in

Asteroid City: Yeni Wes Anderson Filmi Hakkında Bilinen Her Şey

Asteroid City geliyor. Yeni Wes Anderson filmi hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Asteroid City: Yeni Wes Anderson Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Asteroid City geliyor. Yeni Wes Anderson filminin resmi adı sonunda açıklandı. The French Dispatch sonrası ara vermeden yeni yapımının hazırlıklarına başlayan ünlü yönetmen artık alışık olduğumuz “yıldızlar geçidi” tadında bir oyuncu kadrosu ile izleyicileri selamlamaya hazırlanıyor.

Sinemaseverlerin karşısına son olarak The French Dispatch ile çıkan Anderson, galasını 74. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdiği yapımın dünya çapında vizyona girmesini bekliyor. Türkiye vizyon tarihi 3 Aralık 2021 olarak açıklanan film, ülkemizde prömiyerini Filmekimi’nde gerçekleştirdi.

Wes Anderson pandemi şartları altında çektiği The French Dispatch’ten sonra sıradaki projesi için zaman kaybetmeden kamera arkasına geçti. Konusu sır gibi saklanan yapıma dahil olan oyuncular ise yavaş yavaş oluşmaya başlayan bir Anderson klasiğine dönüşüyordu.

- Reklam -

Yeni Wes Anderson Filmi “Asteroid City” Oyuncu Kadrosu ile Dikkat Çekiyor

Daha önce pek çok defa ünlü yönetmenle çalışma fırsatı bulmuş Tilda Swinton ve Bill Murray ikilisi, Asteroid City’nin de kadrosuna katılan isimler oldu. Onlara eşlik edecek oyuncular ise Tom Hanks, Adrien Brody, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Rupert Friend, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Hope Davis ve Liev Schreiber şeklinde açıklandı.

Konusu hakkında hâlâ yeterince ipucu elde edemediğimiz filmin resmi adı ise yapımın başrollerinden Bill Murray tarafından Asteroid City olarak açıklandı. Londra Film Festivali’nde katıldığı etkinlikte konuşan Murray, ayrıca çekimlerin İspanya’da gerçekleştirildiğini de kaydetti.

Murray ayrıca Anderson ile çalışmak hakkında, “Aramalarına asla cevap vermediğiniz bazı insanlar var. Bir de yalnızca, ’Tamam, evet!’ dedikleriniz. Anderson da onlardan birisi,” şeklinde konuştu.

Asteroid City: Yeni Wes Anderson Filmi

Prodüksiyonu Ağustos 2021 tarihinde başlayan yeni Wes Anderson filmi, İspanya’da çekilmesine rağmen doğrudan İspanya hakkında bir hikâye olmayacak. Ancak tam olarak nasıl bir öykünün anlatılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor.

- Reklam -

Madrid’in güneydoğusunda yer alan küçük bir kasaba olan Chinchón’da son iki aydır çöl manzarasını andıran setler yükseliyor. Yapımın western türünde bir iş olup olmayacağı hakkında ise bir açıklama bulunmuyor.

Yapımın 2022 yılı içerisinde izleyici ile buluşması bekleniyor.

Güncelleme: Filmin çekimleri Kasım 2021 tarihinde sona erdi.

Siz Asteroid City hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Daily, Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Safranbolu Bulak Mağaras gizemli not

Safranbolu Bulak Mağarası’nda 175 Yıllık Gizemli Not: “Orada mısınız? Sizi Arıyoruz”

tanri pan karabuk

Çobanların Tanrısı Pan Karabük’te: Antik Kentte Mitolojik Keşif