in

Henüz 2. Filmi Vizyona Girmeyen “Avatar” Serisinde 4. Film Çekimlerinin Yarısı Tamamlandı

Avatar 4 filmi için çekimlerin yarısı tamamlandı. James Cameron’ın yıllar sonra devam macerasının başına geçtiği seride, henüz “Suyun Yolu” vizyona girmedi.

Avatar 4 çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 4 çekimleri tam gaz devam ediyor. Hayranlar henüz serinin 2. filmini izlememişken Avatar markası beşlemenin çoğunda prodüksiyonu tamamladı bile.

Orijinal Avatar filmi 2009’da sinema salonlarına geldi. Bilimkurgu türündeki yapım, çarpıcı görselleri ve dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverlerde yankılanan destansı hikâye anlatımıyla izleyicileri mest etmeyi başardı. Sinemalarda etkileyici bir koşunun ardından film, gişede 2.8 milyar doların üzerinde bir kazanç elde ederek tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi haline getirdi. 13 yıl sonra, yönetmen James Cameron nihayet Pandora’yı dört devam filmiyle beyaz perdeye geri getiriyor. Bunlardan ilki Avatar: The Way of Water adıyla 16 Aralık’ta vizyona girecek.

Toplamda beş filmden oluşacak olan Avatar’ın dördüncüsü Aralık 2026’da vizyona girecek olsa da, devam filmleriyle birlikte çekimleri ilk olarak 2017 yılında başlamıştı. Film James Cameron ve Armageddon’un ortak yazarı Shane Salerno tarafından kaleme alındı. Avatar 4, Sam Worthington’ın Jake Sulley, Zoe Saldaña’nın Neytiri ve Stephen Lang’ın Albay Miles Quaritch olarak dönüşünü görecek. Sigourney Weaver da seriye geri döndü, ancak küçük bir çocuk olarak yeni bir rolle.

- Reklam -

Avatar Gişe 4

Avatar 4 Çekimleri İkinci Perde için Devam Ediyor

Şimdi, serinin yapımcılarından Jon Landau, Variety’ye verdiği söyleşide Avatar 4’ün neredeyse yarısının tamamlandığını duyurdu. Yapımcı, Cameron ve ekibinin filmin ilk perdesinin neredeyse tamamını, geri kalanının ise “tasarlanmış” olarak tamamladıklarını paylaştı. Bu da genellikle kronolojik sırayla çekilen film yapımları için tipik olmayan bir şey olduğunu gösteriyor.

“’Avatar 4’ün ilk perdesinin çoğunu tamamladık ve bunu yapmamız için lojistik nedenler vardı. Tüm filmin çoğunu ’Avatar 4’ için tasarladık ama aslında tamamını çekmedik – sadece ilk perdeyi. Birkaç yıl önce, izleyicilere şu an göstermek istediklerimizi sunamazdık. Bunun için zamana ihtiyacımız vardı.”

- Reklam -

James Cameron Avatar 4 ve 5 Filmlerini Yönetmeyebilir

Avatar 4’ün ilk perdesinin büyük bir kısmı tamamlanmış olsa da gidilecek daha çok yol var gibi görünüyor. Filmin çıkışına daha dört yıllık bir zaman dilimi olsa da, Cameron seriyi bu kadar uzun süre yazıp planladığından, işi mümkün olduğunca erken bitirmesi anlaşılabilir. Bu filmlerin görsel efekt ağırlıklı olması nedeniyle, Cameron’ın post-prodüksiyon aşamasında inanılmaz derecede karmaşık sahneleri tamamlamak için zamana ihtiyacı olması da muhtemeldir. Bu nedenle D23 Expo sırasında paylaşılan çalışmaların bununla ilgili olduğu tahmin edilebilir.

Henüz ikinci filmi bile izlememişken dördüncü filminin yarısının tamamlanmış olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ben var " The Matrix Resurrections" gibi olacağından korkmak, endişe etmek :confused:

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Bunun olacağını pek sanmıyorum. Matrix çok farklıydı çünkü, iki ve üç için bile zamanında “Gerek var mıydı?” diye konuşulurken, 20 yıl sonra yönetmenlerinden birinin “bir gece rüyamda gördüm” demesiyle başlayan başarısız bir devam projesiydi. Ancak Avatar dha başından beri planlı olduğundan dolayı en azından bu açıdan bir fire vermeyecektir.

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım dediğiniz gibi olur, çünkü kendi açımdan ‘Zaman Çarkı’ ve ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ dizisinde de hayal kırıklığı yaşayınca güvenemez oldum. Yine de güçlü bir umudumuz var, haydi hayırlısı bakalım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of the Dragon 8. bölüm taç sahnesi

House of the Dragon’ın Kilit “Taç Düşürme” Sahnesinin Doğaçlama Olduğu Açıklandı

Enola Holmes 2 Türkçe Altyazılı Resmi Fragman

Netflix’in “Enola Holmes 2” Filminden Yeni Fragman: Millie Bobby Brown ve Henry Cavill Başrolde