in

Wes Anderson’ın Yeni Yıldızlar Geçidi Filmi “Asteroid City”de Çekimler Noktalandı

Asteroid City çekimleri sona erdi. Wes Anderson yeni filmi için prodüksiyon sürecini tamamladı ve ara vermeden sonraki projesinin ön hazırlığına başladı.

Asteroid City Çekimleri - Wes Anderson
- Reklam -
- Reklam -

Asteroid City çekimleri tamamlandı. Wes Anderson üretmeye devam ediyor. Ünlü yönetmen, kadrosu yıldızlar geçidini andıran yeni projesinde prodüksiyon sürecini noktaladı. Filmin başrollerini Tilda Swinton ve Bill Murray paylaşıyor.

Türkiye’de henüz Anderson’ın son filmi The French Dispatch’in vizyon tarihi beklenirken (3 Aralık 2021) ünlü yönetmen yeni filminin çekimlerini tamamladı. Bir sonraki için de önümüzdeki ay prodüksiyon aşamasına geçecek.

The New Yorker dergisinde yayımlanmış bir makaleden esinlenen üç farklı hikâyenin anlatılacağı The French Dispatch (Fransız Postası) dünya galasını 74. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve dünyanın pek çok ülkesinde vizyona girdi. Ülkemizdeki açılışını ise ekim ayında Filmekimi’nde gerçekleştirdi. Anderson’ın kamera başına geçtiği yeni filmi Asteroid City oldu. Konusu dahil birçok detayı şimdilerde sır gibi saklanan filmin prodüksiyonu İspanya’da tamamlandı.

- Reklam -

Yeni Wes Anderson Filmi Asteroid City Çekimleri Sona Erdi: Yönetmen Ara Vermeden Sonraki Projesine Geçiyor

Wes Anderson son dönemlerde çektiği filmlerin oyuncu kadrosu ile de dikkat çekmeyi sürdürüyor. Başrollerini Tilda Swinton ve Bill Murray ikilisinin paylaştığı yapımın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Tom Hanks, Adrien Brody, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Rupert Friend, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Hope Davis ve Liev Schreiber.

Asteroid City’nin vizyon tarihi hakkında ise şu an için net bir yorum yapılmış değil. Anderson, The French Dispatch’i Koronavirüs pandemisi nedeniyle defalarca ertelemek zorunda kalmıştı. Takviminin bu denli sıkışması kuşkusuz salgının getirdiği zorluklarla doğru orantılı.

Asteroid City: Yeni Wes Anderson Filmi

Usta yönetmen, kasım ayında İspanya’da noktaladığı bu çekimlerin ardından yeni filmi için aralık ayında İngiltere’ye uçacak. Haberi basınla paylaşan, Anderson’ın görüntü yönetmeni Robert Yeoman oldu.

- Reklam -

Anderson’ın İngiltere’de gerçekleştireceği yapımın konusu ya da oyuncu kadrosu henüz netleşmedi. Ancak Amerikalı yönetmenin artık alışılageldik “yıldız kadro” tercihini bu yapımda da sürdüreceği tahmin ediliyor.

Farklı kategorilerde 7 Oscar adaylığı bulunan Wes Anderson Fantastic Mr. Fox, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel ve The Darjeeling Limited gibi yapımlarla tanınıyor. Başarılı yönetmen geçen günlerde Belmond British Pullman’ın bir tren vagonunu da tasarlamıştı.

Siz Wes Anderson filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yönetmenin yeni yapımlarına dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Mavericks Movies

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

How I Met Your Father Dizisi

How I Met Your Father Kadrosundan İlk Fotoğraf Paylaşıldı

Türkiye Televizyon İzleme Süresi

Türkiye, Televizyon İzleme Süresinde Dünya Ortalamasının Üstüne Çıktı