in

“Avatar: The Way of Water”dan İlk Yorumlar Geldi: “Her Açıdan İlk Filmden Daha İyi”

Avatar 2 yorumları gelmeye başladı. James Cameron imzalı The Way of Water hakkındaki ilk eleştiriler olumlu görünüyor.

Avatar 2 Yorumlari The Way of Water
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 2 yorumları yapımcıların yüzlerini güldürüyor. Eleştirmenler, The Way of Water’ın ilk filmden daha iyi bir iş ortaya koyduğu konusunda hemfikir.

James Cameron’ın Avatar efsanesini devam ettirdiği serinin 2. filmi, ön gösterimin ardından oldukça olumlu yorumlar aldı. Sosyal medya üzerinden yorumlarını yapan kişiler, Avatar: The Way of Water hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Sinema tarihinin en yüksek gişe hasılatını elde eden Avatar filmi 10 yıl sonra ikinci film ile macerasına devam ediyor. Avatar: The Way of Water ismi ile beyaz perdeye çıkmaya hazırlanan yapım ünlü yönetmen James Cameron’ı bir kez daha kamera arkasına geçiriyor. Merakla beklenen devam filminde ilk filmin yıldızları Sam Worthington ve Zoe Saldaña rollerini yineleyecekler.

- Reklam -

Avatar 2 Yorumları - The Way of Water inceleme

Bununla birlikte iki isme Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Jemaine Clement ve Vin Diesel gibi isimler de eşlik edecek. Öte yandan bilimkurgu filmlerinin efsane oyuncusu Sigourney Weaver da kadrodaki yer alıyor.

Avatar 2 Yorumları Çoğunlukla Olumlu Bir Tablo Çiziyor

250 milyon dolarlık bütçesiyle ses getiren Avatar 2, kamera arkası görüntüleri ile beklentileri artırmayı başarmıştı. İlk fragmanının da yayınlanması ile birçok hayran Pandora gezegenine dönmek için heyecanlı olduklarını belirtmişlerdi. Filmin ilk gösteriminden sonra gelen yorumlar ise James Cameron’ın beklentileri karşıladığı yönünde.

Avatar 2 Yorumları - The Way of Water Eleştiri

“Avatar 2” Filmine Del Toro’dan Geçer Not

Birçok izleyici Suyun Yolu filmini görsel açıdan “nefes kesici” ve “inanılmaz” bulurken Jake ve Neytiri karakterlerinin hikâyesini ise “aile dinamiklerini başarıyla aktardığını” düşünüyor. Bunlar arasında ise ünlü yönetmen Guillermo del Toro geliyor. Başarılı yönetmen Cameron’ın filmine dair şu yorumu yaptı:

“Bir kez daha söylüyorum Avatar 2 gerçekten ne kadar uzun zamandır FİLM GİBİ FİLM izlemediğinizi hatırlatacak (evet aynen böyle, büyük harflerle)”

“Tüm Detaylar için İkinci Defa İzlenmeli”

Collider’dan Perri Nemiroff sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştığı yazıda şu noktalara değiniyor:

“Avatar 2 inanılmaz bir iş. James Cameron’ın görsel efektler ile çıtayı yükselteceğini düşünüyordum ama görüntüler aklınızı başınızdan alıyor. Bir muhteşem sahne sonrası diğeri geliyor. Bahsetmeden geçemeyeceğim bir nokta ise bütün bu özellikler karakterlere ve (içinde bulundukları) dünyaya çok iyi hizmet ediyor.”

“Hikâye konusunda ise tek sefer için ÇOK fazla şey var ve bazı detayları yakalamak için ikinci defa izlemek gerekecek. Ama ilk sefer için şunu söyleyebilirim ki (Pandora) komününün ve aile dinamiklerinin içinde olmak oldukça keyif verici. Yeniden rollerinde gördüğümüz isimler çok iyi ama yeni katılanlar dikkat çekiyor. Özellikle de Britain Dalton’un Lo’ak karakteri.”

Avatar 2 Yorum

“Etkili ve Duygusal”

Collider yazarı Therese Lacson ön gösterim sonrası şunları yazdı:

“Film aile draması ve şatafatlı bir gösterinin garip bir birleşimi. Ayrıntılar arasında kaybolmayan ufak nüanslar eklenmesine rağmen bu dokunuşlar o görkemin arasında kaybolmamış. Drama etkili ve duygusal. 3D filmlerden nefret eden birisi olarak filmi izlediğime değdi diyorum.”

“Benzersiz”

Bir başka Collider yazarı Ross Bonaime ise takipçileri ile şunları paylaştı:

“Daha önce izlediğim hiçbir filme benzemiyor. Cameron bu sefer karakterlere inanılmaz iyi dokunmuş ve dünya özel efektlerle inanılmaz gözüküyor.”

“Şişirilmiş Film Süresi”

Diğer taraftan Collider editörlerinden Gabriel Bell ise serinin ikinci filminin eksik yanları olduğunu söylüyor:

- Reklam -

“Evet, Avatar ilk filmden her açıdan daha büyük, iyisiyle ve kötüsüyle. Daha iyi bir estetik, duygu yoğunluğu ve teknik başarısı oldukça iyi. Ama diğer taraftan filmin kilit noktaları, ırksal problemler, şişirilmiş ve uzatılmış film süresi ve yavaş akışı da daha problemli.”

Avatar The Way of Water Eleştiri

“Sinematik Bir Başarı”

Screen Rant’tan Joseph Deckelmeier ise sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

“James Cameron’ın filmi başka bir gezegende çektiğine ikna oldum. Film inanılmaz ve sizi içine çekiyor. Uzun belki ama sürenin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Tıpkı 13 yıl önceki Avatar gibi. Bu yapım sinematik bir başarıdır ve mutlaka izlenmelidir.”

“Sürükleyici Bir Film”

Fandango yazarlarından Erik Davis ise The Way of Water filminin ilk filmi geride bıraktığından emin:

“Yapım muhteşem! Daha büyük, daha iyi ve Avatar’dan daha duygusal. Görsel anlamda nefes kesici, sizi içine çeken ve sürükleyici bir yapım. Hikâyesi, görselliği, ruhu, güzelliği, film yapımcılığı ve hikâye anlatıcılığının en kusursuz hali.”

“Avatar 2, Bir Film Nasıl Yapılır Gösteriyor”

Cinema Blend yazarı Sean O’Connell da takipçileri ile şunları paylaştı:

“Paranızı hiçbir zaman James Cameron aleyhine yatırmayın. Avatar 2, ilk filmi her açıdan geride bırakıyor. İnanılmaz bir görsellik ama görsellikten de öte karakterlerle hikâye arasında müthiş bir duygusal bağlantı var. Son saatte Cameron film yapımcılarına bir film nasıl yapılır göstermiş.”

Yeni Avatar Filmi The Way of Water Fragmanı

“Üçüncü Filmi Sabırsızlıkla Bekliyorum”

Comic Book sitesinden Brandon Davis filme dair şu yorumları yaptı:

Avatar: The Way of Water, 3 saatten uzun olmasına rağmen tatmin edici ve kendisini izleten bir filmdi. Üçüncü bir filmin gelmesini isteyeceğiniz şekilde bitti. Görsellik inanılmaz, görüntü sayısında akıllıca düzenlemelere gidilmiş ve sizi hiçbir şekilde sıkmıyor. Genel anlamda beğendim.”

Güçlü Görsellik – Zayıf Senaryo

Kayıp Rıhtım’da yayınlanan değerlendirme yazısında Hakan Tunç, filmin görselliğini öne çıkartırken senaryodaki boşluklara da dikkat çekiyor. Detaylı kritiği buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Devam Filmleri İzlenme Rakamlarına Bağlı

Serinin ikinci filmi vizyona girerken James Cameron çoktan devam filmleri üzerinde çalışmaya başladı. Toplamda 5 bölüm sürecek seride, 3. film de neredeyse hazır durumda. Ancak ünlü yönetmen, serinin 4. ve 5. bölümleri için izlenme rakamlarının ciddi şekilde etkili olacağını hatırlatıyor.

Avatar: The Way of Water filmi 26 Aralık 2022 tarihinde vizyonda olacak. Serinin üçüncü filmi ise 20 Aralık 2024’te izleyicilerle buluşacak.

Siz Avatar 2 için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    ‘‘Bilet fiyatları çok yüksek.’’ (Vatandaş)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Winds of Winter - Son Sayfalar - George RR Martin

George R.R. Martin, “The Winds of Winter”ın Tamamlanmasına Yaklaşık 500 Sayfa Kaldığını Açıkladı

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty Fragmanı - Detaylar

Idris Elba ve Keanu Reeves, “Cyberpunk 2077: Phantom Liberty”de Buluşacak: İşte Yeni Fragman