in

Avengers 5’te Gözükecek Yeni Yenilmez Belli Oldu

MCU’nun 5. Faz’ında Avengers 5 filminin izleyicilerle buluşması bekleniyor. Üstelik yepyeni bir kahraman da seriye katılıyor.

avengers 5 yeni
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni gibi uzun süreli bir projeyi aynı oyuncularla, 6-7 sene sonraki hamleyi dahi önceden planlayarak gerçekleştirmek; sinema tarihinde sadece birkaç kez görülmüştür. Birbiriyle birçok detayı bağlantılı olan 23 film, 11 senelik bir serüven sonrası Marvel bu seneki Faz’ını geçtiğimiz aylarda sonlandırdı. Ardından da Marvel’ın gelecek için olan planları Comic-Con’da paylaşılarak, 4. Faz’da bizleri nelerin beklediği netleşti. Ancak sorun şuydu; yapımcı stüdyo Avengers serisi sonlanmışçasına Yenilmezler’i diline hiç takmıyordu. Güvenilir bazı kaynaklar sayesinde bu kör talih bozuldu ve Avengers 5 hakkında minik bir söylenti ortaya çıktı.

Avengers 5’in eninde sonunda ortaya çıkacağı kaçınılmaz bir gerçek. Çünkü MCU hayranları bu serinin harika hikâye anlatışına açlar. Eğer söylentileri ve ufaktan da çizgi romanları takip eden bir hayransanız muhtemelen yeni Yenilmezler filminde tanıtılması beklenen karakterin kim olacağını tahmin ediyorsunuzdur: bu karakter şüphesiz ki Nova.

MCU Cosmic yazarlarından Jeremy Conrad’in birkaç hafta önce söylediğine göre; çok sağlam kaynaklar Nova’nın Marvel’ın 5. Faz’ı için planlandığını söylüyor. Blade, Fantastic Four ve Mutants’ın yanında tanıtılması beklenen karakter daha erken veya geç de tanıtılabilir. Söylentinin onay anlamı taşımasının sebebi, Avengers Infinity War ve Endgame’in yazarlarının bizzat kendilerinin söylediği bazı cümleler.

- Reklam -

Nova’nın Infinity War’da Gösterilmesi Planlanıyordu

Christopher Markus ve Stephen McFeely, zamanında bu iki filmin senaryosunu yazarlarken evrenin herhangi bir tarafında Thanos’un yaptıklarından etkilenebilecek ve yazarların da filme adapte edebileceği bütün olay örgülerini sıraladıklarını belirtiyorlar. Bu hikâyelerden birisi de tabii ki Nova karakterini içeriyormuş. Infinity War ve Endgame sırasında tamamen yepyeni bir karakteri tanıtmaları bazı sorunlara yol açabileceği için bundan vazgeçilmiş.

Çizgi romanlarda Nova, aslında bir karakterin değil, bir zamanlar bir topluluğun ismiydi. Nova kod adlı polisler/askerler Andromeda Galaksisi’nde Xandar isimli bir gezegeni korumakla yükümlüydüler. Nova askerlerinin bilgi ve deneyim kaynağı olan Xandarian Worldmind isimli bir süperbilgisayar vardı. Bu süperbilgisayar sayesinde yeni askerler, hem daha önce ölmüş olan askerlerin, hem de direkt olarak Xandar’ın vefat etmiş halkının bütün deneyimlerini edinebiliyorlardı.

- Reklam -

Marvel senaristleri aslında Nova’yı Infinity War filmiyle tanıtmak istemişler. Çünkü çizgi romanda Annihilation War olarak geçen Sonsuzluk Savaşı sırasında Thanos, Güç Taşı’nı Xandar’dan ediniyordu. Ama filmde ne yazık ki bu kısım es geçilmişti. Asıl hikayede Xandar’daki savaş sırasında Thanos, bütün Nova askerlerini öldürüyordu, hem de birkaç saat içerisinde. Arkada ölmeden kalabilen tek asker de Richard Rider’dı ve bir şekilde Xandar’ın süperbilgisayarı onun beyniyle birleşmişti. Bu yüzden de arkada tek Nova askeri olarak kalan Richard’ın ta kendisi, Nova ismiyle anılmaya başlandı. Hem de milyonlarca yıllık askerlerin hepsinin toplu deneyimi ve gücüyle birlikte…

Nova, söylentilere göre Faz 5’te hayranlarla buluşturulacak. Hangi filmle birlikte hikayelere dahil olacağı ise henüz bilinmiyor. Şimdilik önünde uzun bir yol olsa da, söylentiler dahi hayranları heyecanlandırmaya başladı.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Nova ne zamandan beri konuşuluyor ki zaten. Yeni bir karakter değil. Umarım Captain Marvel gibi şişirilmiş bir karakter olmaz. Ayrıca hiç de heyecan yaratmadı bu karakter bende. Sentry olaydı bari.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

devasa galaksi

Devasa Galaksiler Üzerine Yeni Araştırma Yayınlandı

The Walking Dead

Yeni The Walking Dead Gençlere Odaklanacak