in

Avatar, Çin’de Vizyona Dönüyor: Avengers Endgame’i Gişede Geçmeye Çalışacak

Avatar, gişe hasılatı rekorunda Avengers: Endgame’e kaybettiği koltuğunu geri almak için vizyona dönüyor. Film yıllar sonra Çin’de yayınlanacak.

Avatar Gişe Vizyon Avengers: Endgame Çin
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron imzalı Avatar filmi kaybettiği birincilik koltuğunu geri almak için vizyona dönüyor. 2009 yılında vizyona giren ve gişe rekorları kıran Avatar, 2019’da Marvel Sinematik Evreni’nin önemli yapımlarından Avengers: Endgame’e koltuğunu kaptırmıştı. Şimdi ise sevilen yapım 12 yıl sonra tekrar vizyona girecek. Sinema salonları Koronavirüs önlemleri eşliğinde yeniden açılan Çin, Avatar’ın geri döneceği ilk durak olacak.

Avengers: Endgame filminin mevcut gişe hasılatı 2.797 milyar dolardan oluşuyor. Avatar’ın ise şu anki hasılatı 2.790 milyar dolar. Avatar’ın 2 yıldır bıraktığı birincilik koltuğuna geri dönebilmesi için filmin en az 7.4 milyon dolar daha hasılat elde etmesi gerekiyor.

Elbette filmin geri dönüşündeki ana sebep bir rekor yarışı değil. Zaten hâlihazırda hem Avatar filmleri hem de Marvel filmleri Disney şirketinin elinde. Asıl hedef ise tüm dünyada olduğu gibi Covid-19 nedeniyle ciddi olarak sarsılan sinema sektörüne biraz hareket kazandırmak. Çin, daha önce de bir başka büyük marka olan Harry Potter’ı vizyona geri getirerek izleyicileri salonlara çekmeye çalışmıştı.

- Reklam -

Avatar Yeniden Beyaz Perdeye Dönüyor: Hedef Hem İzleyiciyi Salona Çekmek Hem de Rekoru Tazelemek

Yeni Avatar filmleri yoldayken Disney, Çin’deki hakimiyetini artırmakta kararlı. Çin, bir süredir pek çok büyük yapımın en çok gişe yaptığı ülke olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki birçok dev şirket Çin’e özel fragmanlar, sahneler, kahramanlar, oyuncaklar tasarlıyor.

Avatar Gişe Vizyon Avengers: Endgame Çin

Toplamda 5 filmden oluşması beklenen Avatar’ın 2. filmi ise şu anda post prodüksiyon sürecinde. Yapımın 16 Aralık 2022 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. Yapım, yine Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen filmler arasındaydı. Öte yandan James Cameron, yeni filmin Avengers: Endgame’i tahtından edeceği konusunda da iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Görünen o ki Cameron’ın daha fazla beklemesine gerek kalmayacak.

- Reklam -

Çin’de yeniden izleyicinin karşısına çıkacak olan 2009 tarihli ilk film ise 3D IMAX hem de klasik 3D seçenekleri ile seyirciyle buluşacak. Yapım 12 Mart 2021 itibarıyla tekrar beyaz perdede olacak.

Türkiye’de ise sinema salonlarının açılış tarihi bir kez daha ertelenmiş ve bu tarih 1 Nisan 2021 olarak güncellenmişti.

Peki siz Avatar’ın geri dönüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Büyük film serilerinin yeniden vizyona girmesi, sinema salonlarına aranan hareketi kazandırabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Trendeki Yabancı 19. Sayı Pencere Mart 2021

Trendeki Yabancı 19. Sayısı ile Okurun Karşısına Çıkıyor

Orhan Pamuk’a Satmak İstediğim Roman - Tugay Kaban

Tugay Kaban’ın “Orhan Pamuk’a Satmak İstediğim Roman” Adlı Novellası Raflarda