in

Captain America, Wilson İletişiminin Gizemi Çözüldü

Endgame’de yer alan bir detay ile Captain America’nın Sam Wilson ile nasıl iletişim kurduğu anlaşıldı.

Avengers Steve Rogers Captain America
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Endgame, pek çok heyecan verici sahneye tanıklık eden bir film oldu. Heyecanın hiç durmadan doruk noktasında izleyenlere sunulduğu film, dünya çapında büyük ses getirdi. Onlarca gişe rekoru kırdı. Çoğu sevilen kahraman bu filmde ölerek arkalarında paha biçilemez bir miras bıraktılar. Endgame’in en çok konuşulan sahnelerinden birisi, Thanos’un Captain America, Iron Man ve Thor karşısında yaptığı savaştı.

Bu uzun süren savaş boyunca muhteşem sahnelere tanık olduk; mesela Captin America’nın Mjolnir’i kaldıracak kadar değerli olduğunu öğrendik. Tony’nin beş sonsuzluk taşını da kullanabilecek kadar güçlü olduğunu veya Thor’un her şart altında aynı güçte dövüşebileceğini öğrendik. Thanos’un bu üçlüye karşı verdiği savaştan önce Hulk, onun parmak şıklatmasını geri almayı başarmıştı. Avengers’ın geri kalanı buna rağmen Thanos’a karşı verilen savaşa yetişememişlerdi… ta ki Sam Wilson Cap’in kulağına ’solunda’ diye seslenene kadar. Bu sahnede Doctor Strange ve diğer koruyucular tarafından açılan portallar sayesinde, bütün Yenilmezler savaşa ışınlanıp, dahil olabilmişlerdi. Ancak akıllardaki soru Cap’in Sam’i bir anda nasıl duyduğuydu?

Captain America Sam’i, Shuri Sayesinde Duydu

Bu ufak çaplı kafa karıştıran soruya, Reddit kullanıcısı shadyarya25 bir yanıt buldu. Black Panther’ın kız kardeşi Shuri, başka bir filmde Avengers üyelerine bir çeşit iletişim aracı vermişti. Ardından bu kulaklık türevi aracın kapsama alanının sınırsız olduğunu belirtmişti. Yani dünyanın bambaşka bir yerinden Cap’in, varisi Sam’i duyması bu kulaklık aracılığıyla gerçekleşmiş. Shuri’nin herhangi bir ihtimale karşı böyle bir cihazla çıkagelmesi; daha doğrusu Marvel’ın bunu gözden kaçırmadan ilerideki bir filme dahil etmesi Marvel’ın başarısını hak ettiğini ve Shuri’nin zekasını kanıtlar nitelikte.

- Reklam -

Bu detayın yakalanmasıyla birlikte, Endgame hakkındaki bir soru işareti daha giderilmiş oldu. Artık bütün dijital platformlardan ulaşabileceğiniz Avengers: Endgame, ortaya çıkan her bir detayla birlikte bir başyapıt olduğunu tekrar duyuruyor.

- Reklam -

* Marvel, Black Panther’la Gurur Duyduğunu Açıkladı

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Başyapıt değil bence

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bi bitmedi ya. Yok efendim şu varmış biz farketmedik, bu varmış aman ne efsane. Güzel değildi işte film. İnfinity daha iyiydi. Ki orjine göre beş para etmez o ayrı. Bu teoriler sıkmaya başladı. Ortada efsane bir yapım yok. Mantık hatalarıyla dolu, orijinalinin yakınına bile yaklaşamayan bir film var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

David Harbour Black Widow

Black Widow’da, Red Guardian Çekimleri Tamamlandı

Philip K. Dick

Philip K. Dick’in Yaratılan Dünya’sı Tekrar Türkçede