in ,

Avatar: The Last Airbender Evreninde Geçeceği Kesinleşen 3 Yeni Animasyon Filmi Duyuruldu

Avatar: The Last Airbender serisine 3 yeni animasyon filmi geliyor. Paramount ve Nickelodeon Son Hava Bükücü evrenini genişleten maceralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundular.

Avatar The Last Airbender 3 Yeni Film
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: The Last Airbender evreninde geçen 3 yeni animasyon filmi duyuruldu. Hayranlar Netflix’e gelecek olan live-action dizi uyarlamasını beklerken, Paramount ve Nickelodeon da seriye yeni içerikler hazırlamaya devam ediyor.

İlk defa 2005 yılında Nickelodeon’da çıkış yapan Avatar: The Last Airbender, kısa sürede tüm dünyada ilgi çekecek bir macerayı da başlatmış oldu. İlk animasyon dizisi toplamda 3 sezon sürdü ve 2008’de sona erdi. Ardından 2010 yılında başarısız bir live-action sinema uyarlaması yapıldı. Ardından 2012 yılında, Aang’in sonrası konu alan ve Korra’ya odaklanan The Legend of Korra başladı ve 2014’ün bitiminde final verdi.

The Legend of Korra’nın sona ermesinden bu yana yaklaşık sekiz yıl geçti ve hayranlar evrene ait yeni içerikleri iple çekiyorlar. Duyurusu yıllar önce yapılan bir live-action Netflix dizisi olsa da, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen çekimler henüz başlamış durumda ve bir süre daha gelmeyecek gibi duruyor.

- Reklam -

Özellikle pandemi sırasında Netflix’e gelen çizgi dizinin popülaritesindeki artış, serinin sadece canlı aksiyon uyarlamalarla sınırlı kalmayacağının bir kanıtı gibiydi. Nitekim öyle de oldu. 2021’de Avatar: The Last Airbender’ın yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael DiMartino’nun Netflix uyarlamasından ayrıldıktan sonra evrenin genişlemesini denetlemek için Nickelodeon’la çalışmaya geri döndükleri ve Avatar Studios’un kurulduğu açıklandı. İkili, Nickelodeon Animation’ın bir bölümü olan Avatar Studios’un baş sorumluları oldular ve evrende geçen orijinal içerikleri oluşturmakla görevlendirildiler.

Avatar: The Last Airbender Evreninde Geçen İlk Filmin Yönetmeni Belli Oldu

Yeni Avatar The Last Airbender filmleri

Kuruluş haberinden kısa süre sonra stüdyonun ilk projesi duyuruldu ve sinemalarda gösterime girecek bir animasyonlu Avatar: The Last Airbender filmi geliştirdikleri haberi paylaşıldı. Şimdi ise bunun üç yeni filmden ilki olacağı açıklandı.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Paramount ve Nickelodeon, üç animasyon Avatar filmi için planlarını açıkladılar. Üçlemenin ilk filmini, orijinal animasyon dizisinde storyboard sanatçısı olarak çalışan ve ardından Voltron: Legendary Defender ve Young Justice gibi yapımları yöneten Lauren Montgomery tarafından yönetilecek. İki yeni filmin yönetmenleri ise henüz açıklanmadı.

Duyuruda animasyon filmlerinin hiçbiri için hikâye veya karakter detayı paylaşılmadı. Geçen ay gelen iki yeni film daha olacağı haberinin bu duyurudan bağımsız olup olmadığı ise henüz netleşmedi. Ancak yeni Avatar filmlerinde ilgili pek çok detay sır olarak kalırken, animasyon stilinde bir değişiklik şimdiden onaylandı. Nickelodeon CEO’su Brian Robbins, geçen yıl yaptığı bir açıklamada yeni projelerin geleneksel 2D animasyon stilinden 3D’ye geçiş yapacağıyla ilgili ipuçları vermişti.

Avatar’ın yeni yapımlarla yeniden ekrana gelecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Women's Prize for Fiction 2022 Kazananı Ruth Ozeki

Women’s Prize for Fiction 2022 Kazananı Ruth Ozeki Oldu

Emrah Serbes yeni kitap tepki

Emrah Serbes’in Yeni Kitabı Tepki Topladı