in

Avatar 2, Mulan ve Star Wars Filmleri Ertelendi

Avatar 2, Mulan ve isimsiz Star Wars üçlemesi ertelendi. Disney’in merakla beklenen yapımları Koronavirüs pandemisine bir kez daha yenik düştü.

Avatar 2, Mulan ve Star Wars Filmleri Ertelendi
- Reklam -
- Reklam -

Disney, merakla beklenen popüler filmlerinin yayın tarihlerini, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir kez daha ertelendi. Avatar 2 ve Mulan ve şimdilik adı belli olmayan Star Wars üçlemesinin yayın tarihleri değişti.

James Cameron’ın Avenges: Endgame’e kadar gişe rekortmenliğini elinde bulunduran filmi Avatar’ın devamı olan Avatar 2, ne yazık ki ertelemelerden kaçamadı. Filmin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Avatar 2 dahil olmak üzere serinin geri kalan tüm filmleri birer yıl ertelendi. Uzun bir süredir 17 Aralık 2021 olarak bilinen Avatar 2’nin vizyon tarihi değişti ve yenisi 16 Aralık 2022 olarak açıklandı. 2 yılda bir gösterime girecek serinin devam filmleri de benzer bir erteleme ile karşılaştı. Buna göre Avatar 3 20 Aralık 2024’te, Avatar 4 18 Aralık 2026 ve serinin son filmi olacak Avatar 5 ise 22 Aralık 2028 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

avatar 2 Jake ve Neytiri

- Reklam -

Avatar 2 ve devam filmleri için gelen bu erteleme kararının pek de sürpriz olmadığı tahmin ediliyordu. Çekimleri hâlâ tamamlanmamış yapımın yeni yeni sete geri döndüğü düşünülürse; neredeyse tamamen CGI ortamında karakterlerle yaratılan teknolojisi nedeniyle çekimler sonrasında da bayağı bir işi var gibi görünüyor.

Mulan Belirsiz Bir Tarihe Ertelendi, Yeni Star Wars Üçlemesi ise 1 Yıl Gecikmeyle Çıkacak

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada patlak verdiği sıralarda vizyona girecek olan Mulan, zaten bir erteleme almış ve yeni vizyon tarihi temmuz olarak gösterilmişti. 17 Temmuz, aşırı iyimser bir tahmindi ve beklendiği gibi bir erteleme daha alarak 21 Ağustos 2020’ye kaydırılmıştı. Şimdi son gelen haberle birlikte yeniden yapım olan Mulan, “belirsiz bir tarihe” ertelenmiş durumda. Stüdyo, ertelemeler nedeniyle filmin tanıtım ve pazarlamasına beklenenden fazla bir bütçe ayırmıştı. Haliyle kesin bir tarih belirlenene kadar böyle bir karar alması mantıklı gözüküyor.

Mulan 2

Son olarak Taika Waititi’nin yönetmenliğinde gelecek olan yeni Star Wars üçlemesinin de vizyon tarihi değişmiş durumda. Henüz yeni seriyle ilgili ortada hiçbir şey olmamasına rağmen, Avatar’ı erteleyen stüdyo iki önemli yapımını aynı ayda vizyona sokmamak amacıyla Star Wars için açıkladığı tarihi de bir yıl önce çekti. Böylece, normalde Aralık 2022 olarak duyurulan ilk Star Wars filminin vizyon tarihi 22 Aralık 2023 oldu. Serinin ikinci filmi 19 Aralık 2025’te ve üçüncüsü de 17 Aralık 2027’de vizyonda olacak.

- Reklam -

Her ne kadar bu üç yapım ve MCU’nun Spider-Man 3 filmi ön plana çıkıyor olsa da, Ridley Scott’un The Last Duel’i, The French Dispatch, Death on the Nile ve The Personal History of David Copperfield gibi filmlerin de vizyon tarihi değişmiş durumda.

star wars taika waititi film

Söz konusu yapımların neredeyse birer yıllık gecikmeyle beyaz perdeye gelmesini sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Solo: A Star Wars Story, Disney+ Dizisi Olabilir

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Senin İçin - Toplu Hikâyeleri - Tevfik Fikret

Senin İçin: Tevfik Fikret’in Toplu Hikâyeleri İlk Kez Bir Arada

His Dark Materials 2. Sezon Fragmanı

His Dark Materials 2. Sezon Fragmanı: Phoebe Waller-Bridge de Kadroda!