in ,

Kemal Varol’un “Âşıklar Bayramı” Romanından Uyarlanan Netflix Filminden İlk Fragman

Âşıklar Bayramı fragmanı yayınlandı. Kemal Varol’un eserinden Özcan Alper tarafından adapte edilen Netflix filmi, başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Settar Tanrıöğen’i bir araya getiriyor.

Âşıklar Bayramı fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Âşıklar Bayramı fragmanı paylaşıldı. Kemal Varol imzalı romandan uyarlanan Netflix Türkiye filmi bu sonbahar izleyicilerle buluşuyor.

Netflix Türkiye, orijinal yerli yapımları aboneleriyle buluşturmaya devam ediyor. İlk duyurusu Aralık 2020’de yapılan Âşıklar Bayramı da, platformdaki yerini almaya hazır görünüyor. İlk baskısını Ocak 2019’da yapan ve baba-oğul hesaplaşmasına dair bir roman olan Âşıklar Bayramı, kırgınlığın, kızgınlığın, suçluluk duygusuyla, hayatından çıkartma arzusunun kopamamakla boğuştuğu bir duygu çatışmasını anlatıyor. İletişim Yayınları etiketiyle raflara gelen eser, kısa sürede dikkat çekici bir çıkış yaptı ve 5. Attila İlhan Roman Ödülü ile Dünya Kitap Yılın Telif Kitabı Ödülü’nü kazandı.

Yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği uyarlamanın başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ ile Settar Tanrıöğen yer alıyor. İkili dışında filmin kadrosunda Laçin Ceylan, Burcu Cavrar, Çetin Kemal Sarıkartal, Erkan Bektaş, Pınar Göktaş ve Şirin Ergüven Hamşioğlu gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosu ise yönetmen Özcan Alper’le birlikte kitabın yazarı Kemal Varol’a ait. Kıvanç Tatlıtuğ, Netflix Türkiye için daha önce Into the Night evreninde geçen yerli dizi Yakamoz S-245’de oynamıştı.

- Reklam -

Sonunda merakla beklenen yapım için resmi fragman Netflix Türkiye tarafından paylaşıldı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Âşıklar Bayramı Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

“Baba dediğin zaten yarım kalmış bir kelimedir. Babalar hep yarım kalır.”

- Reklam -

Filmin resmi olarak paylaşılan tanıtım metni şu şekilde:

“Avukat Yusuf (Kıvanç Tatlıtuğ) ile saz âşığı babası Heves Ali (Settar Tanrıöğen)’nin yolu, 25 yıllık ayrılıktan sonra çıktıkları uzun ve belki de son yolculukta kesişir. Kemal Varol’un ödüllü kitabı Âşıklar Bayramı’ndan uyarlanan, senaristliğini ve yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği filmde, baba ve oğul bir yandan geçmişleriyle diğer yandan gelecekleriyle olan sorunlarını çözmeye çalışırlar. Yapımcılığını OGM Pictures’ın üstlendiği Âşıklar Bayramı, bağışlamak ve affedilmek, hayata yeniden tutunmak için çıkılan bu dokunaklı yolda, aynı zamanda insanın pişmanlıklarla örülmüş ruhuna bir yolculuktur.“

Âşıklar Bayramı, 2 Eylül 2022 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Âşıklar Bayramı için yayınlanan ilk fragmanı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Pek film bekleyen, izleyen birisi değilim ama son yıllarda çekildiğini duyunca beklediğim iki filmden birisiydi.

  2. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Yakamoz Submarine 245’de oyunculuk performansı tamamen rezaletti; sanırım bu sefer farklı bir kurgu tema ile oyunculuğunu sergilemek istiyor olabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Lennon mektup paul mccarthy

John Lennon’ın The Beatles Dağıldıktan Sonra Paul McCartney’ye Yazdığı Öfkeli Mektup Açık Artırmaya Çıkıyor

Endling Extinction is Forever incelemesi

Endling: Extinction is Forever İncelemesi – Tilki Ailesinin Zorlu Macerası