in

James Cameron’ın Avatar 2 Filminden Yeni Fotoğraflar Paylaşıldı

Avatar 2 filmi için yeni görseller paylaşıldı. James Cameron’ın yıllar sonra geri getirmeye hazırlandığı yapım, izleyicileri suların altında geçecek yeni bir maceraya davet ediyor.

avatar 2 james cameron
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 2 için yeni görseller paylaşıldı. James Cameron merakla beklenen devam filminden önemli kareler paylaştı. EW’nin sosyal medya hesabından görücüye çıkan fotoğraflara göre ünlü yönetmen bu sefer izleyiciyi derin sulara götürecek.

2009 yılında vizyona girmesiyle birlikte rekorlar kırarak gişe rekortmenliğini elinde tutan Avatar filminin devamı geliyor. Avatar 2 izleyiciyi yağmur ormanlarından muhteşem okyanus resiflerine ve Pandora’nın sahillerine taşıyacak. Ayrıca James Cameron sadece tek devam filmi üzerinde değil dört devam filmi üzerinde birlikte çalışıyor. Ünlü yönetmen Avatar 2, 3, 4 ve 5 için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2012 yılından bu yana çalışmakta olduğu projeye 2013 yılında yazar ekibi dâhil olmuştu. Böylece hikâyesini Pandora gezegeninin geniş coğrafi ve etnik kökenlerine kadar indirmişti.

avatar 2 görseli

- Reklam -

Konsept çalışmalarının paylaşılmasından sonra Avatar 2 ve 3 filmlerinin okyanus temalı olacağı doğrulandı. Devam filmi resiflerde yaşayan Na’vi ırkı Metkayina’ları konu alacak. Böylece Cameron, Pandora gezegeninin ilk filmde izleyiciye gösterilmeyen başka bir köşesi konu edinmiş olacak.

İlk Avatar filmi yağmur ormanları ve orman tahribatı konusuna oldukça dikkat çekmişti. Bununla birlikte devam filmlerinin de su ve okyanuslar üzerinde aynı derecede durması bekleniyor. Ayrıca Titanik filminin yönetmeni James Cameron’ın okyanusa olan tutkusunu da ekrana yansıtacak. 2012 yılında Mariana Yarığında derin dalış rekoru kıran ve aynı zamanda okyanusların korunması konusunda çeşitli çalışmalar yürüten Cameron iki tutkusunu bir araya getiriyor. Verdiği röportajda Kanadalı yönetmen bu konuda şu açıklamayı yapıyor:

“Film yapmadığım zamanlarda bu okyanus işini yapıyorum. Yani eğer yapabiliyorsam sevdiğim iki şeyi -biri su altı keşfi diğeri film yapmak- neden birleştirmeyeyim ki?”

avatar 2 james cameron fotoğraf yeni

James Cameron, İlk Film Gişe Rekorları Kırmasaydı Avatar 2 Filminin Hiç Aklında Olmadığını Belirtiyor

Devam filmlerine dair görsellerin gelmesinden sonra aslında başarılı yönetmenin ne kadar zorlu bir süreç içinde olduğu daha net anlaşılıyor. Çünkü ilk film için hazırlanan yöntemler ve donanımlar su altı çekimi için tasarlanmamış durumda. Ünlü yönetmen yapmaya çalıştığı bu filmi “tam bir delilik” olarak nitelendiriyor.

“Süreç tamamen kafayı yediriyor. (Gülüyor). Yani eğer Avatar bu kadar çok para kazandırmamış olsaydı bu işe kesinlikle girmezdik. Çünkü bu delilik.

“Scuba dalış takımının çıkardığı baloncuklar film için çok gürültü çıkarıyor. Bu yüzden sahne iki, üç, dört dakika ya da ne kadar uzun sürerse sürsün bütün ekip suyun altında nefeslerini tutmak zorunda kalıyor.”

- Reklam -

james cameron avatar 2 filmi

Avatar 2 ilk filmden yaklaşık 14 yıl sonrasını anlatacak ve Jake Sully ile Neytiri’nin kurduğu aileyi anlatısının temeline yerleştirecek. Aile kavramını yabancı bir gezegende Cameron’ın yorumuyla yeniden ele alınıyor.

Avatar 2 filminin 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. Öteki taraftan üçüncü bölüm için ilk çekimler çoktan tamamlandı ve 20 Aralık 2024 tarihinde izleyici ile buluşacağı düşünülüyor. Dördüncü ve beşinci filmler için tarihler 2026 ve 2028 olarak belirlenmiş durumda. Cameron ise filmin gişede nasıl bir başarı elde edeceği konusunda düşünceli.

“Asıl mesele, bu filmden para kazanabilecek miyiz? Büyük ve çok pahalı filmlerin para kazandırması gerekir. Artık COVID sonrası ve yeni yayın şekillerinin olduğu bir dönemdeyiz. Belki o eski rekor sayıları bir daha asla göremeyiz. Kim bilir, bu büyük bir risk.”

Yeni filmin oyuncu kadrosunda Kate Winslet, Michelle Yeoh, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Sam Worthington, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi ve Stephen Lang gibi isimler yer alıyor.

Siz Avatar 2 filmi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cmdkbs cmdkbs dedi ki:

    Evet sonunda, bekliyoruz hâlâ :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Harry Potter Film ve Dizi Projeleri

Warner Bros. CEO’su: “Yeni Harry Potter Serileri Geliştirmek İstiyoruz”

2021 Kayıp Rıhtım Yılın EN'leri okur anketi aday gösterme

2021 Kayıp Rıhtım Yılın EN’leri Oylamasında Aday Gösterme Süreci Başladı