in

Avatar 2 Hafta Sonu Açılış Rakamlarında Doctor Strange 2’nin Gerisinde Kaldı

Avatar: The Way of Water filminin hafta sonu gişe rakamları ortaya çıktı. James Cameron imzalı devam filmi 435 milyon dolarlık kazancıyla Doctor Strange 2’nin gerisinde kaldı.

Avatar: The Way of Water Gişe Rakamları
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: The Way of Water, hafta sonu açılışıyla küresel gişede 435 milyon dolarlık bir hasılat elde etti. Böylece Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın gerisinde kalarak 2022 yılının en iyi açılış yapan ikinci filmi konumuna geldi.

Bekleyiş sonunda bitti ve 13 yıllık aranın ardından James Cameron’ın gişe rekorları kıran Avatar’ın devam filmi sonunda vizyona girdi. Görselliği ile adından söz ettiren yeni macera, gişede ilk hafta sonunu atlatırken kazanç tahminlerinin biraz gerisinde kaldı. Yine de bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor.

16 Aralık 2023 itibarıyla bir Hollywood filmi için çok ender bulunan Çin dahil olmak üzere 52’den fazla ülkede gösterime giren Avatar: The Way of Water, 435 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti. Bu rakam, filmin ilk hafta sonuna girerken geçmesi öngörülen 450 milyon dolarlık eşiğin yalnızca biraz altında kaldığı anlamına geliyor. Suyun Yolu gişe gelirleri anlamında beklentileri karşılamış olsaydı, yılın en iyi küresel açılışını yaparak Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın 442 milyon dolarlık hasılatını geride bırakabilirdi. Ancak şu anki duruma göre The Way of Water ikinci sırayı almak zorunda kalacak.

- Reklam -

Avatar: The Way of Water Gişe Rakamları Hasılatı

Avatar: The Way of Water Gişe Rakamları Çin’de Bekleneni Vermedi

Avatar 2 şu ana kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde 134 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Küreselde ise 301 milyon dolar kazandı. Filmin 400 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildiğini daha önce açıklamış olan Cameron, The Way of Water’ın harcadığı rakamı geri kazanması adına tarihin en çok izlenen üçüncü veya dördüncü en büyük filmi olması gerektiğini söyledi. Yani film, küresel pazarda yaklaşık 2 milyar dolarlık bir kazanç elde etmek zorunda.

İlk Avatar filmi vizyona girdiği beş gün içinde dünya çapında 241 milyon dolarla nispeten düşük bir açılış yapmıştı. Ancak sonrasında yerel gişede 760 milyon dolar ve dünya çapında 2,9 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Hâlen tarihin en yüksek gişe hasılatına sahip film olma unvanını elinde tutmaya devam ediyor.

- Reklam -

Doctor Strange’in devam filminin aksine Çin’de de gösterime giren Avatar: The Way of Water’ın küresel ölçekte çok daha iyi bir sonuç vermesi bekleniyordu. Ancak Covid-19 yasaklarının olduğu ülkede pazar gününe kadar 57 milyon dolarlık bir kazanç elde edebildi. Başlangıçta filmin 100 milyon doları geçmesi bekleniyordu. Böylece tahminlerin de üstüne çıkabilecek bir açılış yapabilecekti.

Avatar 2 Gişe Rakamları

Sizler Avatar’ın devam filmini izlediniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Çin’de de pandemi yeniden başlamaz olsun. Şu filme rekor attırmamız gerekiyor ki serinin diğer filmleri de gelebilsin.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Çok ilginç. Nereden baksan 5 gömlek üstün DS’den. Neyse sonuca bakmak gerek.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Filme dün gittik ve beğendik. Devamı da gelsin. Tek eksiği vardı (o da film kaynaklı değildi) 3. dünya ülkesi memleketimde imax’in 8 il ile sınırlı kalmış olması. Yani ben imax olmadan izledim ve bayıldım. Imaxte izleyen arkadaşlar ne haldedir hiç tahmin edemiyorum.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk filmde de olduğu gibi senaryo konusu beni işkillendiriyor. Görselliğe laf edilemez ama gideceğim galiba. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer Yeni Fragman Christopher Nolan

Christopher Nolan’ın “Oppenheimer” Filminden Yeni Fragman: İşte İlk Nükleer Bombanın Yaratıcısı

Aydın Ilgaz Hayatını Kaybetti: Rıfaz Ilgaz'ın Oğluna Veda

Rıfat Ilgaz’ın Oğlu ve Çınar Yayınları’nın Kurucusu Yazar Aydın Ilgaz Yaşamını Yitirdi