in

Avatar 2 Çekimleri Tamamlandı: Haber James Cameron’dan Geldi!

Avatar 2 çekimleri sonunda tamamlandı. Yönetmen James Cameron, haziranda yeniden başlayan çekimlerin sonlandığını bildirdi.

Avatar
- Reklam -
- Reklam -

Yönetmen James Cameron, Avatar 2 çekimlerinin nihayet tamamlandığını duyurdu. COVID-19 salgını yüzünden defalarca ertelenen çekimlerde mutlu sona ulaşılmış. 2009’da çıkan Avatar filminin devam prodüksiyonu yıllardır sürüyordu ve çıkış tarihi de 8 kez ertelenmişti. Şimdi çekimlerin de sona ermesiyle suların durulması bekleniyor.

Arnold Schwarzenegger’a 2020 Avusturya Dünya Doğa Konferansı’nda bir röportaj veren usta yönetmenin sözleri şöyle:

“Covid herkes gibi bizi de vurdu. Prodüksiyondan dört buçuk ay kaybettik. Bunun sonucu olarak da filmin çıkış tarihi neredeyse bir yıl ertelendi ve Aralık 2022’ye kaydı. Bunu zaten duyurmuştuk. Tabii bu filmi bitirmek için ekstra bir yılım olduğu manasına gelmiyor, Avatar 2’yi sunduğumuz an Avatar 3’ü hazırlamaya başlayacağız.

- Reklam -

Şu an Yeni Zelanda’da çekimdeyiz. Virüs yüzünden tamamlayamadığımız sahneleri çekiyoruz. Avatar 3’ün kalan %10’unu çekeceğiz. Avatar 2’yi %100 ve Avatar 3’ü %95 bitirdik.”

avatar 2 film

İlk Avatar filmi Sam Worthington, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver’ı kadrosunda barındırıyordu. Mavi derili bir uzaylı türü olan Na’vi’leri ve onların arasına sızan insan asker Jake Sully’nin hikâyesini anlatıyordu.

10 yıla yakın bir süre gişenin en büyüğü olan Avatar 2 milyar dolar kazanan ilk film olmuştu. 2019’da Avengers: Endgame en çok kazanan film tacını eline almıştı. Yeni filmlerin ilkinin başarısına erişip erişemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

- Reklam -

Avatar 2 Sonrası Serinin Devam Filmleri için de Çekimler Başlayacak

Cameron serinin kötü talihinin yeniden vuracağını düşünmediğini de söyledi. Yeni Zelanda’nın COVID-19 salgınına karşı en iyi mücadeleyi veren ülkelerden birisi olduğunu, bu yüzden çekimlerin daha fazla aksayacağını düşünmediğini belirtti. Sıradaki iki filmin çekim ve yayın takvimiyle ilgili bilgiler vermekten çekinmeyen yönetmen filmlerin hikâyesiyle ilgili bilgi vermekten kaçındı. Filmlerin etrafındaki gizemin hoşuna gittiğini belirtti.

Avatar 2 çekimleri tamamlandı

Cameron sadece 2 ve 3. filmlerle de uğraşmıyor. Avatar serisine gelecek toplamda dört yeni film var ve 3. filmin çekimleri tamamlanınca da diğer ikisinin prodüksiyonu başlayacak. Avatar 2’den sonra yayın takviminin aralıkları nasıl olur henüz bilgi sunulmasa da James Cameron’un elinde çok iş olduğu kesin.

Avatar efsanesinin yeni filmleri sizi heyecanlandırıyor mu? İlk film gibi gişe canavarları göreceğimize inanıyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’dan yorumlarınızı bekliyoruz.


* Jurassic Park 3’ün Meşhur Dinozoru Spinosaurus’un Aslında Bir “Nehir Canavarı” Olduğu Anlaşıldı

Kaynak: The Independent

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Çok iyi. Acaba 2021’den önce gösterime girer mi?

  2. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Merakla beklediğim nadir filmlerden. Umarım çok iyi bir film izleriz. Ve umarım senaryo çok güzeldir…

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk filmi bizi dolduran gazla beraber gaz sayesinde beğenerek izlemiştim(sonradan pek de o kadar şey sunmadığını düşünsem de) ve şimdi ikincisini merak ediyorum ama 2022 çok geç. :slight_smile: Neyse Matrix bizi ağlatmasın da gerisi önemli değil. :smiley:

  4. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Sadece Endgame’i geçecek mi onu merak ediyorum. Gişe savaşları en sevdiğim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deniz Edebiyatı ve Denizcilik Kültürü Kitapları

Deniz Edebiyatı ve Denizcilik Kültürü Kitapları – Öneri Listesi

Moon Knight Dizisi

Moon Knight Dizisi Çekimleri Yakında Başlıyor