in

James Cameron Duyurdu: Avatar 4’ün Çalışmaları Başladı

Avatar 4 filmi için çalışmalar başladı. Disney’in etkinliğinde konuşan yönetmen James Cameron, devam filmleriyle ilgili yeni bilgiler paylaştı.

Avatar 4 çekimleri başladı
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 4 çekimleri başladı. James Cameron, hayranların uzun yıllardır devamını beklediği yapımın geliştirilme süreci hakkında yeni bilgiler verdi.

2009 tarihli Avatar filminin devamı için hareketlilik sürüyor. 23 Eylül’de “4K HDR” olarak daha iyi bir görüntü teknolojisiyle sinemalara gelecek ilk filmin ardından, hayranlar Avatar 2 macerasını 16 Aralık 2022’de izleme fırsatına erişecekler. Ancak bu sırada, Oscar ödüllü yönetmen James Cameron da boş durmuyor ve devam filmleri üzerine çalışıyor.

Cameron, D23 Expo’da Avatar 4’ün prodüksiyonuna başladıklarını duyurdu. Ünlü yönetmen, yaklaşan tüm devam filmleri hakkında güncellemeler vermek için uzaktan bağlantı ile Disney’in etkinliğine katıldı.

- Reklam -

Avatar 4 çekimleri başladı

Yönetmen, dördüncü film için sevindirici gelişmeyi verirken, üçüncü filmden de bir güncelleme sundu ve çekimlerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca Avatar 2 filminin hâlâ post prodüksiyon aşamasında olduğunu ve gayet “iyi gittiğini”, Weta’dan gelen malzemelerin “muhteşem” göründüğünü imâ etti.

“Sonunda ikinci filmi bitireceğim için çok heyecanlıyım. Herkesin uzun zamandır beklediğini biliyorum. Umarım bugün bir şeyler göstereceğiz ve buna değip değmeyeceğine siz karar verebilirsiniz.”

Avatar 4 Çalışmaları Üçüncü Film ile Aynı Anda Devam Ediyor

Devam filmi ilgili sunulan güncellemelerin ardından Avatar 2’den, Na’vi olarak bilinen yaratıkların dünyasını sergileyen 3D sahneler gösterdi. Etkinlikte yer alan tüm katılımcılara 3D gözlükler dağıtıldı. Görüntülerde yer alan su altı sahnelerinin aşırı gerçekçi göründüğü belirtildi. Ayrıca Pandora ormanlarındaki mücadele, Zoe Saldana ve Sam Worthington’ın karakterleri arasındaki bir tartışma ve Na’viler arasında daha fazla çekişme de, etkinliğe özel gösterilen fragmanda yer aldı.

D23 Expo etkinliğinde hazır bulunan Sam Worthington, Zoe Saldana ve kendi karakterinin, filmin “aileyi koruma” temasıyla uyumlu filmdeki ebeveynler olduğunu söyledi.,

- Reklam -

“Aile ile birlikte olmanın ve sevginin çok önemli olduğunu ve bunun için savaşmaya değer olduğunu anladık.”

Avatar 4 çekimleri başladı

İlk Avatar filmi uzun bir süre boyunca tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi rekorunu elinde tuttu. Bir ara Avengers: Endgame filmi bu rekoru eline alsa da, filmin daha sonradan sinemalara tekrar gelmesi ile liderlik tekrar Avatar’a geçti. James Cameron, temmuz ayında yaptığı açıklamada 4. ve 5. filmleri başka bir ismin yönetebileceğini dile getirmişti. Ancak belli ki, projelerin başında yer almaya devam edecek.

Avatar 4 filminin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Kültüründe Gulyabani - Seçkin Sarpkaya - Mehmet Berk Yaltırık - Ömer Faruk Yazıcı

Türk Folklorunun Dehşetli Figürlerinden ‘Gulyabani’nin Peşine Düşüldü: “Türk Kültüründe Gulyabani” Kitabı Çıktı

bilgisayarli tomografi mumya travma

Bilgisayarlı Tomografi, 1.000 Yıllık Mumyalardaki Cinayet İzlerini Ortaya Çıkarttı