in

James Cameron’ın “Avatar” Filmi 13 Yıl Sonra Yeniden Zirveye Yerleşti

Avatar gişe rakamları ile bir kez daha zirveye yerleşti. İkinci film öncesi ilk bölümüyle tekrar vizyona giren yapım, dünya genelinde büyük ses getirdi.

Avatar Gişe Rakamları ile 13 Yıl Sonra Yine Zirvede
- Reklam -
- Reklam -

Avatar gişe rakamları ile yeniden zirveye yerleşmeyi başardı. 13 yıl aradan sonra, ikinci filmi çıkmadan bir kez daha beyaz perdeye gelen yapım, küresel gişede 30 milyon doları aşkın kazancıyla birinciliği almayı başardı.

İlk defa 2009 yılında vizyona giren ve sinemada en çok izlenen film unvanını elde eden Avatar, 2154 yılında, Dünya’nın Güneş Sistemi’nin dışındaki bir ay olan Pandora’nın kurgusal dünyasında geçiyor. Film, belden aşağısı felçli denizci Jake Sully’yi (Sam Worthington) Na’vi olarak bilinen yerli halkla bağ kurup onların arasına sızmak için bir casus görevindeyken takip ediyor. Kabilenin prensesi Neytiri’ye (Zoe Saldaña) aşık olan Jake, Na’vi’lerin hayatta kalma hakkı için savaşması gerektiğini fark eder.

Avatar, 13 önceki ilk çıkışından bu yana tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi unvanını elinde tutuyor. 2019’da vizyona giren Avengers: Endgame’e kısa bir süreliğine bu unvanını kaybetse de, 2021’de Çin’de yeniden beyaz perdeye girmesi sayesinde tekrar zirveye ulaştı.

- Reklam -

Avatar Gişe Rakamları

Avatar Gişe Rakamları ile Küresel Listelere Girmeyi Başardı

İlk filmin gösterime girmesinden bu yana yıllar boyunca bir devam filmi beklendi. Nihayet bu yılın sonunda, Avatar: Suyun Yolu adıyla yeni film de vizyona girecek. Yeni film, yönetmenin bu tarihi gişe başarısını Titanic de dahil olmak üzere üçüncü kez elde etmesine neden olabilir. Sonuç olarak, tüm gözler nasıl bir performans göstereceğini görmek için aralık ayındaki The Way of Water’a çevrildi.

Disney, 13 yıl sonra gelecek devam filmi vizyona girmeden önce izleyicileri heyecanlandırmak için, ilk Avatar’ı yeniden düzenlenmiş bir biçimde IMAX formatında ve 4K olarak yeniden vizyona soktu. Sadece ABD’de 10 milyon dolar kazanan yapım tüm dünya genelinde 50 bölgeden 20.5 milyon dolar daha kazanarak küresel listelerin zirvesine yerleşti. Böylece film hafta sonu dünya çapındaki toplam kazancını 30.5 milyon dolara getirdi.

Avatar Gişe Rakamları ile 13 Yıl Sonra Yine Zirvede

- Reklam -

Geçen cuma günü itibarıyla ülkemizde de vizyona giren yapımın bazı bölgelerde 120 TL’lik bilet fiyatları ise dikkatleri çekti. Ancak bu rakamlara rağmen bile film, Tay’dan sonra Türkiye’de 32 bin 526 izleyiciyle en çok izlenen 2. film olmayı başardı.

Serinin ikinci filmi, 16 Aralık 2022 tarihinde sinemalarda olacak.

Avatar’ın ilk filminin bile böyle bir başarı yakalaması sonrasında devam filminin gişede nasıl bir başarı sergileyeceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Ekim 2022 takvimi

Netflix’in Ekim Ayı Yayın Takvimi Belli Oldu: İşte Yeni ve Beklenen Yapımlar

Crunchyroll Aboenlik Ücreti Türkiye

Anime İzleme Servisi Crunchyroll’un Abonelik Ücretleri Türkiye’ye Özel Olarak Düzenlendi