in ,

Avatar: The Last Airbender, Afrikalı Bükücüler ile Gelirse John Boyega Role Talip!

John Boyega, Afrikalı bükücüleri konu alacak bir Avatar: The Last Airbender filminde rol almak istediğini ifade etti.

Avatar: The Last Airbender John Boyega
- Reklam -
- Reklam -

Görünüşe göre John Boyega büyük bir Avatar: The Last Airbender hayranı. Çekilecek olursa diğer filmler için ilginç bir fikirle karşımıza geliyor. Afrikalı bükücüleri konu alabilecek bu yapımlarda rol almak istediğini de belirtiyor.

John Boyega, Avatar: The Last Airbender için ilginç bir fikre sahip. Bu evren hakkında çekilecek yeni bir film olursa rol almak istediğini saklamıyor. Boyega, Disney’in Star Wars üçlemesinde isyancı fırtınacı Finn’e hayat vererek adından oldukça söz ettirdi. Öncesinde, Attack the Block filmi ile bilimkurgu dünyasında da kendisini gösterme şansı bulmuştu.

Geçen yıl yayınlanan Star Wars: The Rise of Skywalker filmi, Boyega’nın Finn’i son kez canlandırdığını gözler önüne sermişti ve yeni bir projeye atılacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Boyega aynı zamanda, Amerika’da son günlerde yaşanmakta olan ırkçılık olaylarıyla ilgili güzel bir konuşma yapmış ve Hollywood’dan büyük bir destek almıştı.

- Reklam -

Netflix, Avatar: The Last Airbender Evreninin Görünürlüğünün Artmasına Büyük Katkı Sağladı

Avatar: The Last Airbender, Netflix platformunda yayınlandığından beri popülaritesi giderek artıyor. Animasyon dizi, dört elementin hepsinde ustalaşmak isteyen ve yüzyıldır sürmekte olan savaşa dur demek için öne atılan Avatar Aang’in eşsiz maceraları etrafında şekilleniyor.

John Boyega Star Wars

Avatar, dünya inşası ve karakter gelişimi açısından bugüne kadar önemli bir yol kat etti ve hayranları yeni gelecek olan canlı aksiyon adaptasyonunu dört gözle bekliyorlar. 2018 yılında bahsi geçen proje için henüz bir güncelleme gelmiş değil.

Boyega kısa süre önce sosyal medya hesabından Avatar hayranı olduğunu duyurmuştu. Bu durum, dizinin sanatsal tasarımından ve yönetmenliğinden sorumlu olan Giancarlo Volpe’nin dikkatini çekmiş olmalı ki, “Hmmmm, bu Tweet John Boyega’nın orijinal seriyi izlediğini gösteriyor ve bu beni heyecanlandırmış olabilir.” gibi bir Tweet paylaştı.

Boyega da bu mesaja şakacı bir tutumla, “Afrikadaki bükücülerin keşfedilmesiyle ilgili bir durum olursa bana haber ver!” diyerek Aang’in bükme hareketlerini gösteren ilginç bir görsel yayınladı:

https://twitter.com/JohnBoyega/status/1284658015044608001

- Reklam -

Avatar Evreninin Akıbeti Ne Durumda?

Avatar içeriğini ve ilhamını Asya kültürünün eşsiz imgelerinden alıyor. Hayranlar, bu referanslarla yoğrulmuş ve beslenmiş bir canlı aksiyon filminin yakında geleceğini düşünüyorlar. Avatar’ın 2010’da çekilen canlı aksiyon filmi için Katara ve Sokka gibi karakterlerin orijinal kökenleri yerine beyaz aktörlerin seçilmesi büyük tepki çekmişti.

Buna bakacak olursak, Boyega’nın Afrikalı bükücülere yönelmesi oldukça mantıklı görünüyor. Yapım, Asya kökenli bir kültüre sahip olsa da bu denli başka yöreleri izlemekte oldukça ilginç olur diye düşünülüyor.

Avatar: The Last Airbender John Boyega

Bu da aslında, Avatar evreninde daha çok fazla anlatılacak hikâye olduğunun bir göstergesi. Netflix’in bu durumu kotarmak için sıkı bir çalışma içerisine girmesi gerekiyor gibi duruyor. Umarız John Boyega, olası bir proje için kendine iyi bir rota çizebilir. Serinin sevenleri şimdiden teoriler üretmeye başladılar bile.

Sizce Avatar evreni başka yöredeki karakterlerin gelişimi ile çeşitlenirse nasıl bir görüntü ortaya çıkar? Boyega’nın bu tutumu hakkında ve karakterlerin orijinal kökenlerine bağlı kalınarak seçilmesi hakkındaki düşünceleriniz neler? Fikirlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Avatar: The Shadow of Kyoshi Kitabı Bu Yaz Geliyor

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Karacaoğlan

Edebiyatın her türü ile haşır neşir, konsept sanat ve karakter tasarımı delisi. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrenimine devam eden arada bir kendi diyarlarında kaybolan en tazesinden bir yazar adayı.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Avatar dünyasında Afrika var mı?

  2. Avatar for KeenSword KeenSword dedi ki:

    Su kabileleri inuit halkını (eskimolar), Toprak krallığı çin’lileri, ateş ulusu japon’ları, hava keşişleri ise tibet’lileri temsil ediyor. Yani hayır, afrika kıtası avatar dünya’sında yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brave New World 1. Sezon İncelemesi

Brave New World 1. Sezon İncelemesi: Yeni Ama Cesur Değil

Peaky Blinders 6. Sezon

Peaky Blinders 6. Sezon Çekimleri Sonbaharda Başlıyor