in

Asimov’un Çelik Mağaralar Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

Uyarlamanın senaryosunu Oscar ödüllü senarist Akiva Goldsman kaleme alacak.

the caves of steel
- Reklam -
- Reklam -

Hollywood klasik eserlere el atmaya ara vermeden devam ediyor. Sıra şimdi de Isaac Asimov’un ilk kez 1954’te yayınlanan, polisiye-bilimkurgu türündeki başyapıtı The Caves of Steel’e geldi. Bu roman dilimize ilk defa Çelik Mağaralar adıyla ve Reha Pınar çevirisiyle 1971 yılında Okat Yayınevi tarafından kazandırılmıştı. Aynı isimle 1983’te Aslı Kayabal çevirmenliğinde Baskan Yayınları’ndan, bir sene sonra da Gönül Suveren çevirisiyle Ölü Gezegen olarak Altın Kitaplar’dan yayınlandı.

2011’den beri üzerinde çalışılan projenin yapımcılığını Fox üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Simon Kinberg ve Henry Hobson var. Senaryoyu ise daha önce I, Robot uyarlamasının da senaristliğini yapan Akira Goldsman yazacak.

Robot Serisi’nin ilk kitabı olan Çelik Mağaralar; insanların yer altındaki şehirlerde yaşadığı, nüfusun çok fazla artmasından dolayı kaynakların iyice yetersizleştiği ve robotlardan nefret edilen bir gelecekte geçiyor. Robotik alanındaki çalışmalarıyla bilinen önemli bir Uzaycı bilim adamı öldürülmüştür ve davayı çözmesi için Elijah Baley ile R. Daneel Olivaw görevlendirilir.

- Reklam -

Kitapla ilgili daha ayrıntılı bilgi için Sinan Narmanlı’nın yazdığı şahane incelemeyi buradan okuyabilirsiniz.

- Reklam -

Filmde kimlerin oynayacağı ya da filmin ne zaman vizyona gireceği henüz belli olmuş değil.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Batman: Ölümcül Tasarım | İnceleme

Batman: Ölümcül Tasarım | İnceleme

RM

Rick&Morty, Kafka’nın Dönüşümü’ne Oldukça Rahatsız Edici Bir Yorum Getirdi