in

Avatar 2 Set Fotoğrafı Sürpriz Bir Karakteri Ortaya Çıkardı

Avatar 2 filminden yeni bir set fotoğrafı yayınlandı. Yapılan paylaşımda ilk yapımda ölen bir karakterin görünmesi kafaları karıştırdı.

avatar 2
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 2 filminin resmi Twitter hesabından yeni bir set arkası fotoğrafı paylaşıldı. Görsel, beraberinde pek çok tartışmayı da getirmeyi ihmal etmedi.

2009 yılında gösterime girdiğinde gişe rekorları kıran ve geçen yıl çıkan Avengers: Endgame filmine kadar da bu başarıyı elinde tutan Avatar, nihayet devam filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. James Cameron’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin devamı aslında uzun süre önce beyaz perdedeki yerini alması gerekiyordu. Üstelik tarihteki en iyi gişe hasılatına sahip filmin devamı için izleyiciler oldukça sabırsızlanıyordu. Ancak beklenen olmadı ve süreç uzadıkça uzadı.

avatar film

- Reklam -

Sonunda geçen sene itibarıyla çekimlerin başladığı haberi geldi. 2019 yılının aralık ayında da setten ilk fotoğraf paylaşıldı. Fakat Koronavirüs pandemisi nedeniyle Yeni Zelanda’da devam eden prodüksiyon geçen ay durmak zorunda kaldı. Uzun süredir herhangi bir ses çıkmayan filmle ilgili resmi Twitter hesabından set arkası fotoğrafı yayınlandı.

Fotoğrafta Sigourney Weaver ve Joel David Moore’u, yapımcı Jon Landau ile yan yana görüyoruz. Her iki oyuncunun da bir kez daha eski rollerinde gözüküyor. Bu da kafalarda bazı soru işaretleri yarattı. Hayranlar daha şimdiden devam filminin, ilk yapımın zaman aralığına flashback gibi bir şekilde dönüş yapılacağını konuşmaya başladı bile.

Avatar 2 Filmi Erteleme Kararı Yolda mı?

Yeni Avatar filmine dair yayınlanan Twitter paylaşımına aşağıdan göz atabilirsiniz:

Avatar devam filmi setinden: Yapımcı Jon Landau, Sigourney Weaver ve Joel David Moore ile yeni filmlerin sahneleri çekmek için Site 26’i yeniden ziyaret ettiler.

Daha fazla bilgi için Jon’u Instagram’da takip edebilirsiniz.

Daha önce Avatar 2’nun orijinal yapımdan yıllar sonrasını konu edineceği açıklanmıştı. Devam filmi Jake (Sam Worthington) ve Neytiri (Zoe Saldana) ile ilk filmden bu yana aradan geçen yıllar içinde doğan çocuklarını konu alacak. Ancak yine de Weaver’ın oynadığı Dr. Grace Augustine karakterinin ilk filmde öldüğü ve maceranın sonunda hayat ağacı ile bir olduğunu biliyoruz. Karaktere hayat veren oyuncunun yaptığı eski açıklamalar devam filmlerinde farklı roller üstleneceğini belirtiyordu. Buna rağmen paylaşılan fotoğrafa göz attığımızda, oyununun üzerinde bulunan kıyafetlerin ve yüz yapısının Dr. Grace Augustine’e benzediği oldukça aşikar. Muhtemelen bu ikilemin cevabı için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Sigourney Weaver Avatar
Sigourney Weaver

Avatar 2 şu an için herhangi bir erteleme almadı ve işler planlandığı gibi giderse 27 Aralık 2021’de beyaz perdede olacak. Serinin devam yapımları da Aralık 2023, Aralık 2025 ve Aralık 2027’de vizyona girecek. Ancak Koronavirüs pandemisi bu şekilde devam ettiği sürece ikinci maceranın tarihi 2022 yılına ertelenebilir.

20th Century Fox’un resmen Disney’in tarafından satın alınmasıyla birlikte Disney bu dev marka için harekete geçmekte gecikmemişti.

Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Avatar 2 nasıl bir konu işleyecek? İlk filmi sevmiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame, Avatar’ı Geçmeyi Nasıl Başardı?

Kaynak: Slash Film

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beğeni Üzerine Bir Deneme: Montesquieu

Beğeni Üzerine Bir Deneme: Montesquieu’nun Yarım Kalan Çalışması İlk Defa Türkçede

Designated Survivor Netfflix Türkiye Rtük Sansür

Netflix Türkiye, RTÜK Talebiyle Designated Survivor’ı Sansürledi