in

Avatar 2 Çekimleri Yeniden Başlıyor

Avatar 2 filmi çekimleri yeniden başlıyor. Koronavirüs nedeniyle prodüksiyona ara veren yapım, geri dönüş duyurusunu yeni bir set fotoğrafı ile yaptı.

Avatar 2 Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Tüm dünyayı saran Koronavirüs pandemisi sonrası Disney’in şu sıralar üzerinde uğraştığı en büyük yapımlardan birisi olan Avatar 2 de çekimlere ara vermek zorunda kalmıştı. Başlayan normalleşme süreciyle birlikte filmin yapımcılarından Jon Landau, merakla beklenen yapımın çekimlerine yeniden başlanacağını duyurdu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 5 ay gibi bir sürede 5.2 milyon insanı enfekte edip 335 binden fazla insanın da yaşamının yitirmesine neden olan Koronavirüs pandemisi, dünyanın birçok noktasında kontrol altına alınmaya başladı.

Kepenk indiren pek çok sektörde kontrollü olarak işe dönüşler başladı. Sinema ve dizi sektörü de pazarlar arasında yer alıyor. Geçen haftalarda Netflix, dünyanın çeşitli ülkelerinde prodüksiyonlarına yeniden başlayacağını duyurmuştu. Şimdiyse Disney, en önemli markalarından birisinin devam filmi prodüksiyonuna dönüş için yeşil ışığı yaktı.

- Reklam -

Avatar 2 Çekimleri

Çekimleri 2019’un sonlarında başlayan Avatar 2 filminin prodüksiyonu Yeni Zelanda’da sürüyordu. Yeni Zelanda, dışa kapalı oluşu nedeniyle salgın ile oldukça başarılı bir sınav vermişti. Şu anda güncel olarak ülkede toplam vaka sayısı 1.500, toplam ölüm sayısı ise 21.

Avatar 2 Çekimlerine Dönüş Tarihi de Açıklandı

Covid-19 pandemisi sebebiyle Mart 2020’de çekime ara verilen Avatar 2 filmi, prodüksiyon sürecine geri dönüyor. Filmin çekimleri için planlanan dönüş tarihi ise 25 Mayıs 2020.

Dönüş kararını Instagram hesabı üzerinden duyuran Jon Landau, bir de set fotoğrafı paylaştı. Görselde Matador ve Picador isimlerini taşıyan iki gemi görüntüsü yer alıyor. Elbette bu gemilerin filmdeki rollerine dair bir bilgimiz yok.

Avatar 2 Set Fotoğrafı Tarih

- Reklam -

James Cameron, görsel açıdan yine pek çok efektle karşımızda olacak Avatar 2 filminde; verilen karantina arasını arasını iyi değerlendirdi. Kaybedilen sürenin yapımın efektleri üzerine çalışılarak telafi edildiği düşünülüyor.

Avatar 2 filminin kadrosunda ilk filmden karşımıza çıkan Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver ve Stephen Lang yer alıyor. Ayrıca yeni filmde yer alacak isimler de şu şekilde: Kate Winslet, Vin Diesel, Michelle Yeoh ve Jemaine Clement.

Avatar 2 filminin vizyon tarihinde henüz bir değişiklik görünmüyor. Yeni Avatar filmi 27 Aralık 2021 tarihinde beyaz perde ile buluşacak. Serinin üçüncü filmi 2023, dördüncü filmi 2025 ve final filmi olan beşinci filmi ise 2027 yılında vizyona girecek.

Filmin konusuna dair ise henüz bir ipucumuz yok.

Peki siz bu geri dönüş için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* James Cameron: “Avatar 2 Gişede Avengers: Endgame Filmini Kesinlikle Geçecek”

Kaynak: Game Spot

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Vin Diesel mi ? İşte bu sürpriz oldu benim için :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi Amazon Prime Dizi

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Amazon Prime Dizisi Oluyor

Jules Verne - Chancellor

Jules Verne, “Chancellor” ile Gizemli Denizleri Aşmayı Sürdürüyor