in

Avatar 2 Filminin Konusu Hakkında İlk İpuçları Ortaya Çıktı

Avatar 2 çekimleri başlıyor. Yapımcı Jon Landau sualtı sahnelerine dair bazı yeni detaylar ve filmin konusu hakkında birkaç ipucu verdi.

Avatar 2 çekimleri tamamlandı
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 2 filminin yapımcısı Jon Landau, uzun bir süredir beklenen yapım hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Son olarak Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimleri ertelenen filmin Yeni Zelanda’da bir kez daha prodüksiyona başlayacağını öğrenmiştik. Çekimlerin tekrar başlamasıyla birlikte Landau devam filminde ortaya çıkacak genel hikâye hakkında bazı yeni ayrıntılar verdi.

Yeni Zelanda hükûmeti Amerika’ya göre virüs salgınını daha etkili bir şekilde yönetti. Bu nedenle hem Jon Landau hem de yönetmen James Cameron çekimlere tekrar başlama konusunda kendilerini çok daha güvende hissettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Landau şunları söyledi:

“Yeni Zelanda yönetiminin eylemleri ve aynı zamanda insanların virüsü gerçekten azaltmak için aldığı sorumluluktan dolayı çok rahat hissediyoruz. Çalıştığımız ekip sayesinde dünyanın mümkün olan en güvenli yerine geri döndüğümüzü düşünüyoruz. Bu eşi görülmemiş zamanlarda herkesi olabildiğince güvenli tutacak düşünceli, ayrıntılı ve gayretli bir güvenlik planımız olduğuna inanıyoruz. ”

- Reklam -

avatar 2

Pandemi süresince çekimler yapılamazken Avatar 2 setinden bazı yeni fotoğraflar da yayınlanmıştı. Yayınlanan fotoğraflarla su altı çekimlerinin gözüktüğü filmde Pandora’daki insanlara ait gibi görünen su araçları dikkat çekiyordu. Avatar 2’nun birçok sualtı sahnesine sahip olacağını söyleniyordu ve Landau bunun nedenini biraz detaylandırdı. Bununla birlikte filmin konusu hakkında da ilk ipuçlarını vermiş oldu.

“Film, Sully ailesinin hikayesini ve ailelerini bir arada tutmak için ne yaptıklarını anlatıyor. Jake ve Neytiri’nin bu filmde bir ailesi var, evlerinden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Dışarı çıkıp Pandora’nın farklı bölgelerini keşfediyorlar; su üzerinde, suyun etrafında ve suda biraz zaman geçirmek de dahil.”

Avatar 2 İlk Filmdeki Başarıyı Sağlayabilecek mi?

Birçok kişinin sorduğu soru, Avatar’ı tüm zamanların en büyük gişe kazançlarından birine dönüştüren aynı kitlelerin, bunca yıldan sonra devam filmini merak edip etmediği. Avatar 2 önümüzdeki kış beyaz perdeye geldiğinde, ilk filmin yayınlanmasından bu yana 12 yıl geçmiş olacak. Peki 2009’daki ilgi hâlâ olacak mı? Landau bu konuda endişeli görünmüyor:

“İnsanlar bugünlerde her zamankinden daha fazla bu tarz eğlence içerikli şeylere neden yöneliyorlar? Sanırım içinde bulunduğumuz dünyadan kaçmak, hayatlarındaki diğer baskılardan kaçmak için… Bence Avatar ile insanların inanılmaz karakterlerle inanılmaz bir dünyaya kaçmalarına izin verme fırsatımız var. Peter Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi ile bunu başardık başardık. Bu yüzden bunu bir kez daha yapmayı dört gözle bekliyoruz. ”

- Reklam -

avatar film

Yapım, ilk filmin oyuncularından Sam Worthington, Zoe Saldana, Joel David Moore, Dileep Rao, Stephen Lang, Sigourney Weaver ve Matt Gerald’ı geri getiriyor. Yeni oyuncular arasında Kate Winslet, Edie Falco, Michelle Yeoh, Vin Diesel, Jemaine Clement ve Oona Chaplin var. Filmde Jake ve Neytiri’nin Na’vi çocuklarını oynayan bir grup genç aktör de var.

Avatar 2 filmi, 27 Aralık 2021 tarihinde beyaz perdede olacak. Aralık 2023, Aralık 2025 ve Aralık 2027’de de üç devam filmi gelecek.

Filmle ilgili yapılan son açıklamalar konusunda siz ne düşünyorsunuz? Bu kadar bekledikten sonra sizce iyi bir film izleyebilecek miyiz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Indiana Jones 5 ile Seri “Özüne” Dönecek

Kaynak: Slash Film

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu filmi büyük bir merakla bekliyorum. Avengers filmlerinden çok daha kaliteli olacağını düşünüyorum; ama, gişede geçebileceğini sanmıyorum ne yazık ki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elden Düşme Dünya - Wilhelm Genazino

Elden Düşme Dünya ile Wilhelm Genazino Külliyatı Genişliyor

Çin Testi Sıvı Kuğu

Çin’de 2.000 Yıllık Testide Tanımlanamayan Bir Sıvı Bulundu