in

“Avatar: The Way of Water” 1 Milyar Dolarlık Gişe Barajını Sadece 12 Günde Aşmayı Başardı

Avatar: The Way of Water 1 milyar dolar gişe hasılatı elde etti. James Cameron’ın devam filmi, henüz ikinci haftasını doldurmadan önemli bir eşiği aştı.

Avatar: The Way of Water 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı
- Reklam -
- Reklam -

Avatar: The Way of Water, 1 milyar dolarlık gişe hasılatına ulaştı. James Cameron’ın yıllardır beklenen devam filmi, iki haftadan kısa bir sürede, sadece 12 günde önemli bir eşiği geride bıraktı.

Hâlen tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olma özelliğini koruyan 2009 yapımı Avatar’ın uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: Suyun Yolu, 16 Aralık’ta sinemalarda gösterime girdi. Özellikle 2009’daki öncül yapımının üzerine getirdiği yeni görsel efektler ve sahneler ile eleştirmenlerden ve izleyicilerden olumlu tepkiler alan yapım sonraki maceraları için de mesafe kat etmeye hazır olduğunu gösterdi. Şimdi de ilk önemli kilometre taşına ulaştı.

Deadline’ın haberine göre Avatar: The Way of Water’ın ikinci salı günkü hasılatı ile küresel çapta 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşmış oldu. Devam filmi, şaşırtıcı bir şekilde sinemalarda gösterime girmesinden sadece 12 gün sonra bu önemli dönüm noktasına ulaştı.

- Reklam -

Devasa prodüksiyon bütçesi, görece mütevazı sayılabilecek hafta sonu açılışı ve orijinal film kadar ilgi çekip çekmeyeceği konusunda başlangıçtaki bazı endişelere rağmen film büyük bir gişe başarısı olacak şekilde ilerliyor. Şimdiden Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın (955 milyon dolar) toplam gişe hasılatını geçerek Top Gun: Maverick ve Jurassic World Dominion’dan sonra yılın en çok hasılat yapan üçüncü filmi olmayı başardı. Karşılaştırma yaparsak, Top Gun: Maverick’in 1 milyar dolara ulaşması 31 gün sürerken, Jurassic World Dominion’un bu rakama ulaşması dört aydan fazla sürdü.

Avatar: The Way of Water 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı

Avatar: The Way of Water, 1 Milyar Dolar Gişe Hasılatına En Hızlı Ulaşan Film Oldu

Önünde çok fazla rekabet olmaksızın Avatar: The Way of Water’ın öngörülebilir gelecekte gişe hakimiyetini sürdürmesi bekleniyor. 350 ve 460 milyon dolar arasında olduğu tahmin edilen devasa prodüksiyon bütçesine karşılık iyi bir kazanç elde etmesi bekleniyor. Cameron’a göre The Way of Water’ın bütçe dengesini sağlaması için yaklaşık 2 milyar dolar hasılat yapması gerekiyor. Yine de sinema uzmanlarına göre filmin gişe hasılatı yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir civarda kalacak. Bununla birlikte filmin şu ana kadarki gişe performansı göz önüne alındığında, devam filminin her iki dönüm noktasını da geçme konusunda ciddi bir şansı var.

- Reklam -

İlk hafta sonu açılışında Doctor Strange 2’nin gerisinde kalsa da, kısa süre içerisinde onu geride bırakan Avatar: The Way of Water’ın tüm zamanların en çok kazanan yapımları arasında yer alacak. Kaçıncı sırada olacağını ise zaman gösterecek.

Avatar: The Way of Water 1 Milyar Dolar Hasılata Ulaştı

Avatar’ın devam filminin 1 milyar dolarlık gişe hasılatı barajını bu kadar kısa bir süre içerisinde aşacağını düşünüyor muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Aşmayı da hakediyor bence. Bakalım devamında neler olacak?

  2. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    2 milyarı da 12 günde aşsın ve diğer filmlerin geleceği kesinleşmiş olsun.Bu evrenden mahrum kalmayalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neuromancer Dizi Apple TV Plus

Siberpunk Türünün Öncüsü William Gibson’ın “Neuromancer” Romanı Dizi Oluyor

Quora, Yapay Zekâ Sohbet Botu Poe - ChatGPT

Quora, Yapay Zekâ Sohbet Robotlarını “Poe” Uygulamasında Tek Çatı Altında Topladı