in

Avengers: Endgame Yazarlarından Back to the Future Kanunlarına Ters Düşen Hamle

Zaman Soygunu sırasında bilime daha uygun bir atıf yapmak isteyen Avengers: Endgame senaristleri, Back to the Future serisinin zamanda yolculuk anlayışını görmezden geldiklerini açıkladılar.

avengers endgame back to the future
- Reklam -
- Reklam -

Russo Kardeşler tarafından çekilen Marvel yapımlarından bir tanesi olan Avengers: Endgame aylar önce vizyona girmişti. Sinemalardaki uzun soluklu başarısından onlarca gün sonra dahi halen ortaya bazı gerçekler ve teoriler, dur durak bilmeden ortaya çıkıyorlar. Bugün alınan bir haberle birlikte Avengers: Endgame yazarları Christopher Marcus ve Stephen Mcfeely; Back to the Future filmini görmezden gelmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Russo ikilisinin yaptığı tüm filmlerin senaristleri Mcfeely ve Marcus’tu. Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame gibi büyük bir planlama ve tutarlılık gerektiren yapımların senaryosunu yaratmak ise kariyerlerindeki en zor iş olmuştu. Hele ki konu Endgame’deki Zaman Soygunu’na geldiğinde senaristler kendilerini uzun soluklu bir araştırmanın içerisinde buldular.

hulk avengers endgame

- Reklam -

Senaristler Back to the Future Serisine Ters Düşen Bir Hamlede Bulundular

Back to the Future filmi 80’lerin gişe devlerinden bir tanesiydi. Mcfeely ve Marcus, izleyenlere zaman yolculuğunu en iyi anlatan film olduğu için Back to the Future’dan ilham almaya başladılar. Ancak biraz araştırma yaptıklarında gördüler ki, kuantum mekaniğinde olayların Geleceğe Dönüş filmindeki gibi gelişmesi mümkün değildi. Çünkü kuantum mekaniğine göre; aynı atomlar, aynı anda, iki farklı yerde bulunabiliyorlardı.

Avengers: Endgame senaristleri, insanlara çoktan sunulmuş bu zaman mantığını bir çırpıda yıkarak Captain America’yı, Captain America’yla dövüştürmek istemediler. Onun yerine öncelikli olarak bir sahnede Professor Hulk’ın, Back to the Future tarafından bu çoktan oluşturulmuş zaman algısını yıkmasını sağladılar. Ardından izleyiciler, zaman yolculuğu sırasında bir karakterden iki tane olacağı konusunda bilinçlendirildiler.

Endgame vizyondan kalkmış olmasına rağmen üzerine konuşturmaya devam edecek gibi gözüküyor. Ne de olsa 2009 yılında gösterime giren Avatar‘ı da geride bırakarak tarihin en çok gişe hasılatı yapan filmler listesinde liderliği eline almıştı. Bununla birlikte kırılması güç birçok başarıyı da elde etmişti. Avengers: Endgame filminden sonra gelen Spider-Man: Far From Home filmiyle de Marvel Sinematik Evreni‘nin 3. Fazı sonlanmıştı.

- Reklam -

Marvel ise 2020’de 4. Fazıyla izleyenlerle buluşacak. 2020’nin beyaz perdede göreceğimiz ilk MCU filmi de 1 Mayıs 2020 tarihindeki Black Widow filmi olacak.

Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Finalinde Robert Downey Jr.’ın Şaşırtan Alternatif Repliği

Kaynak: Cinema Blend

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu konuda Avengers haklı. Ama, Back to the Future favorim zaman algısı konusunda. En azından mantık hataları yok. Avengers’da en büyük mantık hatası; Banner ve Stark tarafından zar zor quantum düzlemi üzerinde bilgi sahibi olunurken, Ant-man’i bir farenin quantum aleminden kurtarmasıdır bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

age of empires 4

Age of Empires IV’un Detaylı Yeni Fragmanı Yayınlandı!

Mimari

Dünyadaki En İlginç 10 Mimari Yapı Örneği