in

Avatar Zirveye Geri Döndü: Tekrar Vizyona Giren Film Gişede Endgame’i Geçti

Avatar yeniden “en çok gişe hasılatı elde eden film” unvanını kazandı. Çin’de vizyona giren yapım, Avengers: Endgame’i koltuğundan etti.

Avatar En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden Film Avengers Endgame
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron filmi Avatar, Çin’de sinema salonlarını hareketlendirmek ve rekorunu tazelemek için tekrar gösterime girdi. Yapım, Avengers: Endgame ile arasındaki ufak hasılat farkını kısa sürede kapatarak yeniden “en çok gişe hasılatı elde eden film” unvanına kavuştu.

Titanic, The Terminator ve Aliens gibi yapımların yönetmeni James Cameron, 2009 yılında sinema dünyasını Avatar ile tanıştırdı. Yapım haftalarca en çok izlenen filmler listesinde zirveye otururken toplamda kazandığı gişe hasılatıyla da bir rekor elde etti. 1997 yılında Titanic’in birinci sıraya yerleştiği liste, 12 yıl sonra yine bir başka Cameron filmiyle genişledi.

Neticede Avatar, toplamda 2.7897 milyar dolarlık bir gişe hasılatı elde ederek uzun yıllar geçilemeyecek bir rekor kırdı. Russo Kardeşler’in Marvel Sinematik Evreni için önemli bir kilometre taşı olan Avengers: Endgame filmi, Avatar’ı tam 12 yıl sonra yerinden etmeyi bildi. Endgame toplamda 2.7902 milyar dolarlık bir hasılat elde etmeyi başardı. Aradaki birkaç milyon dolarlık fark ise 2 yılın ardından geçen günlerde Çin sinemaları sayesinde kapandı.

- Reklam -

En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden Film Bir Kez Daha “Avatar” Oldu

Bu hafta sonu Çin’de tekrar vizyona giren Avatar, ilk gününde 3,5 milyon dolar elde etmeyi başardı ve toplam hasılatını 2.7926 milyar dolara yükseltti. Böylece yapım bir kez daha en çok gişe hasılatı elde eden film unvanını elde etmiş oldu.

Avatar Gişe Vizyon Avengers: Endgame Çin

Koronavirüs pandemisi nedeniyle sinema salonları birçok sektörün yaşadığı gibi zor durumların ortasında. Salgının kaynak noktası olarak görülen ülke ise şu sıralar tedbirli bir şekilde normalleşmeye başlamış durumda. Çin, sinema salonlarını yeniden hareketlendirmek için bir zamanların popüler filmlerini tekrar vizyonla buluşturmayı hedefliyor. Planın ilk ayağı olarak ise daha önce 2010 yılında ülkelerinde vizyona giren Avatar yer alıyor. Avatar, zamanına Çin genelinde 206 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti.

Bu hamlenin izleyiciye sinemaya gitme alışkanlığını yeniden kazandırıp kazandırmayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

- Reklam -

Öte yandan işin “yarış” kısmı aslında yalnızca gösterinin bir parçası. Çünkü bir Marvel filmi olan Endgame de, bir 20th Century Fox yapımı olan Avatar da özünde Disney’e ait. Dolayısıyla Disney her ihtimalde de zirvede olmayı başarmış oluyor.

Türkiye’de ise sinema salonları nisan ayına kadar kapalı kalmaya devam edecek.

Peki siz bu gelişmeyi nasıl yorumluyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Ign

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tamarix Tamarix dedi ki:

    Ne filmdi ama, çıktığı ilk hafta sinemada izlemiştim. Bilimkurguya, fantastiğe ve sinemaya olan ilgimi kat ve kat artırmıştı zamanında. Soluksuz izlediğim filmlerdendi.

  2. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Bana göre bütünüyle saçmalık.
    On yıl önceki film, pekala büyük başarı kazanmış olabilir ama illa zirveye oynamak için kafayı üşütmüş bir oyuncu gibi, Çinde film yayınlanıp tekrar zirveye çıkmasını kabul etmiyorum.
    Stan Lee, Avenger ve Marvel evrenine yıllarını vermiş bir insandı ve Endgame onum bu başarısına adanmış büyük bir eser olarak ve daha yeni bir yapım olarak zirvedeki rolünü kapmış vaziyette durabilirdi.
    Gerekirse yeni Avatar filmi gelsin, gidip de izlemem şu noktadan sonra.

  3. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Avatar yapımcıları istedi diye gösterime girmedi. Çin istedi diye gösterimde. İkisi de birbirinden güzel filmler ve Avatar 2-3-4 çıktığı zaman izlemeyen bir sinemasever görürsem üzgün olduğumu belirtirim. Kaçırılmaması gerekilen film serilerinden biri bence

  4. Avatar for Razhoul Razhoul dedi ki:

    Arkadaşın da dediği gibi filmin değil Çin’in kararı hocam bu. Sinema salonlarını canlandırmak için ve görünüşe göre işe yaramış :smiley: Zaten haberde de bahsetmiş Fox’u satın aldığı için Avatar’da artık Disney’e ait. Yani yine kazanan Disney oldu. Sanıyorum başka filmleri de tekrar sinemalarda yayınlayacaklar. Endgame yayınlarsa muhtemelen tekrar zirveye oturacaktır.(Kazanan yine Disney olacak, bizlik bir şey yok :smiley: )

  5. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Kasa hep kazanır :smiley: (20202020)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian Sevenlerin Göz Atabileceği 7 Anime Önerisi

The Mandalorian Sevenlerin Göz Atabileceği 7 Anime Yapımı

the batman colin farrell the penguin dizi

The Batman Filminin Çekimleri Tamamlandı: Matt Reeves Duyurdu