Dench var. Ayrıca Yüzbaşı Holly Short karakteri Lara McDonnel, Artemis’in kahyasını ise Nonso Anozie canlandırıyor.

Artemis Fowl

The Lobster, In Bruges, S.W.A.T. ve Fantastic Beasts ile karşımıza çıkan Colin Farrell da kadroda dikkat çeken oyuncular arasında.

- Reklam -

Yapımın yönetmenliğini ise 2017 yapımı Agatha Christie uyarlaması Murder on the Orient Express’in direktörü Kenneth Branagh üstleniyor.

Filmin senaryo koltuğunu ise Michael Goldenberg (Contact), Adam Kline ve Conor McPherson (The Eclipse) paylaşıyor.

Artemis Fowl filminin güncel vizyon tarihi ise 29 Mayıs 2020 olarak duyuruldu.

Artemis Fowl Kitapları Hakkında

Eoin Colfer’ın meşhur fantastik serisi toplamda 8 kitaptan oluşuyor. The Last Guardian adlı son roman 2012 yılında yurt dışında yayımlanmıştı. Eserlerin Türkçeye çevrilmesi ise Artemis Yayınları etiketiyle yapılmıştı. Serinin kimi kitaplarında ise güncel baskının olmadığı gözlemleniyor. Yaklaşan film, belki de bu eserleri yeniden Türkçe raflarında görmemize sebep olabilir.

Artemis Fowl

Peki siz serinin kitaplarını okudunuz mu? Filmden yayınlanan yeni fragmanı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


The Witcher Dizisinde Vesemir Rolü Belli Oldu

Kaynak: Cnet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok merak ediyorum bu filmi.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Büyük agayı görünce ‘‘Heriii Potaa’’ diyesim geldi. :smiley:

  3. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    2000lerin başında hayatımda okuduğum en kötü kitaptı seriye devam etmedim ve 5 liraya sattım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Locke & Key Cilt 1

Locke & Key Çizgi Romanı “Cilt 1: Lovecraft’a Hoş Geldiniz” Türkçede

Hızlı ve Öfkeli 9 Ben Stiller

Hızlı ve Öfkeli 9 Filminde Ben Stiller Olabilir